Rubikon Opublikowano 24 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2007 No szkoda z tą GALAXY.....:( Wiec pewnie zostanę przy SONICu + GT @ GTS po OC lub jak znajdę kilka groszy więcej to może GTSa zakupię i też będzie git :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jiddu Opublikowano 25 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2007 No ale po co GTSa jak jego już dużo więcej nie podkręcisz a masz dużo tańszego Palita. Jak coś lepszego do 650 to bierz 1950XT a nie 8600GTS a tak najlepiej Sonic+. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rubikon Opublikowano 25 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2007 Dawno nie miałem jakiegoś GF-a pod maską ,wiec zostanę przy tym SONICu + i pobawię się suwaczkami :D Jeśli po OC ma wydajnośc GTSa, nie padnie tak jak Galaxy GE, to nie ma się chyba nad czym dłużej zastanawiac :D Dzięki wszystkim za pomoc :) THX :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beka Opublikowano 25 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2007 nie padnie, o ile nie podłączysz go do tv :lol2: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wegorz91 Opublikowano 25 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2007 Palit świetnie się podkręca i dzięki temu w grach już różnica jest. Palit jest również mniej awaryjny i ma lepsze ( tak samo wydajne i cichsze) chłodzenie. To że ty przepłaciłeś za swojego GE bo zobaczyłeś wysokie takty to nie oznacza, że inni też mają przepłacać dla kolorku PCB...Sorry ale ja nie miałem wytycznych że pcb ma być niebieskie, mogło by być nawet różowe i mi to i tak lotto :D Co do wysokich taktów to wcale na mnie wielkiego wrażenia nie zrobiły tylko akurat wersji GT nie było na stanie a nie chciało mi się czekać więc wziąłem GE. Zyskałem tylko szybsze pamięci ( 1,0 ns ) + dodatkowe złącze na zasilanie ( podobno stabilność itp ble ble ble ale coś mi się nie chce wierzyć w takie bajki ) Pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rubikon Opublikowano 25 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2007 Sonic+ też ma pamięci 1.0ns :D A właśnie co do tego dodatkowego zasilania to własnie jak z tym jest ?? Ze niby Palit go nie ma a śmiga równie jak nie szybciej od GE..... Czy ono wpływa na stabilnosc przy oc ?? Jak z tym jest wie ktoś ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pajak28 Opublikowano 25 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2007 Ludzie nie narzekają na niestabilność, więc chyba wszystko jest ok :). Sonic+ ma już i tak wysokie taktowanie, szczególnie w droższej wersji. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jiddu Opublikowano 25 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2007 Sorry ale ja nie miałem wytycznych że pcb ma być niebieskie, mogło by być nawet różowe i mi to i tak lotto :D Co do wysokich taktów to wcale na mnie wielkiego wrażenia nie zrobiły tylko akurat wersji GT nie było na stanie a nie chciało mi się czekać więc wziąłem GE. Zyskałem tylko szybsze pamięci ( 1,0 ns ) + dodatkowe złącze na zasilanie ( podobno stabilność itp ble ble ble ale coś mi się nie chce wierzyć w takie bajki )OK, ale to tak zrozumiałem, że polecasz droższego GE zamiast tańszego Sonic+. A są prawie takie same a po OC nawet Palit lepszy. W sumie IMO: Za ok. 400 najlepszy Sonic+, za 500 1950PRO a za 650 1950XT. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wegorz91 Opublikowano 25 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2007 OK, ale to tak zrozumiałem, że polecasz droższego GE zamiast tańszego Sonic+. A są prawie takie same a po OC nawet Palit lepszy. W sumie IMO: Za ok. 400 najlepszy Sonic+, za 500 1950PRO a za 650 1950XT. spoko, tylko albo aż tv-out pozostawia sobie wiele do życzenia :) Wg Ciebie x1950pro lepsze jest od 8600GT/GE ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jiddu Opublikowano 25 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2007 spoko, tylko albo aż tv-out pozostawia sobie wiele do życzenia :)Jak ktoś nie używa to jest bez znaczenia. Jeśli tak to wielki problem, lecz niektórym działa a też na innych 8600 słyszałem, że padają. Ja bym jednak nie ryzykował podłączenia :) Wg Ciebie x1950pro lepsze jest od 8600GT/GE ? GE przegrywa ceną a Sonic+ po OC ma wydajność GTS a jednak jest tańszy więc wydaje mi się, że powinno się brać pod uwagę do jakich gier będzie potrzebny, np. w Coll of Duty 2 GeForce dostaje baty od Radeona. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wegorz91 Opublikowano 25 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2007 GE przegrywa ceną a Sonic+ po OC ma wydajność GTS a jednak jest tańszy więc wydaje mi się, że powinno się brać pod uwagę do jakich gier będzie potrzebny, np. w Coll of Duty 2 GeForce dostaje baty od Radeona.Ale radek nie ma dx10 :lol: (joke) Co do GE to ona posiada pcb od galaxy GTS ( stąd ten wtyk na zasilanie itp) i tylko 25mhz(czyli nie dużo) na rdzeniu ma ge to gts, a jeżeli dostaniemy nie krętliwego palita to dalej zostaniemy bardzo daleko od gts :) I teraz to jest dylemat indywidualny czy dokłada tylko czy aż 100zł do GE . Ja uważam że warto ale wiadomo jeden woli palita drugi galaxy itp ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jiddu Opublikowano 25 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2007 No ale Sonic+ do GE tez ma 25MHz. 50 do GTS to nie problem a pamięci przy takim rdzeniu nie są potrzebne aż takie wysokie bo nic nie dadzą, rdzeń musiałby byś wyższy. Poza tym z tego co mi wiadomo to Palit się lepiej kręci niż GE. Jak miałbym już wydawać 500 zł. to brałbym 1950 PRO. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raptor Opublikowano 25 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2007 Wiec ile można wyciągnąc na tym Sonicu ??? Zakładam że z łatwością dogoni starszego baraciszka PALIT GeForce 8600GTS i przegoni GE... Wiec czy GTS od Palita też ma takie wysokie możliwosci OC ??? Jeżeli trafisz na Sonica+ 625/2000 to spokonie ustawisz go sobie na 730/2100 i Galaxy nie ma szans, a i GTSa bez OC zostawiasz lekko z tylu. Jedyna wada tego palita (dla niektórych ogromna) to to że po podłączeniu do tv padaja ja muchy.mam sonic+ 625/1800 - śmiga na boxie 730/2100 - czekam na blok i potem zabieram się za mody :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...