Skocz do zawartości
moto

Komputer W Apollo.pl?

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, ostatnimi czasy przyglądałem się temu co sie dzieje na forum, oraz na rynku części komputerowych i (MNIEJ więcej)zdecydowałem już jakie części kupię i (mniej WIĘCEJ) gdzie.

1) Prosze mi powiedzieć z waszego doświadczenia, czy warto zamawiać sprzęt w apollo.pl?

Mają tam niskie ceny, ale nie wiem jak u nich ze stanami magazynowymi (te części które wybrałem niby są) i jak z jakością usług? (czy nie przyślą uzywanego sprzętu na przykład).

2) Proszę o radę, czy w asortymencie apollo.pl jest lepsza płyta główna niż tą którą wybrałem.

(do 450 - no góra 500zł - konfigurację komputera znajdziecie ponizej - NIE MAJĄ FOXCONNA :((( )

3) Czy do sprzętu który wybrałem bardziej opłaca się kupić gf 8800gts (taki do 1000zł)? czy jak lwia cześć użytkowników radzi - czekać na serię 9xxx, a teraz zadowolić się Palitem 8600 Sonic+?

4) A moze zamawiać cały zestaw w apollo a grafę z allegro ? -> sonica+ 409zł a jest na 625/1800mhz

http://allegro.pl/item226459395_palit_8600...onic_dx10_.html

5) Czy do tego wprzętu wystarczy zasilacz 400w (podany niżej) czy lepiej przyszłościowo kupić 500w?

Konfiguracja komputera :

Mobo: Gigabyte P35-DS3L __________ 362 zł

CPU: Intel Core 2 Duo E6750 ________ 669zł

RAM: OCZ 2x1GB Platinum 800MHz ___ 353zł

PS: Amacrox Warrior 500W /lub / 400W _________ 239zł/165zł

TOWER: Cooler Master Elite 331 _______ 148zł

HDD: Seagate Barracuda 250GB ______ 225zł

GPU: Palit 8600GT Sonic PLUS ________ 390zł

____________________________ SUMA : ~2400zł

Z góry dziękuję za podpowiedzi :)

Edytowane przez moto

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1) Prosze mi powiedzieć z waszego doświadczenia, czy warto zamawiać sprzęt w apollo.pl?

Mają tam niskie ceny, ale nie wiem jak u nich ze stanami magazynowymi (te części które wybrałem niby są) i jak z jakością usług? (czy nie przyślą uzywanego sprzętu na przykład).

Warto, sam od nich zamawialem. Pomimo tego, ze firma kurierska dała [gluteus maximus] i zamiast ramu przysłali mi jakąś część od traktora (:lol:), wystarczył 1 mail i sklep mi zaufał wysyłając drugi ram, ja natomiast im odesłałem ową część i oni się martwili reklamacją - pełen szacun :)

Zasilacz 400W spokojnie starczy, tylko zmien mobo na cos lepszego.

Edytowane przez darkx

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dziękuję za odpowiedzi, uwzględnie je podczas wyboru sprzętu, i sklepu :) zawsze warto wiedzieć coś o sklepie, jeśli się zamawia sprzęt

MOBO: wezmę to co radzisz (jeśłi tam bede kupował)

PSU: http://www.apollo.pl/store/show_detail/46/29722 o ten Ci chodzi?

strasznie drogo :( ale jesli ma być "przyszłościowy" (czyli na jakieś, 3-4 lata) to biorę :)

RAM: dlaczego GoodRAMy? są dużo lepsze od OCZ Platinum?

Chodzi o te ? :

http://www.apollo.pl/store/show_detail/b64...hbSBwcm8=/27310

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

odradzam ci appolo raz zrobilem tam zakupy i wiecej nie powtorze tego bledu, na reklamacje plyty czekalem okolo 2 miesiecy....

odradzam

Generalnie sprzęt który dostajemy do reklamacji, jest wysyłany tego samego, lub następnego dnia roboczego kurierem do producenta, a jak się producent zwleka to potem jest na sklep :/

Co do płyty głównej to bez wątpliwości warto brać MSI P35 NEO2-FIR, pamięci GoodRAMy PRO

Z tanich zasilaczy jeszcze Modecom Feel 3 dają rade, ale bądźmy szczerzy nie jest to rewelacja.

Edytowane przez tom256

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Generalnie sprzęt który dostajemy do reklamacji, jest wysyłany tego samego, lub następnego dnia roboczego kurierem do producenta, a jak się producent zwleka to potem jest na sklep :/

O czym rozmawiamy? Gigabyte i MSI dla przykladu ma na naprawe pare dni , ale RMA zamyka sobie sklep , czyli wysyla sprzet dopiero jak ma iles tam sztuk do naprawy , a nie jeden egzemplarz. Mobo czy sprzet w serwisie glownym lezy 2-3 dni i tyle czasu ma serwisant na naprawe.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

odradzam ci appolo raz zrobilem tam zakupy i wiecej nie powtorze tego bledu, na reklamacje plyty czekalem okolo 2 miesiecy....

odradzam

a ja wręcz przeciwnie,

robilem tam raz zakupy i jestem jak najbardziej zadowolony,

zamawialem dysk twardy, procesor i plyte glowną, wszystko przyszlo 2 dni pozniej, polecam apollo.pl kazdemu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi