beka Opublikowano 24 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2007 Witajcie Wczoraj dostałem kartę z tytułu , waliła artami. Przesmarowałem rdzeń AC Ceramique, to samo ... Pamięci ledwo ciepłe, karta wali od samego biosu , pamięci da się dotykać, są ciepłe, ale w normie. Czy coś z tego da się zrobić , czy karta raczej na śmietnik ? Aha, chłodzenie ma aktywne :? Podro i czekam na odpowiedzi :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kvazi555 Opublikowano 24 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2007 (edytowane) hmm jak wali artami to da sie wejść do windy? czy odrazu zwiecha? jak sie da to sprobuj zmniejszyć takty... i sprawdź bios czy nie jest od innej karty, może kos sie nią bawił wcześniej:) Edytowane 24 Sierpnia 2007 przez Kvaz! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beka Opublikowano 24 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2007 wchodzę do windy,ale po jakimś czasie się wyłącza :| Bios nie ruszany, karta niekręcona. Wieczorem spróbuję z taktami. Czy możliwe jest trwałe uszkodzenie ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oogi Opublikowano 16 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2007 (edytowane) wchodzę do windy,ale po jakimś czasie się wyłącza :| Bios nie ruszany, karta niekręcona. Wieczorem spróbuję z taktami. Czy możliwe jest trwałe uszkodzenie ? Mam to samo z X800 powercolor PCI-E 256/256 (R430, 12 potoków). Krzaczki pod windowsem. Próbowałem z różnymi biosami. Na razie nic nie pomaga. Obniżyłem taktowanie Gpu i pamięci (samsung 2.0ns) ale bez zmian (obniżyłem i to porządnie więc to nie takty są problemem) Podejrzewam że padła któraś z kości albo do pupy rdzeń. Pewnie poprzedni właściciel spaprał sprawę z O/C albo jakieś modowanko schrzanił. Tak to bywa z allegro. Wtopiłem i tyle :) Dodam jeszcze że niby wszystko jest ok (poza krzaczkami) ale przy 3D system się zawiesza. Temp w normie. Edytowane 16 Grudnia 2007 przez oogi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0M3N Opublikowano 7 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2008 Walnięta któraś kostka ramu, gwarancja albo specjalistyczny serwis (raczej nie opłacalne) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...