Skocz do zawartości
beka

Gigabyte X700pro - Wali Artefaktami

Rekomendowane odpowiedzi

Witajcie

Wczoraj dostałem kartę z tytułu , waliła artami. Przesmarowałem rdzeń AC Ceramique, to samo ... Pamięci ledwo ciepłe, karta wali od samego biosu , pamięci da się dotykać, są ciepłe, ale w normie. Czy coś z tego da się zrobić , czy karta raczej na śmietnik ? Aha, chłodzenie ma aktywne :?

Podro i czekam na odpowiedzi :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hmm jak wali artami to da sie wejść do windy? czy odrazu zwiecha? jak sie da to sprobuj zmniejszyć takty... i sprawdź bios czy nie jest od innej karty, może kos sie nią bawił wcześniej:)

Edytowane przez Kvaz!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wchodzę do windy,ale po jakimś czasie się wyłącza :| Bios nie ruszany, karta niekręcona. Wieczorem spróbuję z taktami. Czy możliwe jest trwałe uszkodzenie ?

Mam to samo z X800 powercolor PCI-E 256/256 (R430, 12 potoków).

Krzaczki pod windowsem. Próbowałem z różnymi biosami. Na razie nic nie pomaga.

Obniżyłem taktowanie Gpu i pamięci (samsung 2.0ns) ale bez zmian (obniżyłem i to porządnie więc to nie takty są problemem)

Podejrzewam że padła któraś z kości albo do pupy rdzeń. Pewnie poprzedni właściciel spaprał sprawę z O/C albo jakieś modowanko schrzanił.

Tak to bywa z allegro. Wtopiłem i tyle :)

Dodam jeszcze że niby wszystko jest ok (poza krzaczkami) ale przy 3D system się zawiesza. Temp w normie.

Edytowane przez oogi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi