Skocz do zawartości
peter.a

Upgrade Kompa Za Max 900zł

Rekomendowane odpowiedzi

MSi neo-2 FIR - 420 zł + E2140 - 230 zł + 1GB ram - 130 zł + Delta 400W - 60 zł + sprzedajesz grafikę i dokładasz co zostało do 7300Gt z DDR3

...............

W tej kwocie ma dobry zestaw na AM2 i za zaoszczędzone pieniądze(na płycie i cpu) kupi 7600GS na DDR3.A widzę,że założyciel tematu ewidentnie celuje w wydajność w grach.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tak samo jak maluch obsługuje neostrady :lol2: C2D nie pokręcisz na niej ..

@beka, albo za długo siedzisz przy kompie, albo ja mam coś z poczuciem humoru. W każdym bądź razie neostrady mnie dobiły.

Co do tematu to tutaj akurat beka ma rację co do E2140 i tej MSI, najrozsądniejsze rozwiązanie, chociaż przy 7300 i 1GB to w grach się będzie Pentak marnować.

Może coś pod AM2, ale tam króluje generalnie nadal nForce 4 jeśli chodzi o wydajność, Brisbane to trochę niewypał, a coś z F3 jednak ciężko dorwać. Jednakże jakaś stówka zaoszczędzonej floty, którą można by pchnąć w grafkę może być sporym atutem.

Z zakupem E2140 + FOXCONN P35A (do oc nadaje się równie dobrze co MSI) + A-Data 2x1024MB Extreme Edition + Gf 8600GT + Delta zamknąłbyś się koło 1400PLN'ów, ergo sprzedaj co masz, dorzuć te dziewięć stów i ciesz się z nowego sprzętu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

lepiej moim zdaniem cos pod am2

lepsza grafika podniesie ogolna wydajnosc systemu w grach

mozna tez przyciac do 1gb ramu, bo na razie tyle styknie

a nawet 2gb ramu nie uratuja 7300gt

No ja rozumiem, ale jak chłopak trochę poszpera to będzie mieć i 2GB i 8600GT razem z Pentium DC i mobasem na P35.

Na dzień dzisiejszy to coś pod AM2 braliby chyba tylko prawdziwi entuzjaści AMD. Nie jest złe ale niebiescy jednak mają lepszą ofertę ;/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na dzień dzisiejszy to coś pod AM2 braliby chyba tylko prawdziwi entuzjaści AMD. Nie jest złe ale niebiescy jednak mają lepszą ofertę ;/

Co poniektórzy są strasznie tendencyjni na tym forum niestety.Nie neguję wydajności C2D,i gdyby peter.a miał więcej pieniędzy do wydania,nawet nie pisałbym tego postu.Nie zrobiłbym też tego,gdyby chłopak nie miał zamiaru grać,a jego przyszły komputer służył do innych celów.Bo wiadomym jest,ze C2D są wydajniejsze po dobrym OC.

Jednak wynika z postów,że peter.a ma zamiar grać,ma też niewielką kwotę pieniędzy na modernizację.Dlatego jedynym słusznym rozwiązaniem w jego przypadku jest platforma na AM2+owy 7600GS na DDR3,zamiast C2D+7300GT.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No ja rozumiem, ale jak chłopak trochę poszpera to będzie mieć i 2GB i 8600GT razem z Pentium DC i mobasem na P35.

Ty jesteś fan boyem Intela? Albo gorzej: przedstawicielem handlowym? Jak dla mnie Intel nie ma lepszej oferty od AMDka na dzień dzisiejszy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja myślę że jednak dokupie używanego 7600gs i 512mb ramu, a reszte kasy sobie zostawie :)

Chyba zmieszczę się w 300zł?

Jeszcze mam taki mały problem, bo bios wykrywa mi że mam pamięci 533, a na pamięciach i cpu-z pisze że mam 667, więc w końcu nie wiem jakie teraz kupić żeby działały w dualchanelu(tak się to pisze? ;) )

Edytowane przez peter.a

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi