Skocz do zawartości
Bone

Płyta Głowna Ecs - Karta Graf Asus Ati Radeon 9800xt

Rekomendowane odpowiedzi

wzielem od braciaka zasilacz 350W podpielem wszystko wlaczam kompa i piszczy mi. a wyskakuje komunikat.

You have not connected the power Extension cable to your asus A9800XT Video Card.

Please refer to the getting started guide, for proper hardware instalation

Cos takiego pisze. Byc moze z błedem przepisałem ale piszczało i brałem sie ze cos sie stanie z kompem.

Potem podpiełem stary zasilacz i stara karte graficzna... a tu piszczy monitor sie nie wlacza... wywalilem 256Ramu z kompa i sie wlaczylo wszystko oki ale ze stara karta... a jak zrobic zeby nowa podpiac :(

Edytowane przez Bone

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Foto z linka nie działa.

Oczywista że trzeba podpiąć pod kartę kabelek zasilający z zasilacza- taki sam jak pod dysk twardy czy też cdrom- komunikat który zacytowałeś mówił właśnie o tym, że kabelek nie jest podpięty.

Jakiej firmy ten zasilacz od brata?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ibox a ile ten kabelek kosztuje bo go nie posiadam

http://allegro.pl/item214693472_karta_ati_...256bit_agp.html tutaj sa te obazki z wersji pro. Gdzie sie ten kabel podlancza? nie mam go ale chcial bym wiedziec zeby pozniej nie pytac. nie widze tam nigdzie miejsca chyba ze z tyłu pod to białe wejscie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kabelek weź bezpośrednio z zasilacza. Gdy nie masz żadnej wolnej wtyczki- potrzebny będzie rozdzielacz/dwójnik- do kupienia na allegro.

W załączniku fotki gniazd na r9800.

Edit- ibox to kupa niestety...

post-7513-1188055395_thumb.jpg

Edytowane przez pc_max

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mam sterowniki z tamtej stronyallegro co ta karta jest i wykrywa mi zupelnie inna karte. Asua A9800 Series a czemu nie XT ;/

i jeszcze jedno. jelsi maialem podlaczone pod zasilacz 300W to gry przez to moga sei ciac? jeszcze wyskoczyl mi jakis blad i obraz sie rozmazal tak jak y karta byla uczkodzona. to przez zailacz?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ad1. To kwestia biosu karty- taki ma wpis w biosie i tak go system widzi- możesz sprawdzić parametry karty (ilość pamięci, potoków, szerokość magistrali) jakimś programem diagnostycznym (np aida, everest).

ad2. Nawet nie próbuj grać na tej 300- 9800XT sporo prądu pożera a te deklarowane 300 (czy też w przypadku zasiłki brata 350) W między bajki można włożyć.

W najlepszym wypadku komp będzie się wieszał, będą błędy w wyświetlanym obrazie. W najgorszym- padnie zasiłka ciągnąć ze sobą do piachu pół kompa.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Trudno stwierdzić za co odpowiedzialny jest brakujący element. Czasami brak jednego elementu nijak nie wpływa na pracę karty (sprawdzone organoleptycznie) a czasami powoduje totalny chaos w obrazie.

O ile dobrze widzę to kondensator smd.

Tak czy inaczej- jeśli karta dotarła do Ciebie w takim stanie = była uszkodzona.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi