Skocz do zawartości
jahras

Instalator Xp I Dysk 320gb

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Istnieje jakaś możliwość, żeby na dysku 320GB zainstalować Windows XP bez utraty danych?

Mam na nim 5 dysków lokalnych z danymi. Potrzebuję zainstalować XP'ka na dysku C: ale instalator Windows nie widzi żadnego dysku. Pewnie chodzi o to, że nie obsługuje dysków powyżej 130GB z groszami.

Widzę tylko obszar nie podzielony na partycje (137GB bodajże)

Muszę zainstalować na tym dysku XP'ka a nie ma gdzie zrobić backupa tych 200GB danych.

Zainstalowałem system na drugim dysku, chciałem go po prostu przegrać, ale nie radzę sobie z katalogien windows\system32\config, nie da się go skopiować.

Pozatym zostaje jeszcze sprawa boot.ini i tych innych plików, których XP nie pokazuje.

Przegrałem na C: na tym dysku 320GB wszystko oprócz katalogu config. Z C: udało mi się skopiować tylko autoexec.bat i config.sys bo pozostałych plików nie widać nawet w wierszu polecenia XP.

Uruchamiam XP'ka na tym dużym dysku (Caviar) i pojawia się błąd, że nie odnaleziono NTLDR

Jedyny pomysł jaki przychodzi mi do głowy to instalacja 98 wraz z jakimś NTFS loaderem/saverem i skopiowanie tych plików, których pod XP nie widać, ale może jest jakiś prostszy sposób?

Z góry dzięki za pomoc

Edytowane przez jahras

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi