Aku_ Opublikowano 24 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2007 (edytowane) Witam, Komputer bedzie sluzyl do pisania, ogladania filmow, zdjec itd... Komp do prac biurowych krotko mowiac. NIE BEDZIE KRECONY, wazne zeby nie bylo z nim zadnych problemow i byl w miare cichy. Mieszkam w Krakowie i komputer ma byc na wczoraj, dlatego licza sie tylko sklepy: apollo.pl i proline.pl (oddzial w Krakowie). Kwota to 1100zł i wolałbym nie wychodzic poza ta sume. Przy pomocy sysaka złożyłem taki zestaw: MoBo (najwieksze watpliwosci, wazne - musi miec 4 sloty na RAM, miec integre i jak najwiecej slotow na PCI(ale z tym jest problem)) : Asus M2A-VM/HDMI ~230/M2A-VM ~200zł/ Gigabyte GA-MA69VM-S2 ~205zł CPU: athlon X2 4200 Windsor ~265zł RAM:goodram 1GB 667~ 125zł HDD:WD250GB WD2500AAJS ~ 230zł DVD: Samsung SH-S183L ~100zł PSU: ModeCom MC350 ~ 110zł BOX: Jakis modecom ~ 110zł Wychodzi ok 1160zł. Prosze o weryfikacje zestawu i rozwianie watpliwosci z MoBo (moj faworyt to Gigabyte, bo jest tani i mozna go dostac w proline). Z gory dzieki! Edytowane 25 Sierpnia 2007 przez Aku_ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ryld Opublikowano 24 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2007 Więc tak: płyty co podałeś to raczej kiepawe. O tym gigabajcie S2 to słyszałem takie historie ze szok. Ja polecam Foxconn A690GM2MA-8KRS2H (AMD 690G) (W znaku.pl powinien być). Za 237zł bodajże. Procka coś cenę zaniżyłeś bo jak wół na stronie Proline'a jest 265zł Zasilacz tylko Amacrox 400-PNF 350W - około 125zł. A co takiego chcesz montować ze liczą się sloty PCI? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aku_ Opublikowano 24 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2007 W znaku jutro nie kupię, więc muszę wybierać z tych trzech plyt. Cene rzeczywiscie zanizylem, pomylily mi sie strony. Do jednego slotu PCI wloze na pewno specjalna karte sieciowa z wyjsciem koncentrycznym, aby polaczyc sie z radiowka (ich karta) do drugiego slotu karte dzwiekowa... i juz slotow wolnych nie bedzie a na pewno sie przydadza na przyszlosc. Amacroxa tez nie dostane w Krakowie jutro i z tego co wiem modecom to to samo co amacrox tylko z innym grillem, wiec mnie nie przekonales. Prosze o dalsze propozycje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...