Skocz do zawartości
Aku_

Komp Za Ok1100zł, Do Biura

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Komputer bedzie sluzyl do pisania, ogladania filmow, zdjec itd... Komp do prac biurowych krotko mowiac. NIE BEDZIE KRECONY, wazne zeby nie bylo z nim zadnych problemow i byl w miare cichy. Mieszkam w Krakowie i komputer ma byc na wczoraj, dlatego licza sie tylko sklepy: apollo.pl i proline.pl (oddzial w Krakowie). Kwota to 1100zł i wolałbym nie wychodzic poza ta sume.

Przy pomocy sysaka złożyłem taki zestaw:

MoBo (najwieksze watpliwosci, wazne - musi miec 4 sloty na RAM, miec integre i jak najwiecej slotow na PCI(ale z tym jest problem)) : Asus M2A-VM/HDMI ~230/M2A-VM ~200zł/ Gigabyte GA-MA69VM-S2 ~205zł

CPU: athlon X2 4200 Windsor ~265zł

RAM:goodram 1GB 667~ 125zł

HDD:WD250GB WD2500AAJS ~ 230zł

DVD: Samsung SH-S183L ~100zł

PSU: ModeCom MC350 ~ 110zł

BOX: Jakis modecom ~ 110zł

Wychodzi ok 1160zł.

Prosze o weryfikacje zestawu i rozwianie watpliwosci z MoBo (moj faworyt to Gigabyte, bo jest tani i mozna go dostac w proline). Z gory dzieki!

Edytowane przez Aku_

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Więc tak:

płyty co podałeś to raczej kiepawe. O tym gigabajcie S2 to słyszałem takie historie ze szok. Ja polecam Foxconn A690GM2MA-8KRS2H (AMD 690G) (W znaku.pl powinien być). Za 237zł bodajże.

Procka coś cenę zaniżyłeś bo jak wół na stronie Proline'a jest 265zł

Zasilacz tylko Amacrox 400-PNF 350W - około 125zł.

A co takiego chcesz montować ze liczą się sloty PCI?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W znaku jutro nie kupię, więc muszę wybierać z tych trzech plyt. Cene rzeczywiscie zanizylem, pomylily mi sie strony. Do jednego slotu PCI wloze na pewno specjalna karte sieciowa z wyjsciem koncentrycznym, aby polaczyc sie z radiowka (ich karta) do drugiego slotu karte dzwiekowa... i juz slotow wolnych nie bedzie a na pewno sie przydadza na przyszlosc. Amacroxa tez nie dostane w Krakowie jutro i z tego co wiem modecom to to samo co amacrox tylko z innym grillem, wiec mnie nie przekonales. Prosze o dalsze propozycje.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi