DziubekR1 Opublikowano 24 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2007 (edytowane) Jako, ze nie znalazlem tu tematu o tej plycie, to zakladam nowy, bo chce sie czegos o niej dowiedziec. Jak tam Panowie, ma ktos to moze ?? Wyglada to idetnyko jak EVGA http://kdo.pl/product_info.php/products_id/15328 , a cena nizsza. Brac, nie brac ? Bo choruje na Intela od jakiegos czasu. Edytowane 24 Sierpnia 2007 przez DziubekR1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kszonek Opublikowano 25 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2007 Jako, ze nie znalazlem tu tematu o tej plycie, to zakladam nowy, bo chce sie czegos o niej dowiedziec. Jak tam Panowie, ma ktos to moze ?? Wyglada to idetnyko jak EVGA http://kdo.pl/product_info.php/products_id/15328 , a cena nizsza. Brac, nie brac ? Bo choruje na Intela od jakiegos czasu. Gorsza strefa zasilania, a dyskusja o niej toczy(ła) się w temacie evga na 650. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anemus Opublikowano 25 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2007 Gorsza strefa zasilania, a dyskusja o niej toczy(ła) się w temacie evga na 650.Dodaj, że pamięci - zasilanie cpu jest ok Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Caleb Opublikowano 25 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2007 Jedyne co może z tej mobo zrobic hit to cena - ale jezeli ma tyle samo niespodzianek jak Evga to zadna rewelka. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DziubekR1 Opublikowano 25 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2007 A jakie to niespodzianki ma Evga ? :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Caleb Opublikowano 25 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2007 No w temacie o Evga bylo sporo sytuacji gdy mobo padla, problemy z OC (moze nowe biosy pomogly), male napiecie na memy (2.1...) - jakies 3 miechy temu chcialem ja kupic ale wycofalem sie z tego pomyslu po lekturze tematu :> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DziubekR1 Opublikowano 25 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2007 (edytowane) No ja wlasnie mam okazje kupic teraz tego EVGA w niezlej cenie, ale sie zastanawiam. Najwazniejsze pytanie, to ile Vmem mozna na Galaxy dac ?? EDIT: No i czy jest wogole jakas alternatywa w cenie 300zl, bo tyle mam na plyte. Zeby OC jakies bylo :) Edytowane 25 Sierpnia 2007 przez DziubekR1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fredek Opublikowano 25 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2007 Jak masz 300zł i ani złotówki więcej to może kup tą mobo i przetestuj, będzie wiadomo co nieco na jej temat :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DziubekR1 Opublikowano 25 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2007 Jak masz 300zł i ani złotówki więcej to może kup tą mobo i przetestuj, będzie wiadomo co nieco na jej temat :wink: Wiesz, ten plan nie jest zly, a nawet bardzo dobry, ale znam jednego goscia, ktory nie jest nim zachwycony :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stabunio Opublikowano 25 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2007 http://www.ceneo.pl/309350 ja mam i nie narzekam :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Caleb Opublikowano 25 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2007 http://www.ceneo.pl/309350 ja mam i nie narzekam :) No fajnie - może tak na temat? Ludzie maja ECS i nie narzekaja - o czym to świadczy? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xacti Opublikowano 25 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2007 (edytowane) Ludzie maja ECS i nie narzekaja - o czym to świadczy?Ze nigdy nie mieli dobrej mobo? :lol: Edytowane 25 Sierpnia 2007 przez xacti Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anemus Opublikowano 25 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2007 No fajnie - może tak na temat? Ludzie maja ECS i nie narzekaja - o czym to świadczy?Człowiek odpowiada na temat alternatywy (patrz parę postów wześniej). Z IP35-E też ludzie raczej nie byli jakoś super zadowoleni (ci co mają jakieś porównanie). Tanie płyty tak po prostu mają. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_bartx Opublikowano 26 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2007 Galaxy zdaje się bierze za sprzedaż referencyjnych konstrukcji nVidii. Ostatnio widziałem też płyte na chipsecie 680i SLI LT też od Galaxy za mniej niż 600 zł. W porównaniu do EVGA to konkurencyjna cena. A z płytą to może być tak samo jak z kartami graficznymi 8800GTS/GTX/Ultra - wszystkie są referencyjne, tylko jedne tańsze, inne droższe. Zwykle różnią się naklejką, warunkami gwarancji, dodatkami itp. Tutaj jest identycznie, płyta jest tańsza bo to Galaxy i jest okrojona z wyposażenia, bo w standardzie w EVGA są bardzo dobrej jakości kable - okrągłe ATA i FDD, 2x SATA (nie taki zwykły, tylko taki z zatrzaskami) i przejściówka Molex -> SATA. http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=226987088 - tutaj widać co jest w standardzie. Jakby to podliczyć wszystko, to cena będzie niższa. Wiadomo - nie wszyscy potrzebują, ale dla mnie np. okrągłe kable w EVGA to są przydatne rzeczy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
serwal4 Opublikowano 26 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2007 EVGA i Galaxy to referencyjne mobo od Nv (a przynajmniej jedan z wersji EVGA). Różnica w cenie i wyposażeniu. Aczkolwiek mobo podrożało jak ludzie zaczęli kupować, bo dało się za ~270zł wyrwać. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DziubekR1 Opublikowano 26 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2007 No ok, ale czy 2,1V na pamieci, to ograniczenie sprzetowe tego chipsetu i wtedy wszystkie plyty tak mala, lacznie z Galaxy, czy poprostu ograniczenie Biosu EVGA. Bo nigdzie nie ma napisane ile Vmem mozna wstawic na Galaxy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grs Opublikowano 19 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2007 Witam i jak tam ma już ktoś tą mobo? bo teraz cena jest bardzo atrakcyjna http://www.ceneo.pl/782571 i zastanawia mnie co jest lepszym wyborem czy Galaxy nForce 650i ULTRA czy GIGABYTE GA-P31-DS3L bo ceny mają podobne???? pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartosz86 Opublikowano 29 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2007 I jak opinie uzytkownikow tej płyty? Ma juz ja ktoś? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzat Opublikowano 29 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2007 U mnie działa. Nie bawiłem się za dużo, ale z jakichś powodów e2140 nie startował między 2,5 a 2,8ghz. Szkoda tylko, że nie ma drugiego gniazda IDE. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lothar345 Opublikowano 29 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2007 Mam ta płyte. To to samo co evga 650i T1 tylko tańsza o prawie 100. Z czystym sumieniem mogę polecić. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Snooze Opublikowano 29 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2008 No i jak ? Niech ktos cos napisze wiecej o jakis problemach ewentualnie gdzie mozna o tym poczytac ? Bo szukam jakiejs dobrej i stabilnej plyty bez restartow biosu po zimnym starcie jak to ma miejsce w wielu mobosach na p35. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wistler Opublikowano 19 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2008 Zamknięto mi pierwszy temat, a tego nie widziałem. A więc: Płytka nie odczytuje mi temperatury na NB. Nie jest ona odczytywana w żadnym z programów (Everest i pochodne) oraz w Biosie. Bios 'niby' zaktualizowany (wgrałem najnowszą wersję ze strony Galaxy, ale jest różnica oznaczeń; mimo to, cpuz pokazuje nową datę biosu), system czysty, sterowniki prosto ze strony nVidii. Jakieś sugestie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...