BorysVasiliev Opublikowano 24 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2007 Witam. Robiłem małe przemeblowanie w środku bo już taki śmietnik był że nie mogłem na to patrzeć. Po złożeniu wszystkiego włączam komputer śmiga - jest super. windows się władował wszystko jest lux .... po pewnym czasie zacząłem się wsłuchiwać dalekie delikatne piski. Zorientowałem się że to pc speaker daje jazzu :) Głos jest bardzo cichutki "pip" "pip" pip" co 0,5sek non stop. Czy coś przy składaniu mogło się uszkodzić z pc speakerem? Czy ktoś spotkał się z podobnym problemem? Odrazu mówie że nie jest to dźwięk głośny tylko bardzo cichutkie pikanie. Płytka Abit AB9 zreszta wszystko tak jak w sygnaturce - "NA WYŚWIETLACZU LCD jest " FF" " Pozdrawiam i dziękuje za pomoc . Niestety na noc nie zostawie kompa bo bym zgłupiał z tym pimpkaniem hehh Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość domban Opublikowano 30 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2007 W instrukcji do plyty powinno byc opisane co oznaczaja dzwieki ze speakera :D na mojej starej plycie (jakas na s478) takie czeste "pip" oznaczalo przegrzewanie procesora i ze pracuje z obnizona czestotliwoscia. Sprobuj poprawic chlodzenie i zajrzyj do instrukcji :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...