Skocz do zawartości
Rubikon

Pomoc W Wyborze Ram-u

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

O grafike juz pytałem, wiec w nowym topciu mam kilka pytań jakie pamiatki wybrac.

Nie mam na cały sprzęt dużo kasy, wiec na początek chciałbym wybrac kośc 1 gigową a później dokupic 2 do pary :)

Mobo będzie z Asusa P5W DH DELUXE i procek E4400. Procka chciałbym wykręcic (jak pozwoli na tyle) na 3GHz. Na kośc mógłbym wydac max 200zł (z małym kawałkiem ;) ) Myślałem o

->PDP Patriot LLK 1GB DDR2 EPP 800MHz CL4

->Corsair Twin2X DDR2 2x 1GB 800MHz CL4-4-4-12 low latency (tylko że jedna kośc 1GB )

->TWINMOS Twister DDR2 1024 MB 800, CL 5

Ale nie mam pojęcia którą z nich wybrac?? żeby dobrze chodziły na tej płycie i z tym taktowaniem procka jak wyżej podałem...

Z góry dziękuję i pozdrawiam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak procek poleci na 3G to to mi wystarczy :) i pewnie tak sobie zostawie... Jednak spróbuję oczywiście kręcic wyżej do ilu płyta i procek pozwoli... ;) :D Pomyślałem, że lepiej miec ram na 800, bo przecież kiedyś moge zmienic na jakiegoś E6xxx no a wtedy ram może zostac jaki jest :) :)

To mówisz, że pamięci nie wykorzysta to będzie gorzej chodził komp?? Ale skoro pamięci mają jeszcze zapas to powinny chyba lepiej chodzic.... Tak myśle jednak mogę byc w błędzie...

Jak powiedziałes że nawet na 667 to spokojnie starczy jakoś od razu pomyslałem o tych pamiątkach:)

Corsair Twin2X Pro DDR2 2x 512MB 675MHz CL4-4-4-12

A czy te mogą byc?? szkoda tylko że 512 :( :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no ok to te LLK by były całiem dobre. Tylko pytanie czy dobre do tej mobo??? Bo słyszałem że niektóre źle trawią LLK dlatego też pytałem, które z tych co podałem wybrac?? wszystkie prawie w podobnej cenie....

No a jakby procek poszedł (co watpie) na 3.2 ; 3.3GHz to te 667 dadzą radę??? Wiadomo, że one są tansze niż 8 setek no i jak to by wyglądało przy wymianie na E6xx ???

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi