Kyrfal Opublikowano 25 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2007 jak w temacie, potrzebuje 2 x 1gb taktowane 667 mhz, koles mowil (znajomy) ze trzeba by zmienic z tych co mam aktualnie (2 x 512mb , 500mhz~) zeby pasowalo bardziej do motherboard na ktory chce zmienic jakis dobry do podkrecania procka. po pierwsze czy to prawda? (i jeszcze karte graficzna na 8600 gt 256 mb palit sonic zmieniam) jesli tak- podajcie jakies swoje typy dla tych kosci ram. chcialbym to osiagnac jak najtanszym kosztem ale nie kosztem utraty wydajnosci gdy moge dorzucic te 2 czy 3 dychy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
daisycutter Opublikowano 25 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2007 Pamięci 533MHz CL4 da się bez problemu ustawić na 667MHz CL5, więc nie ma bezpośredniej potrzeby ich wymiany. A jak dokupisz 2x1GB 667 to możesz dołożyć do tych co masz i będziesz miał 3GB RAM. Podkręcalność pamięci też nie zależy bezpośrednio od ich nominalnego taktowania (mowa cały czas o pamięciach budżetowych) tylko od rzeczywistego potencjału konkretnych sztuk kości sprawdzalnego jedynie w praktyce. Dla przykładu miałem kość Kingstona 533MHz która robiła bez podnoszenia napięcia 820 MHz CL4 - a nie każda kość 667MHz tak wysoko poleci. Najpierw sprawdź jak się kręcą twoje kości, później ewentualnie zastanawiaj się nad ich wymianą. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyrfal Opublikowano 25 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2007 daisycutter napisał(a): Pamięci 533MHz CL4 da się bez problemu ustawić na 667MHz CL5, więc nie ma bezpośredniej potrzeby ich wymiany. A jak dokupisz 2x1GB 667 to możesz dołożyć do tych co masz i będziesz miał 3GB RAM. Podkręcalność pamięci też nie zależy bezpośrednio od ich nominalnego taktowania (mowa cały czas o pamięciach budżetowych) tylko od rzeczywistego potencjału konkretnych sztuk kości sprawdzalnego jedynie w praktyce. Dla przykładu miałem kość Kingstona 533MHz która robiła bez podnoszenia napięcia 820 MHz CL4 - a nie każda kość 667MHz tak wysoko poleci. Najpierw sprawdź jak się kręcą twoje kości, później ewentualnie zastanawiaj się nad ich wymianą.niestety mam tylko dwa miejsca na ram wiec to nie wchodzi w gre =/ chyba ze jakims cudem mozna powiekszyc te ilosc ^^, ja sie nie znam na tym wiec nie wiem czy to mozliwe tak w ogole to nie idzie o to co moj kolega napisal, tylko po prostu potrzebuje 2 gb ramu taktowane 667 mhz jak najtanszym kosztem :> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DDR2 Opublikowano 26 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2007 Cellshock DDR2 667 (PC5300) Micron D9GMH CS2110650 - 2GB dość dobre jak na 667 na 1150 polecą spokojnie :D :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...