Skocz do zawartości
DziubekR1

Plyta Pod Core2 Duo E2140

Rekomendowane odpowiedzi

Jak w temacie. Szukam plytki, zeby takiego E2140 puscic na 3Ghz. Czytam i czytam i mam juz metlik we lbie.

1) Najpierw myslalem, ze tylko i wylacznie EVGA 650 Ultra, ale znowu troche o niej poczytalem i rozne sa opinie, do tego tylko 2,1V na ram. Tera

2) Teraz pojawila sie Galaxy 650 Ultra, ale o niej jeszcze nic konkretnego nie znalazlem, nawet nie wiem ile V na ram mozna wstawic

3) Znowu gdzies mi sie obilo o uszly, ze Gigabyte GA-965P-S3 nie jest zly, a cena wlasnie ok. 300zl. Ale znowu cholernie nie lubie tej firmy. Jednak oczywiscie jesli ktos by napisal, ze plyta jest warta grzechu, to bym sprobowal

4) Biostar, tutaj jeszcze kiedys czytalem o jakims niezlym modelu, co robi FSB ponad 400, a jego cena to ok. 300zl, ale za nic nie moge znalezc tego tematu i tego modelu :(

5) Moze MSI ? Ale jakie ? Zreszta tej firmy tez nie trawie :)

6) Abit, dla odmiany ta firme bardzo lubie. Z wygladu i wykonania bardzo mi sie podoba model Abit IB9, ale znowu jedna opinie znalazlem na necie i mowila ona, ze plyta do OC sie nie nadaje. Jak to z nia jest ??

Na plyte chce dac ok. 300zl. Blagam nie piszcie, ze daj 400zl itd., bo nie chce dawac 100zl wiecej. Jesli nie bedzie niczego wartego zainteresowania w ok.300zl to poprostu zrezygnuje z zakupu.

Z gory dziekuje za porady

EDIT:

Wazna sprawa, fajnie by bylo jak by plyta chodzila na 20pin, bo takie zlacze mam w zasilce, a nie che jej zmieniac, bo ja bardzo lubie :P

Edytowane przez DziubekR1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

GALAXY nForce 650i ULTRA moze byc dobrym tanim mobo - EVGA 650 Ultra w cenie ~350zl jest chyba najlepsza plyta i tyle, ale ona kosztuje ponad 300zl wiec o czym my rozmawiamy?

GIGABYTE GA-965P-S3 lntel P965 daje rade, ale nie wiem czy do 300zl da sie ja kupic.

Sam czytalem mase testow plyt i naprawde kazda ma jakas wade tym mniej bylem pewny tego co chce i zwatpilem ze uda mi sie zmiescic w ustalonej kwocie. Narazie stoje na MSI P35 NEO2-FIR;) Tyle ze jest zbyt droga, ale ma chyba wszystko czego oczekuje.

Kup EVGA pewna i dobra plyta (zagraniczne i rodzime serwisy to potwierdzaja), moze nie jest doskonala, ale w tej cenie cudow nie ma co oczekiwac.

Edytowane przez dywyn

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

za te 340 zł masz Gigabyte GA-965P-DS3, i tego bym się trzymał, bo płyta dość udana, a i jakiegoś Penryna wsadzisz :) , ewentualnie Asus P5B, też dość tanio , 340 zł w ulubionym - http://www.ulubiony.pl/?action=StoProd&amp...644&u=12490 , a gigabyte za 333 zł w ulubionym - http://www.ulubiony.pl/?action=StoProd&amp...653&u=12490

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sytuacja wyglada tak. Kupilem Evga, dwutygodniowa, na gwarze 24miechy, za 300zl. Odbieram osobiscie, a do tego dostaje gratis sprawnego FX5200 i niesprawnego 7800GTX (szkoda, ze nie na odwrot ;) ) :) Ale wpadam po nia dopiero we wtorek, wiec temat niech sie rozwija, bo potestuje ta plyte i zobaczymy, czy mi nowe Kingmaxy pojda dobrze na tym 2,1V, a jak nie pojda, to bede myslec dalej :)

EDIT:

Aha, orientuje sie ktos moze, czy ta Evga smiga na wtyczce 20pin ?? Bo taka mam w zasilce, a jej nie chce zmieniac, bo to dobry sprzet.

Edytowane przez DziubekR1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi