Raczy Opublikowano 26 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2007 Witam wczoraj pojawila sie na moim laptopie cieniutka linia pionowa koloru jakby niebieskiego laptopa tego mam dopiero jakies 2 lata czy to mozliwe zeby juz martyca padla ? czy wiecie jak nazywa sie taka usterka bo to chyba nie (dead pixel) i jak to naprawic ??? dzieki za pomoc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
redjohnny Opublikowano 26 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2007 Witam wczoraj pojawila sie na moim laptopie cieniutka linia pionowa koloru jakby niebieskiego laptopa tego mam dopiero jakies 2 lata czy to mozliwe zeby juz martyca padla ? czy wiecie jak nazywa sie taka usterka bo to chyba nie (dead pixel) i jak to naprawic ??? dzieki za pomoc Bardzo możliwe że matrycę szlag trafił. Nie jestem specem od matryc więc nie bierz mojej opinii zbytnio do serca :wink: Najlepiej nich się wypowie ktoś kto ma większe doświadczenie w temacie. PS: Tak z ciekawości zapytam. Jaki to notebook? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
durczyn Opublikowano 26 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2007 Hp Zd8000, w tytule napisane xD Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
carlisle Opublikowano 26 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2007 witaj usterka z tego co sie orientuje naprawialna - nie jestem specem od matryc, ale bankowo odkleila ci sie ktoras z tasm ktore wzbudaja kolory w matrycy. takich tasm jest zazwyczaj kilka i kazda odpowiada za iles rzedow pixeli. moglbys lekko docisnac obudowe matrycy na gorze (zadziej dole) matrycy -czytaj plastikowa ramke- zeby zbaczyc czy mam racje. raczej jednak nie polecam napraw samemu. jak powiedzialem tasma odpowiada za kilkanascie rzedow pixeli. naciskajac mozesz jeszcze tylko pogorszyc sprawe. mi w ten sposob udalo sie raz w omnibooku zrobic z jednej niebieskiej linii 2 niebieskie i 3 czerwone :oops: proponuje oddac gdzies do serwisu i zaplacic te 150 zl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raczy Opublikowano 26 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2007 wielkie dzieki za rady i chyba zaryzykuje i sam docisne co nieco :) obecnie mieszkam w usa i policzyli by mi jak za nowego laptopa a linia ta strasznie mnie dreczy wiec ryzk fizyk dzieki jeszcze raz DZIEKI Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raczy Opublikowano 3 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2008 (edytowane) porozkrecalem wszystko ale nie znalazlem zadnych tasm i miesiac po tym jak to zrobilem wyskoczyly mi 2 kolejne pionowe linie zolta i biala czy ktos moze napisac dokladnie jak wyleczyc tego chorego laptopa ? dzieki Edytowane 3 Stycznia 2008 przez Raczy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jeanx Opublikowano 3 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2008 (edytowane) tutaj masz identyczny/podobny problem w którym się udzielam http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic=252010 masz tutaj pomoc - ale to Polska więc chyba nie dużo tobie da http://www.allegro.pl/item289757229_napraw..._gwarancja.html ja nie wiem co w tych stanach macie, ale jak już rozkręcisz, tak jak koledzy wcześniej opisywali musisz spróbować docisnąć te gumki - raczej mało pomoże i pewnie pogorszy sprawę - tak jak już to sobie zrobiłeś potrzebny jest do tego jakiś płyn przewodzący dostępny w sklepach elektronicznych, ale jaki teraz Ci nie powiem - może wystarczy coś co w Polsce występuje pod nazwą "Kontakt" najlepszym, najszybszym i najtańszym rozwiązaniem dla Ciebie będzie poszukanie gotowej matrycy na ebayu - jak widzisz ceny używanych nie są wygórowane. postaraj się bo lapek nie jest stary i nie jest zły - trochę szkoda go na przemiał spisywać Edytowane 3 Stycznia 2008 przez Jeanx Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raczy Opublikowano 3 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2008 (edytowane) moze nie zrozumielismy sie w opisie usterki moj problem wyglada tak moze nie musze wymieniac matrycy ??? Edytowane 4 Stycznia 2008 przez Raczy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jeanx Opublikowano 4 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2008 (edytowane) rozumiemy się doskonale co to są linnie pionowe tylko powiedz - na co liczysz? że ktos Ci to naprawi telepatycznie? tamten link to przykład bo szukać Ci się nie chciało - przeczytałeś go czy tylko obrazki obejrzałeś? podsumowanie jest takie, że może nie musisz wymieniać jeżeli uda Ci się martwe linnie doprowadzić do przewodzenia. nie zniżaj się do poziomu amerykanów, którzy nawet nadjedzone lody zwracają Cześć! Edytowane 4 Stycznia 2008 przez Jeanx Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raczy Opublikowano 4 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2008 czyli tyle w temacie szukam nowej matrycy dzieki za pomoc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...