Skocz do zawartości
msn

K+m+b Movie Factory

Rekomendowane odpowiedzi

"Strona wyświetlana jest poprawnie jedynie przez nowe wersje przeglądarek Opera, Mozilla FireFox oraz Internet Explorer 7"

A Firefox na to: Tryb wstecznej zgodności

Brak doctype, błedy w kodzie, wszystko wskazuje na to ze strona zostala zrobiona pod stare nieuzywane juz przeglądarki a nie te najnowsze.

Juz nie wspomijając o tym ze linki do firefoksa(tu dodatkowo zle napisana nazwa) i opery prowadzą do niewłasciwych stron.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Warto by popracować nad kolorystyką w dziale "MOVIES" (jakoś tak szary na szarym nie bardzo...). Poza tym trzeba w jakiś sposób sprawić by przyciski Opery, FireFox'a i IE przykuwały mniej uwagi niż robią to teraz (może je zmniejszyć i dać na sam dół strony?) - byłem nimi początkowo dużo bardziej zaciekawiony niż linkami do właścwej treści strony...

Edytowane przez VonWhite

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zawsze bawią mnie instrukcje dotyczące przeglądania:

Zalecana szerokość ekranu to 1280pix lub wyższa

Strona wyświetlana jest poprawnie jedynie przez nowe wersje przeglądarek Opera, Mozilla FireFox oraz Internet Explorer 7

tak więc użytkownik powinien "dostosować" się do strony, czy nie powinno być na odwrót?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co się dało, jest poprawione. Kolorystyka? taka była zamierzona i taka pozostanie przynajmniej na razie, nie każdemu musi przypaść do gustu.

Dodatkowo strona przystosowana została do rozdziałki 1024xXXXX, chodź w wyższych siłą rzeczy jest bardziej przejrzysta.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mirek kope lat :D

nie wiedziałem że z Ciebie taki aktor :). Choć akcja niezbyt szybka, przynajmniej do 1/3 :) to podoba mi się ze nie ma głupich śmiechów i wymuszonych tekstów - co czesto zdarza się w takich produkcjach amatorskich.

NO, parę razy sie zdarzyły nieprofesjonalne zagrania bez wymaganej ekspresji.. :)

Można by popracować nad ruchem kamery.. trzęsie trochę... Fajnym patentem jest umieszczenie kamery w środku dużej obręcz.. wtedy drgania z rąk nie przenoszą się w takim stopniu na kamerę a dodatkowo można płynniej manipulować :).

Jeśli już nagrywacie np TVN raport wieczorny... trzeba było użyć blueboxa i postawić kamerę na statywie (koszt 70pln :) ) lub chociażby na stole, żeby obraz nie drżał.

Przeszkadza też syk w ścieżce dźwiękowej.

to tak parę niedoróbek samego filmu od strony technicznej :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mirek kope lat :D

raczej "miiirek kope lat :D"

nie wiedziałem że z Ciebie taki aktor :). Choć akcja niezbyt szybka, przynajmniej do 1/3 :) to podoba mi się ze nie ma głupich śmiechów i wymuszonych tekstów - co czesto zdarza się w takich produkcjach amatorskich.

NO, parę razy sie zdarzyły nieprofesjonalne zagrania bez wymaganej ekspresji.. :)

Można by popracować nad ruchem kamery.. trzęsie trochę... Fajnym patentem jest umieszczenie kamery w środku dużej obręcz.. wtedy drgania z rąk nie przenoszą się w takim stopniu na kamerę a dodatkowo można płynniej manipulować :).

Jeśli już nagrywacie np TVN raport wieczorny... trzeba było użyć blueboxa i postawić kamerę na statywie (koszt 70pln :) ) lub chociażby na stole, żeby obraz nie drżał.

Przeszkadza też syk w ścieżce dźwiękowej.

to tak parę niedoróbek samego filmu od strony technicznej :)

Aktor to ze mnie jak z koziej... chociaż z drugiej strony to wszystkie teksty były po prostu freestylem. Każda scena opierała się na tym, że były rzucane instrukcje "ty jesteś tym, ty jesteś tym i ty masz mu powiedzieć że...". Scennariusz zgubiliśmy w krzakach po 20 minutach kręcenia a tak na prawdę ja, jako jedna z głównych postaci, o co chodzi w filmie dowiedziałem się podczas jego montażu ;) ogólnie wszystko powstało w jakieś 2h, nakręcone aparatem fotograficznym w rozdziałce 320pix, gdzie karta mieści 14 minut filmu w tej jakości :P tak więc kilka pomyłek, trzy dialogi i biegiem do domu rzucać na hdd, potem powrót i jedziemy dalej, zmontowałem to w jedno popołudnie :lol: W ogóle to cud że wszyscy przyszli, ale to tylko dlatego że nie chcieli złapać bani z takiego nowego licealnego przedmiotu jak 'Wiedza o kulturze'. Tak wiec myślę ze biorąc pod uwagę warunki to film i tak jest nie małym osiągnięciem.

p.s. Nie wiem czy też zwróciliście uwagę na rekwizyty np. "mikrofon" :lol:

Następny film już będzie kręcony kamerą z prawdziwego zdarzenia i przynajmniej będziemy mieć na to czas, no i dopracowane szczegóły ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi