Skocz do zawartości
netmajor

Długosc Działania Klawiatury/myszy Bezprzewodowej Na Baterii

Rekomendowane odpowiedzi

Zestaw a4tech, modelu klawiatury i muszy nie podam teraz to klawa conajmniej pół roku a mysz na alkaincznych bateriach 2 tygodnie. Szybko się wyleczyłem i mam mysz z ogonkiem. Mysz to myślę jak już bezprzewodowa to tylko z wbudowanym akumulatorem i stacją dokującą - ładowarką.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na Logitechu (Cordlless Deskop Express) jest niemalże identycznie. W klawie ponad pól roku (klawa ma 2,5roku i 4 komplet baterii), myszka na bateriach alkalicznych ok 2 tygodnie, a na akumulatorkach 1300 mAh troszkę krócej :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moje akumulatorki mają małą pojemność, bo tylko 1300 mAh, no i firma za dobra nie jest (GP :D )... Warto kupić dobre aku o dużej pojemności, koszt się szybko zwróci i będą trwalsze. Na tym nie ma co oszczędzać - przekonałem się już :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Fakt - warto kupić akumulatory. Ładowarki z akumulatorami na Allegro tak skandalicznie dużo znowu nie kosztują, a na zwykłych bateriach alkalicznych za daleko nie zajedziesz (po pierwsze), a po drugie co chwila będziesz musiał kupować nowe (i tracić czas i pieniądze).

Ja powiem tak: Miałem do niedawna zestaw bezprzewodowy (klawiatura+mysz) - jakiś iBOX'a. Baterie alkaliczne w klawiaturze wytrzymywały nawet 2 miesiące, ale w myszce bardzo krótko. Myszki używam do dziś - i powiem szczerze, że światełko optyczne powinno samo się wyłączać po jakimś czasie. Jednak ona ma tendencje do "samo-poruszania-się" (co jakiś czas o 1-2 piksele na monitorze), tak więc często bywa tak, że owe światełko się nie wyłącza. Mi akumulatory GP 800mAh naładowane do pełna starczą na ca. 2 dni.

Aha, co jeszcze - myszką bezprzewodową mogę cisnąć z połowy pokoju, ale klawiaturą.. Musiałem mieć czujnik zaraz obok nadajnika klawiatury żeby "dotarł pełnowartościowy sygnał" - inaczej się klawiatura zacinała :/

Jeżeli mam doradzać - ODRADZAM kupna zestawu radiowego (tym bardziej, jeżeli ma to być tani badziew). Ja już się na tym przejechałem (i nie tylko ja), tak więc.. [tak ściśle informacyjnie: za swój zestaw dałem 82zł]

Dzisiaj mam klawiaturę A4Tech X-Slim z płaskimi klawiszami, na kabelku, kupioną za 20zł - i jestem dużo bardziej zadowolony niż z tej całej optycznej.

Pzdr.

Edytowane przez obiboqs

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi