Skocz do zawartości
sylwia

Ratujmy Lasy

Rekomendowane odpowiedzi

Jest taka akcja, polegajaca na tym, ze kazdy z Was moze zalozyc swoj wirtualny las i musicie o niego dbac ;) Za kazde wejscie danego dnia, przybywa Wam w nim jeden listek. Po osiagniecciu 100 000 000 "lisci" we wszystkich lasach (jest już prawie 8 000 000) sponsorzy wpłaca 10 000 euro organizacji sadzacej drzewa w Amazonii.

Zatem sadzcie drzewa, [spladzajcie syna i budujcie dom:x]

A tymczasem zapraszam do mojego lasu z:D

http://butterffllyy.act4trees.com/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Liczba energii potrzebna na wejscia na ta stronke ( 100 mln ) podejrzewam ze jest wieksza niz zysk z tych drzewek ktore posadza za 10.000 Euro,

Prawda! Ale jak to napisano, liczy się cel:

czepiacie sie :D liczy sie cel, a wlasciwie dazenie do niego xD

za niedlugo bedzie piekny las:P

Skąd my to znamy? Cel uświęca środki? Widzę, że jedynie ar2r zachował trzeźwe myślenie i odrzucił obłudną argumentację...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Liczba energii potrzebna na wejscia na ta stronke ( 100 mln ) podejrzewam ze jest wieksza niz zysk z tych drzewek ktore posadza za 10.000 Euro,

:lol2:

Ale i tak ciagle siedzisz na kompie, ten jeden klik nie zje tyle energii ;)

Moj lasek :P

http://xacti.act4trees.com/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość Coccolino_

czepiacie sie :D liczy sie cel, a wlasciwie dazenie do niego xD

za niedlugo bedzie piekny las:P

Nie jestes przypadkiem jedna z tych co lataja srodkiem ulicy z transparentem "ratujcie rozpude"?;P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie jestes przypadkiem jedna z tych co lataja srodkiem ulicy z transparentem "ratujcie rozpude"?;P

A później włażą na drzewa w Dolinie Rospudy, kaleczą je i zakładają na nich namioty, a krzaki wycinają i palą z nich ognisko, bo nocą trochę zimno... A może masz jakieś udziały w tej stronce?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

<lol2> jestem raczej ignorantka, nie ogladam telewizji, o dolinie rozpudy dowiedzialam sie dosc pozno, jak juz wrzalo ;)

nie jestem ekologiem, nie naleze do zadnych zielonych xD tymbardziej nie mam udzialow w tej stronce, nie jestem wegetarianka:P

chcialam miec swoj las, myslalam ze bedzie bardziej wymyslny, bede mogla wybierac drzewka, a tu takie brzydkie rosna :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@sylwia

Widzę, że się musisz tłumaczyć miłośnikom betonu. Pewnie są z grupy określanej jako Ci którzy nawet kaktusa zasuszą.

Sama idea posiadania własnego lasu jest ok. Miałbym kasę to bym sobie kupił kilka hektarów lasu albo pola na którym bym posadził parę drzew.

<edit>

Też sobie wirtualny las założyłem. Zapraszam do kliknięć.

[http://akwamaryna.act4trees.com/

Edytowane przez logray

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@sylwia

Widzę, że się musisz tłumaczyć miłośnikom betonu. Pewnie są z grupy określanej jako Ci którzy nawet kaktusa zasuszą.

Skoro znasz nas telepatycznie, to może powiedziałbyś nam jeszcze, kiedy zostanie te 100 000 000 klików uzbieranych?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Skoro znasz nas telepatycznie, to może powiedziałbyś nam jeszcze, kiedy zostanie te 100 000 000 klików uzbieranych?

A muszę was znać? Jeździcie bez powodu po kimś kto chciałby mieć parę drzew, chociaż wirtualnych. Wy użyliście jednego stereotypu, ja użyłem innego. Co do pytania to odpowiedź na nie jest banalnie prosta, wtedy kiedy ktoś kliknie ten 100 000 000 raz.

<edit>

Też sobie wirtualny las założyłem. Zapraszam do kliknięć.

[http://akwamaryna.act4trees.com/

Edytowane przez logray

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Skoro można klikać bez celu: http://www.clickclickclick.com/rank.asp to można i klikać żeby lasy w amazoni rosły. Choć to troche bezcelowa robota bo w tym czasie jak oni tam zasadzą jedno drzewo to w tym czasie inni w innym miejscu zetną trzy. No ale liczy się idea.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość Coccolino_

<lol2> jestem raczej ignorantka, nie ogladam telewizji, o dolinie rozpudy dowiedzialam sie dosc pozno, jak juz wrzalo ;)

nie jestem ekologiem, nie naleze do zadnych zielonych xD tymbardziej nie mam udzialow w tej stronce, nie jestem wegetarianka:P

chcialam miec swoj las, myslalam ze bedzie bardziej wymyslny, bede mogla wybierac drzewka, a tu takie brzydkie rosna :D

Jesz biedne male bezbronne zwierzaki? niedobra ty!:(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ale czy ktoś mi odpowie rzeczowo, po co to włąściwie jest? Co sponsor z tego ma? Nie ma tam reklam, wiec z klikania nic nie ma...

Do tego każdy las wygląda ta samo.. Głupie to jest i bez sensu... Jakby im zależało na lasach to już dawno by dali te 10.000.

Gdyby jeszcze napisali jakiś fajny program na algorytmach genetycznych do robienia tego lasu.. a tu zwykłe obrazki... Wyrażę sie najgłupszym tekstem tego roku, bo jest adekwatny do sytuacji... zal.pl :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi