Skocz do zawartości
capoMastah

Jaka Grafika

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Chcialem sie dowiedziec cos na temat nastepujacych kartach graficznych..

Mianowicie, przez caly czas bylem przekonany co do R x1950xt, ogromnym mankamentem, jest ich brak, w zadnym sklepie internetowym nie ma tych egzemplarzy, mialem i wrazie czego dalej mam wyliczone 650 na te karte, nie moge dolozyc na Gf 8800. Z braku tych kart, postanowilem wziac R x1950pro, jednak w trakcie wyczytalem ze lepszy jest Gf 7900 [mowie tu o modelu z chlodzeniem coolermastera o taktowaniach 600/1600], w tym momencie chcialem sie zapytac czy zakladajac lepsze chlodzenie da sie wycisnac z tej karty wyzsze taktowania i czy to prawda ze te modele sa awaryjne. Dzisiaj natomiast wyczytalem ze Gf 8600 przy nowych sterownikach jest lepszy niz 7900, czy to jest prawda?..Dziekuje za wszelkie informacje dotyczace tego problemu w wyborze karty

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Napiszę może tak: Będzie trwać wojna między 7900gs vs 8600gt vs X1950 PRO. W sumie żadna nie jest zła... Ostateczna decyzja należy jednak do Ciebie. Ja do 350zł brałbym X1950 pro, a jakbym nie znalazł w tej cenie to 8600gt Sonic+ od Palita.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No dobrze nie bede zakladal nowego topicu - podepne sie tutaj

No ale w perspektywie majac wyjscie rv700 i g92

Mam zamiar kupic w ciagu 5 dni 8800GTS 640mb lub 2900xt + pare innych czesci

Czy to dobry moment ?

Czy mam czekac ( z drugiej jednak strony mozna tak czekac do usranej smierci :)

Wiec czekac czy kupowac i cieszyc sie gra dx9 i mysle ze dx10 tez da rade sobie ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jesli sie ma duzo gotówki mozna sprobowac rzucic sie na takie cacko: EVGA GF 8800 Ultra SC

a powaznie wzialbym pod uwage MSI ATI X2400Pro

Jakoś nie rozumiem (może jest już późno ;]) jakim cudem polecasz wziąć teraz pod uwagę X2400PRO? A co do pytania to jest teraz nie za ciekawy moment do kupna takiej drogiej grafiki. Po wyjściu nowych ich ceny będą wysokie, ale za to ceny 8800gts spadną. Jeśli to ma być karta długoterminowa to nie wiadomo jeszcze dokładnie jak 8800gts będzie sobie radził w grach w pełni wykorzystujących DirectX 10 :).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi