belmonto Opublikowano 27 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2007 (edytowane) Witam! Potrzebuje kupić notebook do prostych czynności biurowych i oglądania filmów. Gry będą odpalane okazyjnie. procesor: CORE 2 DUO (min. 2GHz) RAM: min. 2MB DDR2 k.graficzna: niezintegrowana, koniecznie nVidia [(min. 256MB) jak to jest z chłodzeniem?] matryca: 15.4" dysk: 120GB 1. Czy wiecie coś na temat tych składanek Intela (VBI- Verified by Intel) VBI 2. FL90 vs. F3sv FL90: Brzydki jak kupa. Klekocze klapka? (brak zaczepów) kiepska integracja podzespołów F3sv: Jakiś sprytny gość włożył do grafiki DDRII przez co zegary są okrojone, straasznie traci na wydajności. Może znacie jakieś inne interesujące modele? Dziękuję za wszelkie porady. Pozdrawiam Edytowane 27 Sierpnia 2007 przez belmonto Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mystery Opublikowano 27 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2007 o VBI było już dość sporo, polecam temat kadłubki argumenty przeciw. jeśli chodzi już o VBI to chyba compal ma najlepsza propozycję - model FL90 np. http://www.allegro.pl/item229978263_vbi_co...gb_fvt_rat.html lub IFL90 (dystrybowany przez firmę california access, jeszcze dość słabo dostępny w polsce) http://www.ca.pl/KatItemSpec.asp?KatItemCId=1073 IFL90 ma lepszą grafikę i można też zamowić z lepszą matrycą. model FL90 ma tylko standardową 1280x800 glare pozdrawiam m Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
belmonto Opublikowano 27 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2007 o VBI było już dość sporo, polecam temat kadłubki argumenty przeciw. Uhhh przeczytały dosłownie cały i mam jeszcze większy mętlik w głowie. Są jakieś inne sensowne modele oprócz FL90 i F3SV? Liczmy już do 5000zł coś wyskrobie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dazon Opublikowano 27 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2007 (edytowane) Witam! Potrzebuje kupić notebook do prostych czynności biurowych i oglądania filmów. Gry będą odpalane okazyjnie. procesor: CORE 2 DUO (min. 2GHz) RAM: min. 2MB DDR2 k.graficzna: niezintegrowana, koniecznie nVidia [(min. 256MB) jak to jest z chłodzeniem?] matryca: 15.4" dysk: 120GB 1. Czy wiecie coś na temat tych składanek Intela (VBI- Verified by Intel) VBI 2. FL90 vs. F3sv FL90: Brzydki jak kupa. Klekocze klapka? (brak zaczepów) kiepska integracja podzespołów F3sv: Jakiś sprytny gość włożył do grafiki DDRII przez co zegary są okrojone, straasznie traci na wydajności. Może znacie jakieś inne interesujące modele? Dziękuję za wszelkie porady. Pozdrawiam Jeśli gry będziesz odpalał okazyjnie to chyba DDR II w grafie Ci styknie ?? dołóż jakieś 1300zł jesli chcesz mieć tam GT i po sprawie ... będziesz miał lapka za ponad 6,5 k do biura internetu oraz okazyjnie do gier :lol: Edytowane 27 Sierpnia 2007 przez dazon Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
belmonto Opublikowano 27 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2007 Jeśli gry będziesz odpalał okazyjnie to chyba DDR II w grafie Ci styknie ?? dołóż jakieś 1300zł jesli chcesz mieć tam GT i po sprawie ... będziesz miał lapka za ponad 6,5 k do biura internetu oraz okazyjnie do gier :lol: Wszystko fajnie tylko jak już gram to w konkrety. Oblivion, F.E.A.R, cod2 na dx9. gothic, TDU. Wyznaczyłem cenę max 5k. Więcej nie wyskrobie ani złotówki. Czemu jest taka przepaść cenowa GS/GT ? A co myślicie o tym? : http://www.allegro.pl/item228970914_hp_pav..._dvdsm_nvd.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Haquim Opublikowano 27 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2007 (edytowane) Wszystko fajnie tylko jak już gram to w konkrety. Oblivion, F.E.A.R, cod2 na dx9. gothic, TDU. Wyznaczyłem cenę max 5k. Więcej nie wyskrobie ani złotówki. Czemu jest taka przepaść cenowa GS/GT ? A co myślicie o tym? : Przepaść jest po to żeby więcej pieniędzy klienci wydali :). Ten model HP jak na gry ma za mało samodzielną kartę graficzną. Toshiba Stelite z HD2600 Asus F3JP z X1700 Modele do których trza ramu dokupić: Amilo Pi z GF7600 Tecra z X1600 Edytowane 27 Sierpnia 2007 przez Haquim Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ImmahnMea Opublikowano 27 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2007 Jeśłi myślisz o grach na lapku to minimum 8600GT lub 7600GS ( starsze wersje ) Niedawno kupiłem Sony Vaio VGN FZ11M ( w podanym przez ciebie budżecie ) posiada GF 8400 i smark 06 osiąga 1000 punktów to troszkę kiepsko Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dem Opublikowano 28 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2007 (edytowane) Tutaj jest dla ciebie laptop idealny. Tyle, że jest to 17 cali, ale moim zdaniem, za tą cenę, bezapelacyjnie nr 1. Aż sam się nad nim zastanawiam. Edytowane 28 Sierpnia 2007 przez dem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
agent0700 Opublikowano 28 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2007 kurde właśnie zniknęła aukcja z ebaya >> był HP "the dragon" za 1200euro = ok 4,5tyś pln :D http://www.notebookcheck.pl/Nowinka.1030+M572a5a10404.0.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
belmonto Opublikowano 28 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2007 Tutaj jest dla ciebie laptop idealny. Tyle, że jest to 17 cali, ale moim zdaniem, za tą cenę, bezapelacyjnie nr 1. Aż sam się nad nim zastanawiam. No nie wiem jak Ci dziękować! Już prawie się zdecydowałem. Wybrałem dwóch kandydatów! : KANDYDAT NR 1 KANDYDAT NR 2 Podkreślam, że zależy mi na wydajności w grach. (W d$%# mam dx.10, aż tak wymagający nie jestem). No i oczywiście odwieczne pytanie kadłubek czy Toshibka? Mam nadzieję że przy wyborze porównacie parametry obu lapków Czekam na wasze głosy! Jeszcze raz dziękuję dem! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dem Opublikowano 29 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2007 (edytowane) Jedyna przewaga tego kadłubka to mocniejszy procesor. Może jeszcze DX10, z tym, że na 8600 w DX10 grać za bardzo się nie da. Dla mnie wybór jest oczywisty. Toshiba. Ja na 75% ją biorę (musze pozbyć się tylko kilku gratów). Ewentualnie jeszcze znalazłem taką Toshibę. Jest słabsza od powyższej, ale może cię zainteresować. Choć osobiście gdybym miał wybierać między nimi, to kupiłbym P105-S9337 Pozdr. Edytowane 29 Sierpnia 2007 przez dem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
muslix47 Opublikowano 29 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2007 Też przymierzam się do kupna lapka i mam pytanie, która karta będzie lepsza do gier w DX9 7600GT, 7900GS czy 8600GT. Sorki za offttop-a. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dem Opublikowano 29 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2007 Zdecydowanie 7900GS Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...