xpektor Opublikowano 13 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2007 Wiec na co sie prawie zdecydowales? Ile na n-ce jest kanalow hd? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aldam Opublikowano 13 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2007 (edytowane) Wiez mi ja podpieram opinie 100hz jest praktycznie nie zauwazalna to szybciej sugestia niz poprawa plynnosci i stabilnosci obrazu ... tej samej dobrej jakosci plik video bedzie znikomo roznil sie od 60hz a 100hz jest to przeplacanie ...Całkowicie się z tobą nie zgadzam. Spędziłem w sklepach z telewizorami już w sumie kilka godzin i muszę powiedzieć, że różnica jest naprawdę duża. imo obraz na telewizorach bez 100Hz wpada w drgania. Widoczne jest na pierwszy rzut oka. Nie da się tego nie zauważyć. Sam mam zamiar kupić telewizor 42". Początkowo wybrałem Toshibę 42z3030, ale po bliższych oględzinach TV LCD odpuściłem sobie tą technologię i na pewno kupię plazmę. Moje typy to Samsung 42Q96/91 Panasonic 42PV700 a z droższych Panasonic 42PY70 Jedyną wadą plazm jest dla mnie migotanie obrazu, podobno 100Hz w plazmach zostało wprowadzone właśnie w celu wyeliminowania tego zjawiska. Edytowane 13 Grudnia 2007 przez aldam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zigi Opublikowano 13 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2007 Całkowicie się z tobą nie zgadzam. Spędziłem w sklepach z telewizorami już w sumie kilka godzin i muszę powiedzieć, że różnica jest naprawdę duża. imo obraz na telewizorach bez 100Hz wpada w drgania. Widoczne jest na pierwszy rzut oka. Nie da się tego nie zauważyć. ... Jedyną wadą plazm jest dla mnie migotanie obrazu, podobno 100Hz w plazmach zostało wprowadzone właśnie w celu wyeliminowania tego zjawiska. Ciężko mi powiedzieć co widziałeś. A piszesz o plazmach czy o LCD? Bo jakoś u mnie na LCD nie ma drgań. Jest to niewidoczne i to nie tylko na pierwszy ale już kilkumiesięczny rzut oka :). A i jeszcze jedno. Bardzo często domyślne ustawienia w tv jednej firmy są tak dobrane aby model wyższy ładniej wyświetlał obraz mimo iż np nie ma wcale taki tv nie ma większych możliwości. A i efekt migotania może tez pojawić się w niektórych modelach przy włączeniu niektórych poprawiaczy, które przy słabym sygnale mogą wręcz psuć obraz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nerevar Opublikowano 13 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2007 (edytowane) Wiec na co sie prawie zdecydowales? Ile na n-ce jest kanalow hd? Co do N też się na początku napaliłem jednak mój zapał przerwał zdrowy rozsądek i zanim coś zrobiłem w kierunku instalacji zapytałem : http://nhdtv.pl/forum/showthread.php?p=91192#post91192 i bez komentaża... poczytajcie sobie mój topic ilość kanałów w HD powala :P nie mówiąc o 16:9 Co do drgania obrazu bez 100Hz nie stwierdziłem... za to potwierdzma że występuje ono na Starym CRT'ku w 2 pokoju :D Edytowane 13 Grudnia 2007 przez Nerevar Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
narcyz Opublikowano 13 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2007 Wiec na co sie prawie zdecydowales? Ile na n-ce jest kanalow hd?Właściwie decyzja co do dwóch tv zapadła, ale nie jest ostatecznie powiedziene, że weźmiemy Panasonica czy Samsunga. Najpierw zobaczę jak z dostępnością i utargowaniem ceny w "stacjonarnych" sklepach. Każdy ma swoje wady i zalety, a nie jest to jakiś high- end, więc chyba nie ma się co tak szczypać z przebieraniem. Lekka przewaga Panasonica imho, jak się skończy, to zobaczymy. Co do Nki, to Ci nie odpowiem teraz dokładnie niestety, bo dopiero rodzice złożyli zamówienie, a ja do domu wracam na święta dopiero. Mały OT. @Nerevar, nikt nie twierdzi że jest to platforma idealna, ale jeśli przez 6m-cy abo jest za darmo i N-recorder również za free, a potem abo po 48zł, to imho można brać. I to brać nie tylko ze względu na to, że czasem obejrzy się coś w HD, ale trzeba było się na coś zdecydować. A że cała platforma Polsatu okazała się wielką żenadą, to rodzice oddali następnego dnia i zapadła szybka decyzja o Nce. W skrócie: w zestawie Polsatu były jakieś problemy z tunerem oraz pilot do niego nie działał, więc sprzedawcy kazali oddać tuner na gwarancję, a pilota kupić sobie zamiennik na bazarze. Sytuacja niedopuszczalna dzień po zakupie, a z kupowaniem zamiennika pilota, to jakaś komedia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nerevar Opublikowano 13 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2007 up) nie wiesz jakie cyrki są z Nboxami :) poczytaj ich forum, ja też nie mówie że jest zła jednak narazie podziękuje... wole mieć znizki na internet oraz kablówke za to że w tej samej firmie. Natomiast cyfry + wcale nie popieram :P. Co do TV to najlepiej pójdź do sklepu i sam oceń weś ten który Ci się lepiej spodoba. Poza tym niektóre skelpy prowadzą prezentacje w domu ale to zapraszam na fora hdtv... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
narcyz Opublikowano 13 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2007 O możlwiościach prezentacji w domu widziałem już na innym forum, mimo wszystko chyba nie zdecyduję się na to- jak już mówiłem, nie jest to high- end, żeby się tak szczypać. O n-boxach też już swoje czytałem i właśnie jedną z głównych wad jest "niechęć" do współpracy przez HDMI z Panasoniciem, którego wybrałem jako jeden z dwóch do kupna. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xpektor Opublikowano 13 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2007 Sam zastanawiam sie nad eNka, glownie z powodu dekoderow, bo slyszalem ze te z obsluga HD od cyfry+ to totalna porazka. Teraz dowiaduje sie ze z tymi od N wcale nie jest lepiej... Kusi mnie tez N-sport = LM <3, w sumie to tylko przez ten kanal. Za 32 zl mam wszystkie meczyki ;] Cyfra+ mimo zdzierania duzej kasy ma canal +, na ktorych leca bardzo dobre filmy np. ostatnio pod rzad Zabojczy Numer, Saw III, Babel + liga wlska, angielska i hiszpanska. Najlepiej by bylo miec to i to, ale 150zl/miesiac za sama TV to troszke przesada. Do tego doplata za dekoder, mimo ponad 10letniego stazu (jak sie nie myle). Jesli chodzi o pojedynek Pans vs. Samsung. Gdy ogladalem je stojace obok siebie w makro (PV70 oraz C91), obraz na ustawieniach sklepowych na panasonicu byl lepszy. Kolorki jakies takie zywsze, ostrzejsze. Jednak przestraszyly mnie opowisci o pionowych liniach i wymianie TiVikow. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aldam Opublikowano 13 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2007 Ciężko mi powiedzieć co widziałeś. Co do drgania obrazu bez 100Hz nie stwierdziłem... za to potwierdzma że występuje ono na Starym CRT'ku w 2 pokoju :D To postawcie wasze TV obok toshiby z3030d lub jakiegoś philipsa 100hz wtedy będziecie wiedzeć o czym mówię. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 15 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2007 Ok, wróciliśmy z ojcem z wojarzy po sklepach. Kilka słów ode mnie mojej subiektywnej oceny tego całego HD szału. Demka rażą z każdej strony z jakością powalającą nawet na najtańszych Deawoo. Powyżej 42 cali obraz stawał się na LCD wyraźnie gorszy niż na plaźmie. Poza tym 50Hz a 100Hz to przepaść. Decydujemy się na Plasma i teraz prosze o pomoc w wyborze. W sklepie Euro RTV AGD dali nam do wyboru całkiem fajne dwie plazmy. LG 50PCR1 1366x768 15000:1 2xHDMI 1000cm/m2 100Hz oraz Panaconic 50PV70P 1366x768 10000:1 2xHDMI nie wiem jaka jasność nie wiem ile Hz Czy parametry LG są tymi prawdziwymi czy jakimiś wyimagowanymi. W Panasonic bardziej wierzę i te parametry chyba są prawdziwsze. Cena również jet znacznie różniąca się. Można się dogadać u nich za gotówkę LG - 4800pln Panasonic - 6000pln Czy warto tyle przepłacać ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xpektor Opublikowano 15 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2007 Jak ktos nie ulegnie czarom demowek a potrzebuje TV do telewizji, wybiera a raczej powinien wybrac plazme, Kaeres jest kolejnym tego przykladem. Pisales ze masz 7-8k wiec ja bym bral Pansa. Jesli nie chcesz przeplacac to Samsunga. LG podobno nie jest zle, jednak gorsze od dwoch wyzej wymienionych. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
narcyz Opublikowano 15 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2007 Jakie mogą być konsekwencje przewożenia plazmy w pozycji poziomej? Trzeba jutro przewieźć tv ~180km, a z tego co czytałem nie powinien on być tak przywożony. Wszyscy przestrzegają, ale nikt nie powiedział czym to może skutkować. Any ideas? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xpektor Opublikowano 15 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2007 Hehe, ja swoja tak wiozlem, bo to pudlo inaczej do auta wejsc nie chcialo. Jednak to bylo tylko 40km, a nie 180. Jakie moga byc konsekwencje? CHyba uszkodzenie ekranu gdy auto zacznie skakac an polskich dziurach ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 15 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2007 Jak ktos (...) potrzebuje TV do telewizji (dzisiejszej SD), wybiera a raczej powinien wybrac plazme,... lub CRT LCD jest świetne (wręcz najlepsze) dopiero przy HD. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aldam Opublikowano 15 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2007 (edytowane) LCD jest świetne (wręcz najlepsze) dopiero przy HD.przy HD lcd pokazuje pazurki jednak czerń zawsze bedzie szara nawet przy najlepszym sygnale. @Kaeres Panasonic ma 100Hz. Osobiście bardziej podoba mi się obraz na panasonicu. Dla mnie LG zbytnio zmiękcza obraz, natomiast na panasonicu jest on bardziej ziarnisty. Może z odległości 1m LG wygląda lepiej, jednak oddalając się do prawie 2-3m rozmycie LG jest nie do zniesienia przynajmniej dla mnie. Brałbym panasia jednak ta cena wydaje mi się za duża. Możesz jeszcze obejrzeć samsunga Q91/96 , wygląda naprawdę nieźle. Edytowane 15 Grudnia 2007 przez aldam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 17 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2007 (edytowane) Widziałem te same demówki na Plazmach i LCD (wiecie jeden sygnał podpięty do wszystkich TV naraz) i można było porównywać. I wydaje mi się, że to zależy wiele od ustawień TV w samym menu. Np leciało demo samsunga, a obok była plazma LG (42cale) i LCD Samsunga 40cali. Lepiej wyglądało to na plazmie, a powinno na tym dedykowanym LCD. Wracając do wyboru ojca to przy tych gabarytach nie ma co się zastanawiać. Plazma jest lepsza. LCD max do 37/40 cali i to wtedy gdy jest ciekawsze cenowo. Jedyny minus w tych dwóch plazmach, że nie ma PIP tak mi się wydaje. I jeszcze jedno. Powiedzcie jak to jest z tym wypalaniem się plazmy. Po ilu latach widać różnicę czy zużycie ? ------------------ Przeczytałem jeszcze raz Wasze podpowiedzi dla mnie i kolega podpowiada tego Sharpa LC 46XD1E - zapomniałem o nim. Czy on będzie lepszym wyborem od wspomnianych plazm ? //nie podbijaj sztucznie tematu /narcyz /|\ | | Nie specjalnie. Sądziłem, że skrypt sam połączy moje wiadomości. Anyway. Jutro bierzemy z ojcem tą plazmę Panasonica 50cali. Widziałem na nim trailer z ostatniego Batmana na BluRay. Poza oczywistym szokiem jaki przeżyłem dowiedziałem się również nieprzyjemnej rzeczy. Otóż nie można sprawdzić w menu serwisowym nawet na specjalne życzenie przed zakupem ile działa już matryca w tym TV. Nie wiem na ile to jest prawda ale pokazywali mi nawet kiedy go wzięli na sklep i wg. nich ma przepracowane (oszacowali) ok 250-300h. Do tego już ojciec złożył zamówienie na Polsat HD. Już wiem u kogo spędzę czas podczas EURO 2008. Edytowane 18 Grudnia 2007 przez Kaeres Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mlun Opublikowano 18 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2007 My w sobote wzieliśmy Panasonica i obraz jest naprawde fajny muszę przyznać. Dużym plusem jest pobór mocy 261 a nie 360W jak w Samsungu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
narcyz Opublikowano 18 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2007 My w niedziele Samsunga (42Q91H) :P Zobaczymy jaka będzie różnica w rachunkach za prąd względem CRT 32'. TV drogę ~180km w pozycji poziomej przeżył bez problemów- na szczęście nie dowiedziałem się czym może skutkować jazda w takiej pozycji. Cena bardzo dobra (3900)- szczególnie względem wszelkich MM, Saturnów, itd... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 19 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2007 Powiedzcie mi po co są ceny na sklepach tak wysokie skoro z miejsca jak tylko pokręcę nosem cena zjeżdża 15-20% ? Faktycznie ludzie kupują bez targowania się ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
narcyz Opublikowano 19 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2007 Tak, bywają tacy, nawet znam takich. Tym bardziej np. w MM z 4999zł nie chcieli zjechać ani złotówki, bo powiedzieli, że nie widzą sensu skoro jest masa innych klientów którzy go za tyle kupią. A dlaczego wystawiają wyższą? Jedni kupią bez targowania, a inni będą zachwyceni jak usłyszą o unikalnym rabacie tylko dla nich rzędu tych 10-20% i nie będą myśleć ani chwili, tylko od razu wbiją do kasy. Poza tym nie oszukujmy się, że nie kupują tam raczej ludzie, którzy dobrze znają faktyczną cenę urządzenia- zazwyczaj z internetu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xpektor Opublikowano 19 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2007 (edytowane) To stala paktyka. Wiekszosc osob woli dostac rabat z wyzszej ceny, niz dostac odrazu cene "porabatowa". Korzystaja na tym firmy i sprzedawcy, poniewaz wiele osob nie zapyta o znizke i przeplaci. Tez narzekalem na MM, ale ostatnio ich znow polubilem, wlasnie z powodu TV - 4500zl za 50C91 to naprawde niewiele. Tylko 600zl wzgledem Twojego Narcyz (wiem wiem masz Q:)). W tym czasie nie mozna bylo znalezc na necie taniej i byly problemy z dostepnoscia. btw. moze przykleic temat, tylko wyciac z nazwy przedzial cenowy? Edytowane 19 Grudnia 2007 przez xpektor Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Camis Opublikowano 21 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2007 (edytowane) Czy SHARP LC42X20E to dobry wybor ? (fullHD, tuner DVB-T, 3x HDMI) Edytowane 21 Grudnia 2007 przez Cmx Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nerevar Opublikowano 25 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2007 http://allegro.pl/item285791681_pierwszy_w...bd_od_lobo.html Samsung mistrz marketingu :D patrzcie na kontrast Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mlun Opublikowano 26 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2007 Dali odopowiednią liczbę cyfr co i w cenie to jest marketing:P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 26 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2007 POLECAM ten TV Panasonica 50" (50PV70P). Działa na nim KD Sony (sprawdźcie ten wątek - http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic=252863 ) i jest po prostu git obraz. Efekt jaki widziałem w sklepie ma się nijak do tego co zobaczyłem wczoraj u ojca w domu. Jakość HD po prostu urywa łeb z kablami, a z odległości 4m nawet obraz SD jest 100x lepszy od każdego CRT jaki dotąd widziałem. Czerń głęboka, kolorki żywe, zero smużenia (100Hz ma). Po prostu bajka plazma. Nie wyobrażam już sobie oglądania mojego 29" CRT :/ Muszę coś kupic min. 37 cali (ja mam w domu odległość 2m) i najchętniej właśnie plazmę porządną. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xpektor Opublikowano 26 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2007 Hmmm dobry wybor Kaeres, nawet bardzo. Gratulacje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Narkies Opublikowano 10 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2008 Ja tam mam Panasonica 37 calowego Plazme HD Ready o rozdzielczości 1360x768 720p co jest w sumie wyjatkiem w plazmach i jestem bardzo zadowolony ;D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bomarek Opublikowano 10 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2008 (edytowane) Ta plazma (37 cali Panasonic) ma rozdzielczość 1024x720 a rozdzielczość 1360x768 ma dopiero plazma 50 cali. 42 calowa ma rozdzielczość 1024x768. Edytowane 10 Stycznia 2008 przez Bomarek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Narkies Opublikowano 10 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2008 mówie ci ze ma 1360x768 ;] sam byłem zdziwiony :wink: pytałem kolesi pare razy w sklepie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
draak Opublikowano 11 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2008 Mimo, ze moj nastepny tv to bedzie 46"lcd (imho zdecydowanie lepsze do grania), to wytlumaczcie mi, jak z techniczego punktu widzenia plazmy 16:10 wyswietlaja obraz o poprawnych proporcjach majac rozdzielczosc 1024x768 (4:3)? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...