BeneVaco Opublikowano 27 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2007 Mój problem wyglada tak mam dysk WD 250GB i dysk 80GB Samsunga. Ma samsungu zaczoł sie sypać system wiec postanowilem przeinstalowac system i tak właśnie zrobilem po calej operacji i uruchomieniu swieżego systemu chcialem wejsc na dysk WD i zaskoczyl mnie komunikat dysk w stacji D jest niesformatowany czy sformatować ? Kliknolem nie we własciwosciach dysku pisało ze pojemnosc dysku 0 zajete miejsce 0. skandisk wogóle nie chciał odpalic na tym dysku zrestartowałem komputer i przed uruchomieniem windy skandisk zaczoł sprawdzac ten dysk i strasznie sypał błedami az mnie oczy rozbolaly od patrzenia na monitor ale to jeszcze nic skończyl i co widze moge wejsc na dysk ale co widze tylko dwa katalogi które w sumie zajmuja 150 MB a we własciwosciach pisze ze na dysku jest zajete ponad 100GB a Było zajete 207 GB gdzie to wszystko wsiaklo ? Reszty plików na dysku nie widac ale jak włączylem defragmetacje dysku to widze ze przenosi pliki kóre były na dysku a ich teraz nie widac. Co mam z tym fantem zrobic na dysku było dosc sporo ważnych plików bo był to komputer serwisowy na którym były softy do telefonów jak to odzyskac ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 27 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2007 (edytowane) Trzeba było instalować najpierw windowsa z sp2 a potem podpiąć dysk. Po opcji naprawy w scandisc i defragmentacji mogło wiele danych tam nie zostać. Możesz jednak mieć nadzieje a sp2 i tak musisz doinstalować aby mieć dostępne całe 250GB. Edytowane 28 Sierpnia 2007 przez Klaus Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BeneVaco Opublikowano 28 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2007 Po instalacji SP2 obydwa katalogi na dysku stały sie nieczytelne nie mozna nawet do nich wejsc poza tym nic sie nie zmieniło na dysku jest nadal zajete ponad 100GB a reszty plików nie widac Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość <account_deleted> Opublikowano 28 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2007 (edytowane) Po instalacji SP2 obydwa katalogi na dysku stały sie nieczytelne...Bo "naprawiałeś" dysk, gdy system nieprawidłowo widział jego rozmiar - teraz widzi cały, ale partycja skurczyła się do rozmiarów dozwolonych bez SP2. Jeśli zajrzysz do Menadżera dysków okaże się, że masz ok 120GB obszar bez partycji, dlatego nie jest on widoczny w systemie. Mowiąc krótko: raczej bezpowrotnie zniszczyłeś zawartość dysku, teraz możesz tylko ponownie podzielić go na partycje i sformatować :-| EDIT: Istnieje ewentualnie taka możliwość: Na widzie bez sp2 trzeba spróbować odpalić unchkdisk (nie jestem pewny co do nazwy, ale chyba jakoś tak - jest to programik do cofania zmian wprowadzonych przez chkdisk'a). Wówczas może udać się odzyskanie przynajmniej części danych. Edytowane 28 Sierpnia 2007 przez tomazzi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BeneVaco Opublikowano 28 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2007 Gdzie mam wpisac to polecenie ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość <account_deleted> Opublikowano 29 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2007 klik Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BeneVaco Opublikowano 29 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2007 Zainstalowałem juz na tym kompie SP2 jesli odpale to polecenie to uda sie ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość <account_deleted> Opublikowano 30 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2007 Podobno po zainstalowaniu SP2 katalogi utworzone przez chkdiska stały się nieczytelne? Jeśli NIC nie zmieniałeś na dysku, to pod windą bez SP2 powinny być ok - dopiero wtedy odpalasz unchk. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 30 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2007 A jeśli to zawiedzie to jest jeszcze Testdisk (szukaj w Google). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BeneVaco Opublikowano 3 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2007 Niestety nie udalo sie ale znalazlem inny sposób widze ze program Handy recovery 4.0 widzi te pliki na dysku i może je odzyskac. Teraz moje pytanie nie ma ktos może keya do tego progamu ? Wrazie czego prosze na priv bede bardzo wdzieczny. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...