ZONK000 OC Opublikowano 28 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2007 Witam Poskładałem wczoraj coś takiego: Abit IP35-E Intel E2160 Geil 2x1GB 800MHz Ultra Radeon HD2600PRO Dwa dyski ATA Jedna nagrywarka DVD Audigy 4 Leadtek karta TV Sieciówka Zasiłka Amacrox 350W Nic nie jest jeszcze kręcone. Przy włączaniu komputera po kilku sekundach uruchamia sie ponownie i wtedy po "piknięciu" uruchamia sie już normalnie i wszystko dobrze działa. Przy "uruchom ponownie" nie występuje to zjawisko i wstaje normalnie-tylko przy pierwszym odpalaniu. Nie wiem co jest tego przyczyną-dyski, nagrywarka, karty PCI miałem w starym kompie i nie było z nimi problemów żadnych. Może coś w biosie, albo zasilacz coś nie tak albo grafika-sam już nie wiem :cry: Pomóżcie jak wiecie co przyczyną może być. Dzięki i Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rafi1991 Opublikowano 28 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2007 To podwójny start, przypadłość tego chipsetu. Tak ma być, musisz się przyzwyczaić. :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZONK000 OC Opublikowano 28 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2007 Czyli gadasz że to nic złego i niczemu w sumie to nie szkodzi? :-P :-P Bo ciut mnie to zaniepokoiło powiem szczerze :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pajak28 Opublikowano 28 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2007 Do podkręcania na płycie Abita IP35-E trzeba niestety trochę więcej cierpliwości niż w przypadku pozostałych prezentowanych dziś płyt a to za sprawą kilku mniej lub bardziej irytujących cech. Po pierwsze 'podwójny start', będący cechą charakterystyczną chipsetów Intela od czasów P965. Jak się jednak okazało podczas testów płycie IP35-E 'podwójny start' towarzyszy praktycznie cały czas - podczas uruchamiania komputera niezależnie od FSB, po zmianie i zapisaniu ustawień w BIOS, po twardym restarcie - za każdym razem płyta uruchamiała się dwukrotnie. Cytat pochodzi stąd. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZONK000 OC Opublikowano 28 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2007 OK Dziękuje ślicznie za pomoc :) A jeszcze tak na marginesie-niepodkręcony procek wyrabia mi SuperPI 1M tak ok. 30-31sek, podczas testu i innych zadań "żrących' procka w menadżerze zadań windows widać że procesor wykorzystywany jest w ok. 50% - tak też ma być czy coś jest nie tak-nie miałem nigdy do czynienia z dwu jajkiem dlatego pytam :-P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pajak28 Opublikowano 28 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2007 SuperPI korzysta tylko z jednego jajka :). Aby obciążyć procesor w 100% musisz użyć Orthosa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rafi1991 Opublikowano 28 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2007 (edytowane) Jak już jesteśmy przy temacie podwójnego startu, to może ktoś mi wyjaśni jedną rzecz. Uruchom ponownie w Windowsie nie powoduje podwójnego startu, ale takowy występuję już po Uruchom ponownie z Linuxa, dlaczego? Edytowane 28 Sierpnia 2007 przez Rafi1991 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZONK000 OC Opublikowano 28 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2007 (edytowane) Nom jak miałem [brzydkie określenie na linuksa]a to przy uruchom ponownie biosik pipkał a na windzie bez pipnięcia sie uruchamiała ponownie (na Asus A7N8X-X) Taki kaprys ma :D Aha-i jeszcze pytanko-a w starszych grach (nie całkiem prechistorycznych :-) ) procesor dwóch jajek używa czy jednego?? :D Edytowane 28 Sierpnia 2007 przez ZONK000 OC Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pajak28 Opublikowano 28 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2007 Jednego jajka używa. Gier na dwa jajka jest jak na lekarstwo, ale te pojawiające się teraz będą już raczej wykorzystywać dwa rdzenie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...