karaś1990 Opublikowano 28 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2007 (edytowane) Witam. Otóż mam pewien problem z 8600gt(palit 8600gt). Otóż filmy na tej karcie wyglądają poprostu średnio:(, w formacie dvd jeszcze nie jest źle, ale divix to już zdeczka tragedia,obraz jak mleko pozostają smugi na ekranie z poprzedniej akcji(nie to nie wina monitora na starej karcie było ok). Nie wiem przez co to może być. Do tego dochodzi, że niekiedy zdarza się, że po włączenia komputera(a dokładniej vdotool,który narzuca wyższe takty) cały obraz się rozmywa i trzeba resnąć kompa. Reszta kompa w sigi. Nie wiem czy jest to kwestia sterowników, ustawień, czy poprostu te nowe karty już tak mają?? :). Edytowane 28 Sierpnia 2007 przez karaś1990 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hauti Opublikowano 30 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2007 Witam. Otóż mam pewien problem z 8600gt(palit 8600gt). Otóż filmy na tej karcie wyglądają poprostu średnio:(, w formacie dvd jeszcze nie jest źle, ale divix to już zdeczka tragedia,obraz jak mleko pozostają smugi na ekranie z poprzedniej akcji(nie to nie wina monitora na starej karcie było ok). Nie wiem przez co to może być. Do tego dochodzi, że niekiedy zdarza się, że po włączenia komputera(a dokładniej vdotool,który narzuca wyższe takty) cały obraz się rozmywa i trzeba resnąć kompa. Reszta kompa w sigi. Nie wiem czy jest to kwestia sterowników, ustawień, czy poprostu te nowe karty już tak mają?? :). Winę za rozmywanie się filmów ponosi raczej optymalizacja systemu (czytaj sterowniki, kodeki) aniżeli 86gt. Jak to "cały obraz się rozmywa" może jakiś screen ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karaś1990 Opublikowano 31 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2007 Z tym rozmazywaniem sprawę załatwiłem,winne było oprogramowanie dołączone do karty(vdotoll czy jakoś tak). Jakie kodeki będą najlepsze?. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...