wozaq Opublikowano 28 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2007 siema, może ktoś mi coś pomoże z tym problemem... mianowicie sprzęt mam jak w sigu, i od pól roku nie mogę rozwiązać problemu, którym są freezy podczas odtwarzania filmów (niezależnie jaki program, czasami nawet przy oglądaniu tv z tunera, czyli wszystko związane z video...) i tak mogę sobie grać, wszystko robić na kompie bez żadnych bsodów nigdy itp. a czasami właśnie podczas oglądania czegoś łapie freeza i tylko reset pomaga. Kartę graficzną wykluczam bo ostatnio tak czy siak wymieniałem, procek jest podkręcony jak w sigu, ram na bank sprawny. Kiedyś robiłem teścik i wszystko zaczyna się najprawdopodobniej po przekroczeniu 300 na FSB, tak samo sprawdzałem przekładając kartę w dolny PCIE i przy tych 3.2GHz nic się nie działo, a jak karta w górnym z powrotem to już loteria, właśnie było wszystko OK a wczoraj to ze 4 razy freeza na jednym filmie dostałem... Wszelka pomoc mile widziana :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DrKleiner Opublikowano 28 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2007 Może kodeki nie lubią OC ;) zmien na ffdshow ja takich używam i nie narzekam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wozaq Opublikowano 28 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2007 e, to raczej bez sensu :) mam zainstalowane k-lite codec pack... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DrKleiner Opublikowano 28 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2007 Ale spróbować nie zaszkodzi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Armo Opublikowano 28 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2007 Wszelkie mega-hiper-codeck packi to badziew. Instalują sie kodeki które jedne innych wykluczają lub powoduje złe działanie innych. Poza tym masz na dysku kilkadziesiąt mega śmieci. Zainstaluj ffdshow, a problem zniknie. Jak nie wiesz czym to sie je to KLIK Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wozaq Opublikowano 29 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2007 no ale pisałem, że przecież bez OC jest wszystko OK... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anemus Opublikowano 29 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2007 (edytowane) no ale pisałem, że przecież bez OC jest wszystko OK...Mam ten sam problem z EVGA. Problem dotyczy FSB Powyżej 400 (W Gigabyte 650SLi nie było tego do 400, a wyżej nie testowałem na filmach). Taka specyfika nForców tylko u ciebie niżej. Jeszcze nie znalazłem rozwiązania - zmniejszałem mnożnik HTT ale nic nie dawało. Jeszcze muszę sprawdzić czy dowoltowanie czegoś nie poprawi. Podejrzewam, że to pomoże bo wygląda to jak feez niedowoltowanego proca ale nie zależy od V na CPU Edytowane 29 Sierpnia 2007 przez anemus Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wozaq Opublikowano 29 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2007 voltów to ja już pełno zmieniałem itp. ale potrafi się przez miesiąc lub dwa nic nie dziać, a potem nagle ni stąd, ni zowąd znowu jest. ja akurat przy tych 3.2 na procku to mam 8x400, może lepiej dać 399x8 :D jak ostatnio sobie podkręciłem na 3.3 czyli 412,5x8 to podczas oglądania tv mi sie zwiesiło, a w cokolwiek bym nie grał, orthosa nie zapuszczał to jest ok. ręce opadają, jak nie to płyta pójdzie na allegro... sprawdź jak możesz u siebie czy jak przełożysz kartę w najniższy pcie to dalej się będzie tak działo, bo za dwa niższe odpowiada SB, a za pierwszy NB, więc może tam by trza dać więcej V chociaż sam już miałem po 1.35v i nic to nie dawało... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...