Skocz do zawartości
Fishu

Karta Grafiki

Rekomendowane odpowiedzi

Witam otoż mam dylemat w gre wchodzą tylko i wyłacznie 2 karty graficzne Palit 8600GT SONIC+ i PowerColor Radeon 1950 PRO 256MB. Cena Palita to 410zł a radka 510zł wyboru musze do jutra dokonać, zatem warto dopłacic do tego radeona czy wziąć Gf'a ?

Edytowane przez Fishu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Może jeszcze ja coś napiszę ;). W starszych grach lepszy bezapelacyjnie jest X1950PRO. Im gra nowsza tym 8600GT będzie radził sobie coraz lepiej. Moim zdaniem X1950PRO warto kupić w cenie do ok. 350zł (a jest to realne). W sumie tu mogę polecić "polowanie" na taniego X1950PRO lub kupno nowej 8600gt Sonic+ :).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Lepsze 1950 Pro. w starszych i nowszych grach również. IMHO warte 50-70 zeta więcej, 100 zł różnicy to trochę dużo. 8600 nie będzie lepszy w nowych grach. Wszystko wskazuje na to, że nawet 8800GTS w grach pod DX10 będzie czkał. Zależy, czy chcesz wydać na większą wydajność Radka, czy oszczędzić i wziąć nie tak bardzo znów słabszego 8600...

Ewentualnie- jeśli wolisz Nvidie- zastanów się nad 7900GT. IMO do DX 10 nie bardzo opłaca się nawet 8800GTS. Z obecnych kart HD2900 lub 8800GTX mogą powalczyć w DX10.

Ale nawet gdy kogoś stać, nie radziłbym wchodzić w te karty, tylko poczekać na bj wydajne jednostki z zaimplementowaną obsługą DX 10.1. Teraz brałbym- co sam niedawno zrobiłem- wydajną kartę w DX 9, bez bawienia się w 10-tkę. Bo i gier takich właściwie nie ma.

Edytowane przez Tecumseh

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi