Skocz do zawartości
S_Works

Powstaje Custom Bike - Prawdziwy Potwor

Rekomendowane odpowiedzi

Odwiedzajac kumpla w garazu dokumentuje powstawanie poteznego custom'a z silnikiem 2400 ccm 185KM.

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Jesli to kogos interesuje to bede aktualizowal postepy prac 8)

Edytowane przez S_Works

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ford Ranchero, moze jeszcze tej zimy zostanie poskladany do konca, ale kumpel nie jest zadowolony z silnika i kombinuje nad kupieniem jakiejs mocniejszej jednostki, na ebay mozna trafic fajne silniki przygotowane przez firmy ktore zajmuja sie silnikami dla NASCAR.

np. cos takiego:

http://cgi.ebay.com/ebaymotors/393-clevor-...1QQcmdZViewItem

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@ thermalfake

To nie tylko hobby ale i praca, on sie utrzymuje z budowy customow i napraw wszelkich maszyn H-D i Buell.

@ Pioorek

Lacz z tylu ma wymiary: 300/30/18"

@ JROX

To sa cholernie drogie motory pare jego poprzednich maszyn:

Puta Madre

Dołączona grafika

~120000zl

Corpus Cristi

Dołączona grafika

~185000zl

Strona domowa firmy:

http://olskullcustoms.com/

Reportaz TV

http://www.motokibic.pl/?s=wideo&g=harley

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

I wszystko jasne ;)

Zawsze ciekawiło mnie ile takie moto może orientacyjnie kosztować i w sumie takich cen się spodziewałem.

Choppera w życiu bym nie chciał, ale taki Custom to zupełnie inna bajka :)

Ale na razie trzeba szukać następne moto do 10 koło ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@ JROX

Custom w wersji econo da sie zbudowac za okolo 70000zl

@ jacol

Puta ma silnik 2200 ccm, wracajac z jakiegos zlotu kumpel smignal obok jakiegos kolesia na scigaczu a ten sie za nim puscil, Puta Madre ma licznik wyskalowany tylko do 200km/h on to dosc konkretnie przekroczyl i jeszcze mu zostalo okolo 15% manetki do odkrecenia, ten na scigaczu dopadl go na jakims skrzyzowaniu i powiedzial ze jechal 240km/h

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jak kupię sobie Forda Mustanga 2nd gen do odrestaurowania to się zgłoszę :)

On buduje customy i naprawia H-D oraz Buell, nie restauruje samochodow (chyba ze swoj) ale w zdobyciu auta moge ci pomoc, tu masz probke mozliwosci: (trzeci post od konca) http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic=147361&st=210

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@ jacol

Puta ma silnik 2200 ccm, wracajac z jakiegos zlotu kumpel smignal obok jakiegos kolesia na scigaczu a ten sie za nim puscil, Puta Madre ma licznik wyskalowany tylko do 200km/h on to dosc konkretnie przekroczyl i jeszcze mu zostalo okolo 15% manetki do odkrecenia, ten na scigaczu dopadl go na jakims skrzyzowaniu i powiedzial ze jechal 240km/h

Robi wrażenie. Ale to wszystko oczywiście odbyło się na autostradzie w Niemczech :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

te silniki musza miec cholernie mocny dol. jestem zwolennikiem japonskiej mysli technicznej, ten sprzecik robi niesamowite wrazenie :D

jak by mnie bylo stac, napewno bym sobie taki sprawil :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@ JROX

Custom w wersji econo da sie zbudowac za okolo 70000zl

@ jacol

S Works a nie pomyliłeś czasem cyferek? nie wiem czy jechałeś kiedykolwiek na motocyklu pow. 100km/h. Po to w motocyklach instaluje się szyby żeby kierowcy nie zwiało. Puta szyby nie ma, do tego posiada szeroką kierownicę, a kierowca siedzi w pozycji wyprostowanej. Coś mi sie nie chce wierzyć w te 'dwie paki'.

ps. wierze natomiast że moto będzie git, w sierpniowym Swiecie Motocykli jest nawet HD modyfikowany u twojego kumpla.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wiem ze trudno takim motorem szybko jezdzic ale wlasnie dzieki szerokiej kierownicy mozna sie polozyc na baku co zasadniczo ulatwia sprawe i pomaga lepiej sie wbic w sciane powietrza, nie mam niestety zadnej foty w czasie jazdy i na 100% da sie smigac grubo ponad 200km/h

Wracajac do tematu, troche detali z tej nowej maszyny:

kolektor ssacy

Dołączona grafika

uklad wtryskowy

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi