Marcin_gps Opublikowano 5 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2003 Zastanawiam sie nad zmiana starych, szerokich tasm na okragle kable. Moje pytanie brzmi czy to daje jakis wzrost wydajnosci? Jakiej firmy najlepiej kupic, gdzie i za ile??? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adas01 Opublikowano 5 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2003 wzrost wydajności? oj jeśli już to chyba niewielki i tylko przy firmowych (czytaj : drogich) taśmach, to raczej w celu porządku w pudle i poprawienia przepływu powietrza. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin_gps Opublikowano 5 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2003 Z tego co czytalem na moded-kompz to mieli wzrost wydajnosci, niewielki ale zawsze cos! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spavatch Opublikowano 5 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2003 Napewno jakis wzrost bedzie, moze to miec swiazek z dobrym ekranowaniem lub wzglednym "uporzadkowaniem" pola magnetycznego, poza tym jaki fajny look daja takie kable :D. Jak masz kase to sie nie wahaj :). Pozdr... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin_gps Opublikowano 5 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2003 No dobra, ale jakiej firmy i za ile?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pretorian Opublikowano 5 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2003 widze ze reklama robi swoje, niby czemu mialby by byc szybsze bo moze dali jedną żyłke więcej ? :wink: :roll: a jeżeli chodzi o przpływ powietrza w budzie to ja mam tak poukładane taśmy że żaden okrąglak się nie umywa :wink: :wink: :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vengeance Opublikowano 5 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2003 szkoda kasy. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RedNacz Opublikowano 5 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2003 Jak 80 pinowa pod 133 ATA. To ja jestem sierotka marysia jak okrągłe różnią sie od płaskich wydajnością. PRZECA to to samo! Tylko zwinięte. Jak chcesz to sam ją skręć. 8) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spavatch Opublikowano 5 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2003 No dobra, ale jakiej firmy i za ile??Kupuj CoolerMastera - najlepszy w swojej cenie. Zadne poukladanie tasm nie da takiego wygladu jak prawdziwe okragle kable. Ludzie wydaja kase na duzo drozsze bzdury (np. neonowki czy katody w srodku budy) wiec wydanie parunastu zlotych na kabelki naprawe nie wyssie portwela. Pozdr... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lebioda Opublikowano 5 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2003 jeżeli masz okno w budzie to się opłaca :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
simonis Opublikowano 5 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2003 Mam wszystkie z tasmy CoolerMastera. Poprawa wydajnosci :)) 1% ale fajnie wyglada i jest wiecej miejsca :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vengeance Opublikowano 5 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2003 jak nie masz okna , to w ogole ciebie nie rozumiem :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Snake16 Opublikowano 5 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2003 polecam tego kolesia na allegro , kupowalem juz u niego i jestem zadowolony oto aukcje z okraglymi kabelkami : http://www.allegro.pl/show_item.php?item=10824436 http://www.allegro.pl/show_item.php?item=10959641 Pozdrowienia Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sZiBis Opublikowano 5 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2003 Z tego co czytalem i widzialem to te kable Cooler Master UTC-A24 sa swietne maja kabel uziemiajacy i dodatkowa folie ekranujaca pozatym sa dluzsze od zwyklych tasm nie powoduje to w ich przypadku spadku wydajnosci lub jakichkolwiek zaklocen swietne tasmy tylko cena ponad 55 zeta za tasme to dosc duzo jednak czarne bardzo gietkie i z uziemieniem i bardzo dlugie to wszystko wskazuje na to ze sa to super tasmy polecam sam je kupie tylko chwilowo cierpie na chroniczny brak pieniedzy :) a co do takich tasm to tu nie chodzi o poprawe wydajnosci tylko o poprawe przeplywu powietrza a konkretniej o zniwelowanie wiekszych zawirowan powietrza aby ujednolicic przplyw w obudowie :) jest tez wersja dla stacji dyskietek Cooler Master UTC-F18 ten zestaw jest swietny. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dimek Opublikowano 5 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2003 Z tego co czytalem i widzialem to te kable Cooler Master UTC-A24 sa swietne maja kabel uziemiajacy i dodatkowa folie ekranujaca pozatym sa dluzsze od zwyklych tasm nie powoduje to w ich przypadku spadku wydajnosci lub jakichkolwiek zaklocen swietne tasmy tylko cena ponad 55 zeta za tasme to dosc duzo jednak czarne bardzo gietkie i z uziemieniem i bardzo dlugie to wszystko wskazuje na to ze sa to super tasmy polecam sam je kupie tylko chwilowo cierpie na chroniczny brak pieniedzy :) a co do takich tasm to tu nie chodzi o poprawe wydajnosci tylko o poprawe przeplywu powietrza a konkretniej o zniwelowanie wiekszych zawirowan powietrza aby ujednolicic przplyw w obudowie :) jest tez wersja dla stacji dyskietek Cooler Master UTC-F18 ten zestaw jest swietny. Po co piszesz 4 razy to samo :?: :?: :?: No idea... :? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dimek Opublikowano 5 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2003 Cos tu sie sypie - mi tez 3 razy wyskoczylo, choc wyslalem tylko raz :? Usunac tez nie mozna... O co chodzi :?: Przepraszam kolege piszacego przede mna :wink: sZiBis wybacz... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gozilla Opublikowano 5 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2003 zobaczcie sobie jak koleś taśmy przerobił, to są chyba węże paliwowe :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gozilla Opublikowano 5 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2003 sory ze 3 razy, ale mi jakiś błąd wyskakiwał i myślałem że nie wysłało Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dimek Opublikowano 5 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2003 Obrazek sie nie laduje :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gozilla Opublikowano 5 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2003 kliknij prawym i pokaz obraz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dimek Opublikowano 5 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2003 kliknij prawym i pokaz obraz Tez u mnie nie dziala :( W ogole cos sie sypie... :? U ciebie sie laduje obrazek :?: Moze podaj pelnego linka do stronki, bo tu dzis na forum sie cuda dzieja - pelno powtorzonych postow i takie tam dziwne sprawy :evil: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
irnlng Opublikowano 5 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2003 Co sie stalo z forum??? Nie dzialalo przez 2h. a co do tematu... ;) co do tematu, to tasmy okragle maja sens jak masz dobra wentylacje w budzie. jak sie ma kiepska, to duzo nie pomoga i tak. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RedNacz Opublikowano 5 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2003 Przez 4 h dla ścisłości. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
martinwu Opublikowano 5 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2003 na www.sirius .pl są kabelki po 19zł i podobno jest to OEM CoolerMastera Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dj. Gargamel Opublikowano 6 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2003 polecam te sa tanie jak barszcz no i swietnie wygladja sam mam dwie nie narzekam http://www.allegro.pl/show_item.php?item=10920148 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dijkstra Opublikowano 6 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2003 Ej, ludzie, zamiast pytać, co się dzieje z forum powywalalibyście swoje powielone posty, niemogłem się dokręcić scrollem do końca strony. Ktoś może rzucić linka do dobrych okrąglaków, ale nie takich drogich? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spavatch Opublikowano 6 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2003 Do ciezkiej cholery !!! :x Pozdr... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpiderMAN Opublikowano 6 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2003 Warto wymienic tasiemki. Niedawno byl podobny topic. Ja mam tasmy okragle Manhattan. Super wykonane Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
un_ix Opublikowano 6 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2003 :arrow: posiadam okragle kable w mojej budzie. do HDD i do FDD. nie sa to zadne firmowki. dalem za nie: HDD - 16 zl, FDD - 15 zl (nie taki duzy wydatek). porzadek w budzie zrobil sie wiekszy, cyrkulacja powietrza moze tez. co do poprawy wydajnosci to jest to rzecz bledna. kabel jak kabel. okragly czy standardowy, niczym sie nie rozni poza budowa ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
un_ix Opublikowano 6 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2003 :arrow: sorry, za moj potrojny post. sami wiecie jak forum chodzilo w ciagu ostatnich kilku - kilkunastu godzin. odnosnie tematu - zamieszczam ponizej zdjecia mojej tasmy (kolor szary), kupowalem na allegro. http://tola.allegro.pl/photos/oryginal/11/1102/110251/11025165 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...