Skocz do zawartości
Marcin_gps

Czy oplaca sie zmienic tasmy na okragle kabelki?

Rekomendowane odpowiedzi

wzrost wydajności? oj jeśli już to chyba niewielki i tylko przy firmowych (czytaj : drogich) taśmach, to raczej w celu porządku w pudle i poprawienia przepływu powietrza.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Napewno jakis wzrost bedzie, moze to miec swiazek z dobrym ekranowaniem lub wzglednym "uporzadkowaniem" pola magnetycznego, poza tym jaki fajny look daja takie kable :D. Jak masz kase to sie nie wahaj :).

Pozdr...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

widze ze reklama robi swoje, niby czemu mialby by byc szybsze bo moze dali jedną żyłke więcej ? :wink: :roll: a jeżeli chodzi o przpływ powietrza w budzie to ja mam tak poukładane taśmy że żaden okrąglak się nie umywa :wink: :wink: :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No dobra, ale jakiej firmy i za ile??

Kupuj CoolerMastera - najlepszy w swojej cenie. Zadne poukladanie tasm nie da takiego wygladu jak prawdziwe okragle kable. Ludzie wydaja kase na duzo drozsze bzdury (np. neonowki czy katody w srodku budy) wiec wydanie parunastu zlotych na kabelki naprawe nie wyssie portwela.

Pozdr...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z tego co czytalem i widzialem to te kable Cooler Master UTC-A24 sa swietne maja kabel uziemiajacy i dodatkowa folie ekranujaca pozatym sa dluzsze od zwyklych tasm nie powoduje to w ich przypadku spadku wydajnosci lub jakichkolwiek zaklocen swietne tasmy tylko cena ponad 55 zeta za tasme to dosc duzo jednak czarne bardzo gietkie i z uziemieniem i bardzo dlugie to wszystko wskazuje na to ze sa to super tasmy polecam sam je kupie tylko chwilowo cierpie na chroniczny brak pieniedzy :) a co do takich tasm to tu nie chodzi o poprawe wydajnosci tylko o poprawe przeplywu powietrza a konkretniej o zniwelowanie wiekszych zawirowan powietrza aby ujednolicic przplyw w obudowie :) jest tez wersja dla stacji dyskietek Cooler Master UTC-F18 ten zestaw jest swietny.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z tego co czytalem i widzialem to te kable Cooler Master UTC-A24 sa swietne maja kabel uziemiajacy i dodatkowa folie ekranujaca pozatym sa dluzsze od zwyklych tasm nie powoduje to w ich przypadku spadku wydajnosci lub jakichkolwiek zaklocen swietne tasmy tylko cena ponad 55 zeta za tasme to dosc duzo jednak czarne bardzo gietkie i z uziemieniem i bardzo dlugie to wszystko wskazuje na to ze sa to super tasmy polecam sam je kupie tylko chwilowo cierpie na chroniczny brak pieniedzy :) a co do takich tasm to tu nie chodzi o poprawe wydajnosci tylko o poprawe przeplywu powietrza a konkretniej o zniwelowanie wiekszych zawirowan powietrza aby ujednolicic przplyw w obudowie :) jest tez wersja dla stacji dyskietek Cooler Master UTC-F18 ten zestaw jest swietny.

Po co piszesz 4 razy to samo :?: :?: :?: No idea... :?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cos tu sie sypie - mi tez 3 razy wyskoczylo, choc wyslalem tylko raz :? Usunac tez nie mozna... O co chodzi :?:

Przepraszam kolege piszacego przede mna :wink: sZiBis wybacz...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

kliknij prawym i pokaz obraz

Tez u mnie nie dziala :( W ogole cos sie sypie... :?

U ciebie sie laduje obrazek :?: Moze podaj pelnego linka do stronki, bo tu dzis na forum sie cuda dzieja - pelno powtorzonych postow i takie tam dziwne sprawy :evil:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ej, ludzie, zamiast pytać, co się dzieje z forum powywalalibyście swoje powielone posty, niemogłem się dokręcić scrollem do końca strony.

Ktoś może rzucić linka do dobrych okrąglaków, ale nie takich drogich?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

:arrow: posiadam okragle kable w mojej budzie. do HDD i do FDD. nie sa to zadne firmowki. dalem za nie: HDD - 16 zl, FDD - 15 zl (nie taki duzy wydatek). porzadek w budzie zrobil sie wiekszy, cyrkulacja powietrza moze tez. co do poprawy wydajnosci to jest to rzecz bledna. kabel jak kabel. okragly czy standardowy, niczym sie nie rozni poza budowa ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

:arrow: sorry, za moj potrojny post. sami wiecie jak forum chodzilo w ciagu ostatnich kilku - kilkunastu godzin.

odnosnie tematu - zamieszczam ponizej zdjecia mojej tasmy (kolor szary), kupowalem na allegro.

http://tola.allegro.pl/photos/oryginal/11/1102/110251/11025165

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...