cZaJn!k Opublikowano 28 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2007 Witam, jakąś godzinę temu elektrycy robili coś przy transformatorze na osiedlu. Ja grałem w silent hunter 4 i nagle wszystko w domu pogasło. Zarówno komputer jak i monitor zgasły (oba podzespoły podłączone do listwy zasilającej), ale już telewizor nie zdążył się wyłączyć (podłączony bezpośrednio do gniazdka) tzn. z relacji siostry wynika że zgasł i ponownie sam się włączył. Jakkolwiek na telewizorze mi nie zależy (bo to nie HD), tak na kompie już bardziej bo niedawno w niego zainwestowałem. Jak sprawdzić czy jakiś podzespół nie ucierpiał? Oczywiście po ponownym uruchomieniu sprzętu przy starcie uruchomił się scandisc. Czym mogę sprawdzić HDD. Smartguardian pokazuje takie same napięcia jak chociażby 2 miesiące temu, nie wiem czy to ma jakiś związek z tematem ale warto o tym wspomnieć. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
carek Opublikowano 29 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2007 Gdzie ty widzisz problem? nie było prądu na chwile, a ty już tu cuda wymyślasz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reborn_p Opublikowano 29 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2007 Jedynym problemem może być zgon Windowsa ^^ W ichnim fs'ie nie uraczysz journalingu... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 29 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2007 Jedynym problemem może być zgon Windowsa ^^ W ichnim fs'ie nie uraczysz journalingu...Akurat ten jest jest jedną z funkcji ntfs od NTFS 3.0 wprowadzonego wraz z win2000. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cZaJn!k Opublikowano 29 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2007 Czyli nie mam się o nic martwić? chociażby o ten dysk? Ja rozumiem brak prądu, ale z takim który trwał ułamek sekundy i jak już wspomniałem telewizor nie zdążył się wyłączyć pierwszy raz się spotkałem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bjabrzyk Opublikowano 29 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2007 nic sie nie sało, komp sie wyłączył i wsio, jakby było jakieś przepięcie to listwa powinna sie spalić (bezpiecznik) a jeśli to by nie zadziałało to twój szefek by poszedł z dymem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...