Skocz do zawartości
Labovsky

[gpu] Thermalright Hr-11

Rekomendowane odpowiedzi

Dołączona grafika

Na obrazku, ma się rozumieć, niewiele widać.

Generalnie jednak wygląda na to, że Thermalright wprowadza odpowiednik backside cooler z IFX-14 tylko dla kart graficznych. Pewnie zatem będzie podobny do HR-05.

Co ciekawe, wedle informacji z premiery, będzie można go zamontować w charakterze właśnie radiatora pomocniczego niekoniecznie posiadając HR-03 na karcie. I to właśnie jest chyba najlepsze w tym całym przedsięwzięciu - możliwość montażu bez względu na zamontowane chłodzenie. Mam co prawda mieszane uczucia czy to będzie warte inwestycji conajmniej 60-100zł... ale wobec hipergrzejnych kart generacji GF8XXX i HD2XXX być może znajdzie swoją rację bytu. Dla posiadaczy kart ze starszego pokolenia HR-11 nie stanowić będzie chyba jednak niczego ponad zwykłą ciekawostkę... no chyba, że ktoś będzie chciał szpanować jak ja ^_^

Najważniejsze są oczywiście rzetelne testy i recenzje, które mogą jako jedyne potwierdzić przydatność tego "duperelka". Zanim zatem ktoś się rzuci do kupowania, jak już się pojawią w sklepach, niech poczeka na coś więcej niż testy na Anadtech :wink2:

Notabene IFX-14 nadal nie został wystarczająco sprawdzony by decydować się na jego zakup.

Pozdrawiam :rolleyes:

Edytowane przez Labovsky

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja chce, ja chce ;) Jako czlonkowie klubu TR jestesmy zobligowani do zakupu, nawet jesli bedzie on podwyzszal temperature GPU ;) Co do sensownosci HR-11 wydaje mi sie, ze zaprojektowany jest wlasnie do najwydajniejszych kart na rynku (tak jak HR-03 plus)

btw. musze zmienic plyte glowna bo juz jeden produkt z rodziny High Riser do niej nie pasuje, mam na mysli HR-09.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja chce, ja chce ;) Jako czlonkowie klubu TR jestesmy zobligowani do zakupu, nawet jesli bedzie on podwyzszal temperature GPU ;)

Ja wohl Herr Hauptmann!

Do sklepu, marsz! ;)

Co do sensownosci HR-11 wydaje mi sie, ze zaprojektowany jest wlasnie do najwydajniejszych kart na rynku (tak jak HR-03 plus)

Tak, tak, tak - właśnie tak napisałem :)

btw. musze zmienic plyte glowna bo juz jeden produkt z rodziny High Riser do niej nie pasuje, mam na mysli HR-09.

To po prostu jakiś SKANDAL!!! :mad:

;)

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ale ciekaw jestem jak wygląda spód, odbierający te ciepło i jak to się mocuje...?

Spód pewnie płaski. Ciepło odbiera za pomocą pada silikonowego, a mocuje się to to normalnie - przykręcając zamiast "krzyżyka" (backplate) do reszty chłodzenia.

Takie moje przypuszczenia.

Pozdr.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam ten wynalazek juz od dwoch tygodni. Musze przyznac, ze majac juz tyle innych HR'ek ciezko to ustrojstwo zmiescic ;) Szczegolnie, ze nie mam jeszcze HR-09.

Radiator zamontowany na 8800gtx @ 600/2000 obnizyl temperature GPU Diode o ~5*C. Zdjecia apropo nowej rewizji High Riser PC - niebawem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi