freaker Opublikowano 25 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2007 Może po prostu zaliczasz sie do tych, którym słoń na ucho nadepnął i wszystko gra Ci tak samo. :wink: Trzeba było przed zakupem posłuchać różnych zestawów w sklepie audio, to może wcale być nie kupił tych głośników i został przy starej wieży. No i miałbyś ponad dwa patyki w kieszeni. :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LuKe Opublikowano 25 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2007 byc moze mam takie ucho :) ...zastanawiam sie jak by zagraly paradigm monitor 3v4 z azurem 640a, czy by wogule na moje ucho byla jakas roznica z tym co mam teraz <_< w tym co mam jest dziwny dzwiek, taki jakis plaski (wszystko brzmi tak samo, tak jak w mojej starej wiezy)... ale czasami wydaje mi sie ze graja ladnie...np. wieczorkiem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
freaker Opublikowano 25 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2007 ale czasami wydaje mi sie ze graja ladnie...np. wieczorkiemwieczorkiem, po dobrym, schłodzonym piwku wszystko wydaje się ładne :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-talib- Opublikowano 25 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2007 (edytowane) Ja odczułem ogromną różnicę gdy zastosowałem bi-wiring w kolumnach i zrezygnowałem z realteka na rzecz Audigy 2 Muza, filmy grają kapitalnie. W zupełności wystarczy mimo ,że stereo. Nie dokońca sugerować się samymi opiniami i brać w ciemno audio bo mozna się zawieść. Jak napisał freaker odsłuchać w sklepie i jak pasi to bierim. Edytowane 25 Września 2007 przez -talib- Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LuKe Opublikowano 25 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2007 (edytowane) wsklepie odsluch nic nie da... to przynajmniej moje zdanie po pierwsze znajdz mi w krakowie sklep gdzie beda mieli ten sprzet co mnie interesuje? ja na swoje jblki czekalem 3 tyg az mi sprowadzili po drugie wogule inny metraz jest w sklepie niz w pokoju po trzecie w sklepie puszczaja z cdka a ja slucham z kompa mp3 po czwarte w sklepie nie maja dobrze wygrzanych glosniczkow ...wg mnie odsluchy w sklepie nie dadza ci 100% gwarancji ze potem po WYGRZANIU GLOSNIKOW bedzie cie dzwiek zadawalal, moze ci pomoc w wyborze ale to wszystko...pozatym za kwote 877zl raczej nic lepszejszego od tych jblkow nowych nie ma wiec poco sie wysilac na odsluch gorszych kolumienek na samym poczatku bylem zadowolony w jakims stopniu.. ale po 2 tyg grania na nich dzwiek mnie 100% niezadowala, jeszcze jak zaczolem porownywac jakosc z wieza to juz wogule P.S ja chyba jednak zeczywiscie mam cos ze sluchem bo jak se teraz muzyczke zapuscilem to bardzo fajnie gra B-) Edytowane 25 Września 2007 przez LuKe Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Polar Opublikowano 25 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2007 Nie masz nic ze sluchem tylko tak czesto jest. Różni ludzie mają różny słuch o różnych porach dnia. Ja na przykład z głośników i słuchawek lubie słuchać wieczorem. Rano i popołudniu jest gorzej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LuKe Opublikowano 28 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2007 zaczolem slyszec poprawe w jakosci dzwieku :) wtedy kiedy ostatnio pisalem to chyba jeszcze nie byly za bardzo rozchulane te glosniki, moze wzmachol czy nowy kabel audio.... pare razy wymiatalem na pol mocy to odrazu sie rozgrzaly jak byc powinno teraz to jest cud, miod, malina :) P.S mam pytanie co do wychylania sie za bardzo membramy...narazie odwazylem sie sluchac na pół mocy ale wiem ze podkrecajac dalej glosnik bedzie "wyrabial" (nie bedzie znieksztalcen), obawa natomiast moze byc w zabardzo wychylanej membramie nie wiem dokladnie ile ona sie ma wychylac, jest na to jakis opis czy co? widze po glosniku ze JBLki maja dosc gruba gume dookola membramy co pozwala na dosc wysokie wychylenie sie glosnika tylko na ile to moze byc wychylenie aby nie uszkodzic glosnika? napisze jeszcze ze zauwazylem ze membrama wychyla sie dosc duzo ale nie na bassie na ktorym sie trzesie podloga ale co jest najsmieszniejsze na specyficznie malym i nieslyszalnym dla mojego ucha basie, wtedy widze ze membrama wariuje opis ten dotyczy na podglasnianie powyzej POLOWY MOCY, bo na polowie wiem ze spokojnie mozna juz sluchac i nic sie dziac raczej nie powinno, wiem z doswiadczenia ze powyzej polowy glosnik spokojnie bedzie wyrabial co juz wczesniej napisalem ale chodzi wlasnie o ta memrame ktora sie wychyla dosc sporo aha i jakie beda skutki jesli membrama wychyli sie za duzo? co sie stanie z glosnikiem i ile bedzie kosztowala naprawa? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Macias666 Opublikowano 28 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2007 jezeli glosnik wychyli sie za bardzo , sie poprostu zniszczy ... nie bede CI opisywal dokladniej co sie stanie bo to bez sensu ... naprawa nie wchodzi w gre , bedzie conajmniej nie oplacalna i po takiej naprawie glosnik bedzie zupelnie innym glosnikiem wiecej jak 50-60% na pokretle volume nie dawaj ... wzmacniacz oddaje znamionowa moc kolo godziny 12-13 (na potencjometrze) powyzej tego ustawienia wzmacniacz jest przesterowany i zniszczysz glosniki co do wychylu membrany , ciezko stwierdzic jaka jest maksymalna wartosc ... kazdy glosnik ma parametr Xdam , ktory okresla wychyl membrany, przy ktorym ulegnie uszkodzeniu , niestety nie znamy tego parametru moja rada jest taka ... sluchaj maksymalnie na godzinie 12 ewentualnie 13 , ale nie wiecej apropo porownania do tej Twojej mini wiezy ... zaufaj mi , ona nie gra lepiej ... bez urazy , ale poprostu jeszcze nie dorosles do jakosci .... kreci CIe bardziej walenie basu i cykanie wysokich niz liniowe przetwarzanie dzwieku , wierne z oryginalem ... pomysl , jakby kawalek mial miec byczy basior i same cyki ... to realizator w studio by go tak nagral ... w jakosci przetwaezania chodzi o to , zeby zadne tony sie nie wybijaly ponad reszte , ludzie nie zdaja sobie sprawy z tego ze tony srednie sa tak samo wazne , jak nie wazniejsze, jak tony niskie i wysokie ... a co do tego ze ostatnio CI graja lepiej ... to jest calkowicie normalne , kolega Razor1 slusznie powiedzial dodam jeszcze ,ze wiele zalezy od pogody (cisnienie , wilgotnosc) , nastroju , stanu Twojego organizmu .... proponuje odstawic ta Twoja wieze ... i cieszyc sie tym zestawem co masz teraz ... jest niezly i gwarantuje CI ze gra o niebo lepiej od KAZDEJ miniwiezy dostepnej na rynku a co do wygrzewania glosnikow ... owszem glosniki sie musza wygrzac . ale trwa to kilka godzin (a nie kilka tygodni) i ma to znaczenie jedynie przy pomiarach niezbednych do zaprojektowania zwrotnicy ... zaufaj mi , nie uslyszysz roznicy miedzy glonikiem wygrzanym , a nie wygrzanym ... roznica jaka zobserwowales (uslyszales) to owszem wygrzanie , ale Twojego postrzegania jak glosniki graja , a nie glosnikow ... musisz sie ze sprzetem osluchac , zeby zaczac dostrzegac "smaczki" jakie ow sprzet oferuje ... troche zamieszalem , napisane jest to troche chaotycznie , ale chyba zrozumiesz o co mi chodzi :) pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LuKe Opublikowano 28 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2007 wiem wiem wlasnie dostrzegam teraz "smaczki" tych glosnikow :) co do glosnosci na jakiej mozna sluchac to juz to gdzies czytalem ze jesli chodzi o glosne sluchanie to powinno sie max zdeka powyzej polowy sluchac czyli na godzinie 13 swoja droga kusi dawac wiecej skoro glosnik wydala :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Macias666 Opublikowano 28 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2007 glosnik moze wydalac , gorzej ze wzmacniaczem ... jezeli on nie wydoli to obrywa glosnik ... a wzmacniacz powyzej godziny 13 zazwyczaj przestaje wydalac ... ciezko tez okreslic konkretna "godzine" , wiele zalezy od sluchanej muzy , wartosci napiecia na wejsciu i od samego wzmacniacza ... godzina 13 to taka usredniona wartosc , mozna probowac krecic wyzej , ale przecierz te Twoje glosniki to nie sa zadne kolosy do imprezowania ... czy naprawde potrzeba CI wiecej niz "polowa" ?? ciesz sie ich brzmieniem , bo wlasnie to one CI oferuja , a jezeli chcesz uzyskac wieksze natezenia , kup jakies kolumny typu altus i bedziesz zadowolony ... pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LuKe Opublikowano 29 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2007 poprostu lubie glosno sluchac, wiesz na polowe jest juz zadawalajaca jak dla mnie glosnosc ale lubie jej miec zawsze nadmiar :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
exe1987 Opublikowano 29 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2007 Trzeba sobie było kupić estradówki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LuKe Opublikowano 6 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2007 (edytowane) Trzeba sobie było kupić estradówki. bezprzesady... napisalem przecie wczesniej ze moc moich mi odpowiada ale zawsze jej lubie miec wiecej i wiedziec ile moge podglasniac zeby sie nic nie uszkodzilo.... P.S coraz bardziej mi sie dzwiek z nich podoba :) nawet suba nie musze dokupowac (koda SW1000), bo myslalem ze z monitorkow nie bedzie zbytnio bassu a tu ladnie bije dobrze ze sie opamietalem i sprzedalem te z-5500 bo bym zyl dalej w nieswiadomosci ze dzwiek moze byc znacznie lepszy i to juz na takich monitorkach jak JBL, teraz czuje moc muzyki B-) Edytowane 6 Października 2007 przez LuKe Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Canti Opublikowano 6 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2007 trzeba bylo sobie kupic estradowki bo one sa niezniszczalne o to raczej chodzi moglbys krecic jak chcesz a bys ich nie zniszczyl a co do z5500 to nie martw sie istnieje jeszcze cala rzesza twardoglowych ktorzy kochaja swoje z5500 i beda cie obrzucac blotem jak im powiesz ze nie sa wspaniale :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LuKe Opublikowano 15 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2007 WITAM ta skaczaca membrama nie daje mi spokoju wiec nagralem krociutki filmik z jego udzialem oto link http://www.zshare.net/download/4233787e903bdd/ prosze sciagnac i powiedziec mi czy aby nie zaduzo sie ona wychyla?? glosnosc byla ustawiona na POŁOWE MOCY czyli godzina 12 :) piosenka jaka leci to Nicole Scherzinger Ft. T.I. - Whatever U Like zadziwiajace jest to ze basu na niej dla mojego ucha jest malo a membrama goni jak szalona, malo jest takiego specyficznego bassu zeby az tak gonila membrama na polowie mocy, na bassie ktorym sie trzesie podloga membrama rusza sie ale o wiele mniej... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
freaker Opublikowano 15 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2007 Trochę przesadziłeś z wielkością pliku. Nie każdy ma w domu kilumegowe łącze. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KaszaWspraju Opublikowano 15 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2007 (edytowane) File Size: 31.42MB, no tak trzeba co najmniej 4MB net w domu, zeby to sciagnac. Wyglada to niepokojaco , ale moze tak ma byc. Edytowane 15 Października 2007 przez KaszaWspraju Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LuKe Opublikowano 15 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2007 31 mega to jest duzo? no bezprzesady! ja mam półmegowe lacze i mi sie to szybko ssa dlatego tyle zajmuje bo format jest MOV, odtwarza go qucktime prosze o sciagniecie go, bo chem uslyszec wasze opinie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 15 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2007 (edytowane) Pliku nie oglądałem bo nie popieram takiego "braku optymalizacji" ale jestem pewien że to normalne :twisted2: prosze o sciagniecie go, bo chem uslyszec wasze opinieRozumiem że chciałeś napisać "chcem" ( aż mnie teraz klawisze zabolały ) , ... po prostu nie pisz tak więcej ... ps. jeśli nie zrozumiałeś powyższego przesłania delikatnie uściślę że nie ma słowa "chcem" w j. polskim po co sie [ciach!]a wogule wypowiadacie nie na temat?- patrz na to co pogrubione Edytowane 15 Października 2007 przez Kyle Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LuKe Opublikowano 15 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2007 (edytowane) to myslisz ze to "wychylenie" w moim przypadku jest normalne wolabym jednak abys lub ktos zassal jednak ten filmik, na nim wszystko widac, nie jest zrobiony tylko z przodu ale takze z boku gdzie najlepiej widac to zjawisko ja bym odrazu sciagnal, gdyby ktos umiescil takowy filmik i zobaczyl z czystej ciekawosci... Edytowane 15 Października 2007 przez LuKe Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Polar Opublikowano 16 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2007 Imo jest ok. Bassreflex tak chyba skaczom. Osobiście wole konstrukcje zamknięte, ale jeśli nic nie charczy to jest w porządku. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LuKe Opublikowano 16 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2007 nic nie charczy, jedynie drzwi charmonijkowe :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gura Opublikowano 23 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2007 czytam temat i koncowe wypowiedzi LUKE - sprzet za taka kase shit - jakos nie chce mi sie wierzyc. kupilem audiotraka hd2 i senki hd555 - boze nigdy nie slyszalem takiej pieknej muzyki. mialem problem i zwatpilem na poczatku - wina winampa i tego ze nie potrafilem go ustwic odpoweidnio. zassalem wkoncu muze taka jaka powinna byc - flac dzis po zabawach odpalilem - wszystkie eq i szity wylaczone - muzyka miiiiidzioooo jestem zakochany. krotko mowiac - jak sluchasz z jak to powiedizales NAJNOWSZEGO WINAMPA I pewnie mp3 we wspanialej jakosci to gratulacje i powodzenia zycze ps. mam dwie stare wieze moze wymienisz na swoj zestaw skoro i tak gra tak samo .... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LuKe Opublikowano 1 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2007 czytam temat i koncowe wypowiedzi LUKE - sprzet za taka kase shit - jakos nie chce mi sie wierzyc. kupilem audiotraka hd2 i senki hd555 - boze nigdy nie slyszalem takiej pieknej muzyki. mialem problem i zwatpilem na poczatku - wina winampa i tego ze nie potrafilem go ustwic odpoweidnio. zassalem wkoncu muze taka jaka powinna byc - flac dzis po zabawach odpalilem - wszystkie eq i szity wylaczone - muzyka miiiiidzioooo jestem zakochany. krotko mowiac - jak sluchasz z jak to powiedizales NAJNOWSZEGO WINAMPA I pewnie mp3 we wspanialej jakosci to gratulacje i powodzenia zycze ps. mam dwie stare wieze moze wymienisz na swoj zestaw skoro i tak gra tak samo .... to dlatego ze przeczytales tylko poczatek i koniec to nie wiesz o co chodzi....doczytaj caly topik... o co ci chodzi wlasciwie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LuKe Opublikowano 4 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2007 napisze topik pod topikiem zeby odswierzyc... a pytanko mam - czy oplaca sie wylaczac wzmacniacz jesli wychodze gdzies od kompa na 30min (oczywiscie w tym czasie z glosnikow nic nie bedzie szlo), a potem gdy wroce to juz bede sluchal dalej??? bo jest sie zuzywa no to chyba lepiej wylaczac a za 30 min znow wlaczac (jesli jest taka potrzeba), no nie wiem... z kompem bym tak nie robil ale tu chodzi o wzmacniacz z glosnikami jak narazie jak siedze dlugo prze kompem to wzmachol mam wlaczony czy idzie cos z niego czy nie to i tak mam wlaczony...nie wiem czy dobrze robie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mpeg-4 Opublikowano 4 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2007 napisze topik pod topikiem zeby odswierzyc... a pytanko mam - czy oplaca sie wylaczac wzmacniacz jesli wychodze gdzies od kompa na 30min (oczywiscie w tym czasie z glosnikow nic nie bedzie szlo), a potem gdy wroce to juz bede sluchal dalej??? bo jest sie zuzywa no to chyba lepiej wylaczac a za 30 min znow wlaczac (jesli jest taka potrzeba), no nie wiem... z kompem bym tak nie robil ale tu chodzi o wzmacniacz z glosnikami jak narazie jak siedze dlugo prze kompem to wzmachol mam wlaczony czy idzie cos z niego czy nie to i tak mam wlaczony...nie wiem czy dobrze robie Tzn patrząc z punktu audiofilskiego ,to wygrzany wzmacniacz powinien mieć lepsze brzmienie niż dopiero co załączony :wink: ale ile minimum czasu jest potrzebne do tzw wygrzania to ci nie powiem . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LuKe Opublikowano 4 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2007 mi raczej o wygrzanie nie chodzi, bo wygrzany chyba juz jest... korzystam z niego juz jakies 2 miechy mi chodzilo raczej o zuzycie sprzetu...czy to mu szkodzi ze tak dlug na chodzie jest codziennie...niekoniecznie caly czas cos idzie..jest poprostu wlaczony Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...