Skocz do zawartości
ban21

Jakie Chłodzenie Na Xeony 3.6ghz Na Tyana S2676

Rekomendowane odpowiedzi

Rozumiem że to ta płyta

http://www.thg.ru/mainboard/20041114/image...n_board_big.jpg

Faktycznie nie dość, że gniazda koło siebie, to dodatkowo "w strefie napędowej" ale taki urok serwerówek (chyba że masz budę serwerową to wtedy ten parametr nie ma znaczenia)

Jeżeli chcesz cos wydajnego to IMO 2 Thermalrighty SI-9XV powinny wejść - musiałbyś poszukać sklepu gdzie to chłodzenie dostępne od ręki i przejść sie z płytą i przymierzyć) choć patrząc na foty z tej strony mogłoby poasować http://store.orbitmicro.com/ccp21314-therm...nca-s242464.htm

W skrajnie niekorzystnym układzie na górnym dałbyś HP w górę, a dolnym w dół.

Taki mix z tych 2 fotek.

Dołączona grafika

Dołączona grafika

IMO najlepiej napisz do Thermalrighta czy to będzie pasować, bo wydać 300 PLN i potem się wozić byłoby szczytem głupoty.

PS.

Jak chcesz ryzykować to z tego tematu (post #8 ) wynika że to pasuje http://www.planetamd64.com/index.php?showtopic=19450

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dlatego jak mówię - jedyne wyjście przymiarka (niestety kłopotliwe bo w większości sklepów radiator na zamówienie). Problem może dotyczyć ramek montażowych koło socketa - z tego co wiem w standardzie ich nie ma (tych czarnych plastików o które opieraja sie potem zaczepy z ThermalRightów).

A "Zenfisty odpisały" że nie wejdzie, bo pewnie opierali sie na oficjlanej liście kompatybilności.

W takim razie nie wiem co Tobie poradzić - może "kibelek" :rolleyes: bo teraz już ciężko dorwać przyzwoite coolery pod Socket 603/604 - najczęściej są to "płaszczki" do obudów U1/U2 :-|

Może poszukaj na ebuy'u radiatorów ALPHA L8090C - jakbyś pokombinował z jakimiś ductami (tunelami) to powinny wystarczyć wentyle wyciągające powietrze z obudowy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Po długiej walce zakupiłem zestawy montażowe od NOCTUA - bardzo zacne podstawki. Na mojego Tyana wchodzą dwie Noctuy U9F - co prawda jedna wzdłuż gniazda procesora a druga w poprzek, ale są!

Za to temperatury nie są zachwycające - pierwszy procek ma w biosie 50 st C i to z dwoma wentylami (Noctua 92x92) na radiatorze, drugi 40st C z jednym wentylem 70x70.

Dobija mnie poza tym masa chłodzenia - dwa razy 700g na płycie, ewidentnie za dużo.. będę kombinował dalej.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi