Skocz do zawartości
Malklaw

Asrock 939dual-sataii Nieoficjalny Bios Ocwb

Rekomendowane odpowiedzi

Witam posiadam tą płyte co w temacie i proc A64 3700+ niestety oficjalny bios P2.30 ma blokade na 274Mhz i chciałem zainstalowac jakis bios z OCWB, lecz aby zainstalowa takowy bios trzeba miec "chyba" stacje dyskietek a ja jej nie mam. Czy da się to zrobic przez zwykłą płytkę CD ??

Jeśli tak to który z tych nieoficjalnych biosów OCWB jest najlepszy ??

z góry dziękuje za pomoc

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

w takim razie moze to wina zasiłki ?? mam TRONJE 550W ostatni z "czarnej listy"

Mój komp : Asrock939Dual, A643700@3.01GHZ, Radek 9600, Seagate 250GB 7200.10 NCQ, LGDVD ROM, 2x512 MB TwinMos CL2.5

Napięcia jakie podaje w evereście to:

Napięcie rdzenia procesora w biosie 1.4V w everescie 1.42

+3.3V 3.39

+5v 5.21

+12V 12.40

+5V podczas wstrzymania pracy 4.97V

czy te napięcia mieszczą się w normie ?? nie znam sie za bardzo ale wydaje mi się że ma chyab słabą linie 12V jak to jest ??

Jeśli zmieni zasilacz na inny to czy wystarczył by FORTRON FSP400-60PFN ??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co to jest Tronje? Nawet na liscie nołnejmów mi sie ta nazwa o uszy nie obila. Jakis nowy chinski garazowy holding zasilaczowy? Wyrzuc to i wstaw chociaz jakas Delte albo Fortrona z Allegro.

Hmm..

1. Czarna lista: Akyga, Codegen, ColorSit, Fever, Impet, Linkword, L&C = Logic, Megabajt, Mercury, Metropilis, Mustang, Platin Power, Powercomp, Procomp, Q-tec, Rubikon, Ropla, Tracer, Tronje

Cytat z TEGO wątku (zapewne o niego też chodziło autorowi tego posta; swoją drogą - sorry za "linki do konkurencji" :P) Edytowane przez obiboqs

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi