Skocz do zawartości
Sagat07

Nowy Komputer Samoistnie Sie Restartuje Po Włączeniu :/ Co Jest?!

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich! Problem dotyczy nowego komputera ktory był jednak bez dysku...po podłączeniu dysku z zainstalowanym Windowsem XP (świeżo zainstalowany, tylko Windows bez zadnych sterowników) komputer sam się restartuje, a wygląda to tak ze po uruchomieniu pokazuje sie to początkowe okno biosa wszystko pięknie ładnie i gdy powinien zaczac uruchamiac sięwindows pokazauje się przez chwilę jakiś ekran na ktorym jest cos napisane po polsku(niestety nie wiem co dokładnie bo to przeskakuje tak szybko że nie jestem w stanie prawie niczego przeczytać). Znalazłem podobne tematy z podobnymi problemami ale żaden z proponowanych sposobów nie pomaga. Tak sobie teraz myśle że może format coś da i trzeba zainstalować XP-ka juz na tym kompie itd. heh nie mam pojęcia i być może już głupoty wymyślam. Dlatego Proszę Was o pomoc!! Z góry Wielkie dzięki!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Instalowałeś xp na innym kompie i dysk z tak zainstalowanym xp podłączasz do drugiego- ten nie startuje, tak?

Nie powinno sie tak robić- każdy komp to inne podzespoły i zawsze może "coś-się-gryźć".

Aby odczytać ten "szybki" niebieski komunikat uruchom xp w trybie awaryjnym (jeśli się da)

mój komputer prawy klik -> właściwości -> zaawansowane -> uruchamianie i odzyskiwanie -> awaria systemu | automatycznie uruchom ponownie ODPTASZKUJ (znaczy wyłącz tą opcję).

Następnym razem gdy pojawi się komunikat będziesz mógł przeczytać czego dotyczy.

Choć i tak sugeruję format i świeży install xp.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam wszystkich! Problem dotyczy nowego komputera ktory był jednak bez dysku...po podłączeniu dysku z zainstalowanym Windowsem XP (świeżo zainstalowany, tylko Windows bez zadnych sterowników) komputer sam się restartuje, a wygląda to tak ze po uruchomieniu pokazuje sie to początkowe okno biosa wszystko pięknie ładnie i gdy powinien zaczac uruchamiac sięwindows pokazauje się przez chwilę jakiś ekran na ktorym jest cos napisane po polsku(niestety nie wiem co dokładnie bo to przeskakuje tak szybko że nie jestem w stanie prawie niczego przeczytać). Znalazłem podobne tematy z podobnymi problemami ale żaden z proponowanych sposobów nie pomaga. Tak sobie teraz myśle że może format coś da i trzeba zainstalować XP-ka juz na tym kompie itd. heh nie mam pojęcia i być może już głupoty wymyślam. Dlatego Proszę Was o pomoc!! Z góry Wielkie dzięki!!

:D hehe ale klient - przy takim czyms (hdd z innego kompa), wszystkie stery moga sie gryzc, chipset, grafa itp,itd... TYLKO NOWA INSTALKA WINDY tu pomoze... ale instaluj na TYM kompie gdzie ma dzialac ...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nic tylko format, miałem podobna sytuacje, do nowego PCta podł dysk z systemem poprzedniej konfiguracji, Windows restartował się po włączeniu winampa, lub za pierwszym razem od razu po załadowaniu systemu.

gryzły się sterowniki ... po formacie było już stabilnie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi