KRECIO Opublikowano 15 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2003 nie ciebie pytamWidziałem kilka modów na ramy i zawsze modowało sieukłady zasilania podobnie jak na vcore. Nigdy nie polegały to na ingerencji w same ramy. A tego vmoda na pamiątki kt4 nie mam teraz czasu szukać. Ale wiem na 100 % że był bo go widziałem!!! to poszukaj bo ja nie mogem znalesc...:) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zxc Opublikowano 15 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2003 No to jak znajdziesz to zapodaj tego linka.... BTW to czy pamieci ktore chodza na 2.9 lub 3V trzeba chlodzic czy jeszcze nie jest to konieczne, a jesli trzeba chlodzic to niech ktos zapoda jakis skuteczny sposob byle cichy!!!!!!bo mojego kompa nie slychac i chce zeby tak zostalo...dodam ze wszystkie sloty na ram mam zajete wiec raczej WC odpada bo nie ma miejsca :(No to jak znajdziesz to zapodaj tego linka.... BTW to czy pamieci ktore chodza na 2.9 lub 3V trzeba chlodzic czy jeszcze nie jest to konieczne, a jesli trzeba chlodzic to niech ktos zapoda jakis skuteczny sposob byle cichy!!!!!!bo mojego kompa nie slychac i chce zeby tak zostalo...dodam ze wszystkie sloty na ram mam zajete wiec raczej WC odpada bo nie ma miejsca :( Znaczy z pamięciami DDR i "wysokimi" napieciami to jest tak ze do 3.0V będą chodzić jako tako stabilnie i nie bedzie to mialo wplywu na stabilnosc komputera ani bledy pamieci dostaniemy tylko plus poniewaz bedziemy mogli je bardziej pogonic. Zas przekraczanie bez dodatkowego chłodzenia 3.0V mija sie z celem... pamięci będą niestabilne system będzie od samego za duzego napięcia wywalał błedy i bedzie nie stabilny itp... nic to nie da ani nie dostaniemy wyzszych wyników ani to nic nie poprawi jedynie pogorszy... Natomiast jezeli zastosujemy jakieś chlodzenie dodatkowe np.radiator etc. to wtedy spokojnie mozemy przekraczać 3.3V nawet 3.5V przy dobrym chlodzeniu nie będzie stanowiło dla pamiątek problemu A napiecie przyda nam sie bo bedziemy je mogli bardziej podkrecic. Tak więc bez dodatkowego chłodzenia przekraczanie 3.0V mija sie z celem... Wnioski wyciągam z własnych doświadczeń O/C bo bawiłem sie w kręcenie pamieci. Co do Vmoda na MSI KT3 to zapytajcie na http://www.amdforums.com/ tam jest dział MSI i dosc duzo ludzi moze ktos bedzie wiedzial... Nie widzialem jeszcze nigdy Vdimm moda dla MSI KT3. Sprawdz jaki masz regulator napiecia na tej plycie dla pamięci poszukaj jego specyfikacji i cos pokombinuj. Potrzeba matką wynalazców w koncu nie :). Albo zobatrz jaki regulator moze jakas plyta którą juz ktos modował ma taki sam. pozdro Tristan Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KRECIO Opublikowano 15 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2003 To by bylo nawet dobre to z szukaniem regulatora gdybym tylko wiedzial ktory regulator to jest... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KRECIO Opublikowano 15 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2003 jeli mozesz to zapytaj na tym forum o tego moda bo ja sie nie chce rejestrowac :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...