qzder Opublikowano 30 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2007 (edytowane) Przeszedłem z rutera przewodowego do bez. Mam parę pytań, których nie znalazłem poprzez funkcje 'szukaj' 1. Czy moim ruterem moge zmiejszyć zasięg nadawanego sygnalu. Mam bloki nie daleko i nie chce by ktoś nawet chciał probowac się dostac do mnie. 2. Mam kablówke chello 3MBity i jak brat z laptopem zaczyna ściągać pliki to wtedy mi mocno zamula. Tylko, że teraz nie moge już odłączyć jego kabla z rutera, conajwyżej moge wyłączyć jego komputer. Czy jest jakas metoda podzielenia tym ruterem łącza, bez instalowania oprogramowania typu netlimiter na jego laptopie? Ruter posiadany: D-link DI-524 Obejdzie się bez kupna lepszego rutera? Edytowane 30 Sierpnia 2007 przez qzder Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PartyBOY Opublikowano 30 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2007 1. Chyba nie ma opcji regulacji mocy. Jak zastosujesz szyfrowanie WPA to nie masz się czego obawiać. 2. Niestety ten router nie ma takich możliwości. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qzder Opublikowano 30 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2007 Używam WPA, tak. Czy jest mozliwosc chociaż odłączenia tego laptopa od internetu na jakis krotki czas? Brak mi swojskiej metody odłączenia kabla... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PartyBOY Opublikowano 30 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2007 Tak, wystarczy zrobić odpowiednią regułę odnośnie dostępu. Możesz to zrobić w zakładce Advanced -> Filters -> MAC Filters . Tworzysz listę MAC adresów, które nie mają dostępu do Internetu. lub po prostu wyłączyć radio (Home -> Wireless) :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...