piniek69 Opublikowano 30 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2007 mam okazje kupić taką chłodnice (nową) za siakieś 30-40pln chodziła by na pompce hydor l30 w układzie zamkniętym(obecnie mam nagrzewnice kadeta 1x120 wentyl) z prockiem sandiego @2900mhz,1.5V- na nim blok Nukleon 2 v2 chip nforce 4 ultra- na nim blok Channel V3 a w planach mam dodanie trzeciego bloku na gpu i teraz pytanie czy opłaca się pakować w taką wielką krowe :-P czy może firmowe chłodniczki do wc typu: Black Water Advanced Alphacool NexXxoS Xtreme itp. są wydajniejsze? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafwlkp Opublikowano 31 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2007 To jest niestety chłodnica aluminiowa...a jeżeli bloki nie są niklowane to zajdzie korozja...lepiej tego BWU 122 i po kłopocie... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lanc Opublikowano 31 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2007 A według mnie była by wydajniejsza z uwagi na rozmiar ;] A co do korozji to zalewasz układ jakimś inhibitorem korozji i po kłopocie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafwlkp Opublikowano 31 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2007 A według mnie była by wydajniejsza z uwagi na rozmiar ;] A co do korozji to zalewasz układ jakimś inhibitorem korozji i po kłopocie. A jak rozwiążesz sprawę nawiewu?? Nie będzie to ładnie wyglądać... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kądziel Opublikowano 31 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2007 To się nazywa chłodzenie pasywne moi drodzy. Patrz wc aerial Heteryk SuperRzeźnik. Jest nawet art "WC DLA HARDCORE'OWCÓW!" na mod planet: Klik! Lanc-> moim zdaniem opłaca się poniklować bloki ponieważ cały taki układ ma sporą pojemność cieczy , którą liczy się w litrach ;p Kupować 2 litry fesera czy borygo to za drogo imo ;p Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kszonek Opublikowano 31 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2007 To się nazywa chłodzenie pasywne moi drodzy. Patrz wc aerial Heteryk SuperRzeźnik. Jest nawet art "WC DLA HARDCORE'OWCÓW!" na mod planet: Klik! Lanc-> moim zdaniem opłaca się poniklować bloki ponieważ cały taki układ ma sporą pojemność cieczy , którą liczy się w litrach ;p Kupować 2 litry fesera czy borygo to za drogo imo ;p Tylko po co kupowac drogi płyn zawierający inhibitor korozji, jak można zalać litrem borygo + nawet 10L demineralki jak duży układ i dosypać inhibitora? Jak dla mnie za 30-40zł to się nie ma co zastanawiać, tylko brać. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piniek69 Opublikowano 31 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2007 hmm.z tego co rozumiem chłodnica alu+miedziane bloki=korozja to licho,bo ja cały czas jade na kranówce chyba ze by zrobić tak jak "kszonek" pisze demineralka+borygo,i chyba korozja nie wejdzie? a co do wyglądu to się nie przejmuje bo będzie stała za biurkiem,poprzyklejam tylko pare wentli 120stek na 5v Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arni Opublikowano 31 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2007 jak poniklujesz bloki to nic nie będzie sie dziać :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kądziel Opublikowano 31 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2007 Tylko po co kupowac drogi płyn zawierający inhibitor korozji, jak można zalać litrem borygo + nawet 10L demineralki jak duży układ i dosypać inhibitora? Jak dla mnie za 30-40zł to się nie ma co zastanawiać, tylko brać. Możesz podać mi przykłady tych sypiących inhibitorów czy mam sobie poszukać ;d ? kszonek moim zdaniem lepiej jest wydać dwadzieścia kilka złotych na niklowanie a potem za 10 zł kupic 5 litrów demineralki :) Ale wiesz kto co lubi ;p Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kszonek Opublikowano 31 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2007 (edytowane) Możesz podać mi przykłady tych sypiących inhibitorów czy mam sobie poszukać ;d ? kszonek moim zdaniem lepiej jest wydać dwadzieścia kilka złotych na niklowanie a potem za 10 zł kupic 5 litrów demineralki :) Ale wiesz kto co lubi ;p Nie chce być niegrzeczny, ale wystarczyło wpisać w wyszukiwarce "inhibitor" http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic...mp;hl=inhibitor Zresztą ten temat jeszcze niedawno był przyklejony. Zresztą: a ) jak dla mnie inhibitor rozpuszczony w borygo spokojnie wystarczy, nawet przy sporym rozcieńczeniu. b ) tak czy siak trzeba wlać borygo do demineralki w takim układzie,, nie ważne czy bloki są poniklowane czy pozłocone, czy plastikowe. Jak już mówiłem - za tą cenę to tylko brać. Jak jeszcze na miejscu (bez wysyłki) to 30zł to NIC. // edit: dobra, może nie niedawno, będzie jakoś ze dwa lata :D Edytowane 31 Sierpnia 2007 przez kszonek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...