Arturro Opublikowano 31 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2007 Witam! Temat jest powszechnie znany i co chwile ukazuje sie podobny z podobnym zapytaniem. Niestety należę do grona osób, które mają problem z wyborem zasilacza:/ Od paru dni główkuje, czytam posty, jaką zasiłke tu kupić i nie umie nic wybrać:/ Dlatego postanowiłem Was ekspertów:) sie zapytać co byście mi polecili. Sprzęt jest w fazie składania - do kilku dni będę miał już wszystkie części, ino ten nieszczęśliwy zasilacz. Proszę Was o pomoc w tej sprawie. Zasilacz będzie mi potrzebny do takiego sprzętu: Msi P35 Neo2-fr Intel Dual-Core E2140 KingMax DDR2 2x1GB 1066 WD Caviar SE16 320GB WD3200AAKS GeForce 8600GT SONIC+ LG DVD GSA-H62N Sata CoolerMaster ELITE 331 Sprzęcik będę troszkę podkręcać. Cena max. 300zł ale wolałbym coś tańszego a co by posłużyło w miarę długo! Zasilacz chciałbym kupić taki, który będzie cichy i wydajny. Myślałem nad DELTA od Pana Z.... ale jak trafie na wadliwą sztukę to nie chce mi sie bawić w odsyłanie itp. dlatego preferowałbym jakiś nowy zasilacz, chyba, że uważacie inaczej to chętnie wysłucham Waszych opinii. Wcześniej miałem NeoTec V4202 i był dla mnie rewelacyjny. Proszę Was o pomoc. Z góry dziękuję! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xacti Opublikowano 31 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2007 Be Quiet 450w ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arturro Opublikowano 31 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2007 http://www.allegro.pl/item229476905_super_...0w_atx_box.html A ten zasilacz warto zakupić? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 31 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2007 Jak coś to ten neotec spokojnie da sobie radę z delt to 350AB i cała reszta polecanych zasilaczy do 300 zeta też (pomijając niektóre fortony z potężną linią 5V a słabą 12V). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arturro Opublikowano 31 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2007 a taki chieftec http://proline.pl/shop.php?prodid=CHIEF+GPS+450AA-101A mogę go osobiście odebrać - nie jest za drogi, myśle że jest wydajny, tylko jak tam z jego głośnością?? Jak miałem tego NeoTeca to nic go nie było słychać jak dla mnie. Ten jest o 10dB głośniejszy ale czy będzie słyszalna różnica?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
S1Sweet Opublikowano 31 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2007 wziałbym do tego zwykłego pentagrama 460W za 180złotych :D Pentagramy sa podobno cichsze od Chiefteca... nie mam porownania ale moja 460-tka chodzi prawie jak by była pasywnie chlodzona :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pan Pianka Opublikowano 31 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2007 Be Quiet 400W na to by starczył, ale skoro masz zamiar to przeznaczyć na OC to lepiej kup sobie Bq 450W - praktycznie niesłyszalny, dobre zabezpieczenia i bardzo dobrze 3ma napięcia, a to ważne przy OC. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paolo Opublikowano 1 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2007 (edytowane) Mam proste pytanie wiec nie bede zakladal nowego topicu. Czy Delta DPS-400MB-1 uciagnela by konfig: Abit IP35-E E2140 Goodram 2X1GB 667MHz Palit 7600GS Samsung T166 320gb Samsung SH-183L SATA tuner TV karta muzyczna [czyli w zasadzie zestaw intela za 1500 proponowany przez Sysaka] gdybym za rok wymienil grafe na 8800GTS 320MB ??? Bo prawdobodobnie tak wlasnie bedzie... i nie wiem czy brac te delte, czy kupic od razu cos mocniejszego. Oczywiscie procka zamierzam dociagnac do 3.0gb, a i grafie tez nie popuszcze ... :) Ma szanse delta podolac takiemu upgreadowi? Edytowane 1 Września 2007 przez Paolo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pan Pianka Opublikowano 1 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2007 Osobiście bym nie ryzykował na 400W 88gts i OC procka do 3Ghz. Lepiej dołóż i zakup sobie 450W. Cheiftec, tagan albo BQ(najlepiej 3mają napięcia) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arturro Opublikowano 1 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2007 Wszystkie zasiłki oscylują w granicy 250zł. Tak sie zastanawiałem czy by nie kupić takiego potwora i mieć spokój na długi czas. http://www.allegro.pl/item229476905_super_...0w_atx_box.html Co Wy na to?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
svende Opublikowano 1 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2007 Wszystkie zasiłki oscylują w granicy 250zł. Tak sie zastanawiałem czy by nie kupić takiego potwora i mieć spokój na długi czas. http://www.allegro.pl/item229476905_super_...0w_atx_box.html Co Wy na to?? jak kupisz bqt 450W to też będziesz miał spokój na długi czas, zrozum, ze 0,6kW nie wykorzystasz i podpieranie sie mitycznym większym bezpieczeństwem/zapasem jest bez sensu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Boys Opublikowano 1 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2007 Ja bym Ci polecił ten zasilacz mam podobny konfig ladnie wykrecony a zasilacz jest cichy i stabilnie czyma napiecie !!! http://www.komputronik.pl/Zasilacze_do_obu...pelny,id,44391/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arturro Opublikowano 1 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2007 Wezme tego Corsaira albo Be Quiet, choc wyskoczyła jeszcze taka aukcja - przyzwoita cena, tylko ta gwarancja-jak sądzicie, warto kupić go? czy darować sobie jego zakup?? http://allegro.pl/item239743437__rarytas_s..._chiefteca.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BENITO Opublikowano 1 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2007 Jakby co mogę ci sprzedać swój. ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jarek_135 Opublikowano 2 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2007 W razie czego to zerknij za tym BQ SP w innych sklepach, o ile zależy Ci na cenie, poza tym Zenfist jest OK. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aldam Opublikowano 2 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2007 Corsair 450W za ~260 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...