postal1 Opublikowano 31 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2007 Witam, mam problem z dyskiem a przyznam się, że nie za bardzo się orientuje w tej dziedzinie. Sprzęt tak jak w podpisie. Tydzień temu dokupiłem do starego dysku dodatkowy 80gb samsung sata + dvdrw liteon -> podpięte trzy urządzenia działały pięknie. System postawiony na samsungu, wd przeznaczony na mp3+divx. Wczoraj wieczorem proba wlaczenia komputera zakonczyla się 3 sekundowym startem i wylaczeniem zasilania. tak okolo 10 prob z rzedu to samo. Pierwszy pomysl to zasilka - moze nie wytrzymuje i nie trzyma juz tak jak kiedys. Odpinam wszyskie napedy - komp wstaje. Podpinam samsunga - wstaje. proba on/off - przechodzi 5 razy bez problemu. podpinam dvdrw - wstaje. proba on/off takze kilka razy przechodzi bez problemu. Podłączam wd - komp o dziwo wstaje. Działa normalnie, mozna przegladac zasoby dysku, skopiowac zawartosc itd. Wylaczenie komputera i proba wlaczenia - 3s dzialania i off. Kilka kolejnych prob to samo. Odpinam wszystko oprocz wd - komp wstaje, ale tylko raz, po wylaczeniu znowu 3s dzialania. 10 prob na samym wd - nic. wyjęcie i wpięcie molexa od wd - pomaga. komp wstaje ale tylko jednorazowo, po wylaczeniu znowu 3s dzialania. Przepiecie innego molexa - nie pomaga, dysk jesli juz wystartuje to dziala ale tylko do momentu wylaczenia kompa - potem nie wstaje. pomaga tylko wypiecie i wpiecie molexa. Ma ktos pomysl? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bellum Opublikowano 31 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2007 no to teraz odłącz wszystkie napędy oprócz dysku systemowego oraz WD i zrób test, jak będzie OK to znaczy ze jednak zasilacz juz nie wyrabia, co nie jest dziwne zważywszy ze marka FEEL to synonim złomu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
postal1 Opublikowano 31 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2007 moze i napisalem malo przejrzyscie ale jest tam wyzej info ze zasilacz wyrabia w innych konfiguracjach i to nie jego wina tylko samego dysku. sprawdzalem napiecia na swoim feelu (miernikiem) i wcale nie taki zlom. Mam zaufanie do modecoma ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...