Skocz do zawartości
eXelium

Płyta, Procesor, Ram I Grafika

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Prawdopodobnie we wrześniu będe miał możliwośc przeznaczenia kwoty około 2400zł na nowe części.

Chcę zakupic tak jak w tytule Płytę Główną, procesor, pamięc RAM oraz karte graficzną.

Zestaw ten byłby używany do grania i oglądania materiałów HD oraz od czasu do czasu do używania jakiejś "cięższej" aplikacji.

Przymierzałem się do E4300 ale E6750 chyba też jest wart uwagi (cena/jakośc?). Nie mam pojęcia jaką do tego dobrac płytę główną (sam ASUS ma dużo modeli :/). Z pamięciami myślałem o 2x1GB OCZ Platinum rev.2 a z kartą graficzną to jakiś 8800GTS 320mb

Mile widziane możliwości OC (nawet na średnim poziomie)

Dzięki za pomoc.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z tą wersją 640MB mnie przekonałeś. Sprawdziłem pare testów porównawczych i bardziej zaawansowanych grach widac różnice. Teraz spytam się tylko o jedną rzecz: Czy nie wiadomo nic o następnej generacji/modelach kart graficznych? Jakoś ostatnio nie jestem w temacie i nie wiem czy coś sie nie "czai" za rogiem.

Aaaaa... i jak to jest z tym DirectX 10.1? Z tego co wiem to zmiany dotyczą tylko filtrowania tekstur i takich pierdół (anizo i AA?) I czy wiadomo czy to będzie tak jak z PS 3.0 ze bez tego nie odpalisz gry? Czy tylko nie odpalisz paru efektów?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi