Skocz do zawartości
ColoColo

Wymiana Mobo I Proca

Rekomendowane odpowiedzi

Witam !!!

Tak jak w temacie napisane chciałbym wynienić mobo i proca. Dotychczas miałem następujący zestaw: Gigabyte K8NE(v1.0), Sempron 2600+, Geforce 7300 gt 256MB, 512 MB RAM HyperX, Chieftec 400W. Zestaw kupiłem z myślą o podkręcaniu. Niestety proc albo mobo (nie wiem które z nich mnie blokują) mnie zawiodły. Mam zamiar tesh dokupic drugą kość 512 HyperXa. Myślałem żeby przesiaść sie z 754 na 939 i puscic pamieci w dualu. Karte wolałbym zostawić bo nie mam za dużo kasy żeby wymieniać wszystko. Poza tym dość przywoicie sie kręci a mam zamiar tesh zrobić moda więc będzie wysoko podkręcona.

Prosze o wszelkie sugestie którą podstawke mam wybrać i jakie konretnie modele mam kupić żeby pasowały do mojej karty i 1 GB RAMu. Zasilacz powinien dać rade z duzo lepszym zestawem także o to chyba sie nie musze martwić.

Z góry dziękuje tym którzy zechcą mi pomóc.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

YogiCK Ty też sprzedajesz tego ASRocka? :? Mnie od mojego DualSATA2 nikt "koniem nie odciągnie" :)

ColoColo bierz płytę od YogiCK'a dopóki nie zmieni zdania :wink: to naprawdę solidna i bardzo wydajna konstrukcja pod DDR, oczywiście zależy od ceny, ponieważ jest jeszcze fajna płytka MSI do dostania K8N Neo4 zdaje się.

Edytowane przez Evil One

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie no nie bardzo . . . mam karte na pcie więc nie będe specjalnie kupował nowej karty na okres przejściowy. Raczej odpada. Chciałbym coś żeby ani nie blokowało ani nie było za dobre dla mojej karty ( Palit gf 7300 gt 256 MB sporo podręcona ). Myślałem nad zakupem jakiejś dobrej płyty ale słabszego proca żeby w niedalekiej przyszłości wymienić grafe i kupić mocniejszy procesor.

Interesuje mnie tylko i wyłącznie procesor jednordzeniowy bo dwurdzeniówki są drogie i nieadekwatne do moich wymagań (głównie gierki).

Do tego co napisałem powyżej: może dobry to pomysł kupienia Dfi infinity lub lan party 939 i na przykład athlona 3700+ ??

Pomóżcie prosze bo ja po prostu nie mam zbyt dużego doświadczenia w tym wszystkim.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@Evil One: Niestety tak. Niecały rok u mnie posiedział, ale nowości bardziej ciągną. Ale i tak uważam że ten ASRock to cud miód i orzeszki :wink:.

@ColoColo: Co do ceny, odezwij się na PW/GG. SanDiego też idzie pod młotek.

Edytowane przez YogiCK

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie no nie bardzo . . . mam karte na pcie więc nie będe specjalnie kupował nowej karty na okres przejściowy. Raczej odpada. Chciałbym coś żeby ani nie blokowało ani nie było za dobre dla mojej karty ( Palit gf 7300 gt 256 MB sporo podręcona ).

Ten Asrock nie bedzie na pewno blokowal 7300gt. Przy 7900 moze bylo by widac jakies roznice, ale nie przy tak slabej grafie :)

Jesli nei chcesz intela to bierz plyte od YogiCK i do tego jakiegos Athlona Venice / San Diego (Potanialy teraz bardzo) :)

Edytowane przez xacti

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czyli nikt już nie ma żadnych sugestii??

Ten asrock od YogiCK'a to dobry pomysł ale chciałbym mieć jakiś wybór. Może ktoś zna jakąś fajną płytkę pod 939 na której można troche pokręcić i wie jakiego do niej proca wsadzić żeby nie ograniczał geforca 7300GT 256 MB sporo podkręconego ale żeby też nie był przez nią ograniczany ??

Zamierzam za jakieś pół roku może rok zobacze jak z funduszami wymienić grafe(np. 7900GT) i wtedy kupić mocniejszy procesor.

Dlatego między innymi procesor od YogiCK'a mi troche nie pasuje bo to athlon 4000+ więc wyższego modelu (jednordzeniowego) do Asrocka nie wsadze :|

Może ktoś ma jeszcze jakiś pomysł??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi