ColoColo Opublikowano 31 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2007 Witam !!! Tak jak w temacie napisane chciałbym wynienić mobo i proca. Dotychczas miałem następujący zestaw: Gigabyte K8NE(v1.0), Sempron 2600+, Geforce 7300 gt 256MB, 512 MB RAM HyperX, Chieftec 400W. Zestaw kupiłem z myślą o podkręcaniu. Niestety proc albo mobo (nie wiem które z nich mnie blokują) mnie zawiodły. Mam zamiar tesh dokupic drugą kość 512 HyperXa. Myślałem żeby przesiaść sie z 754 na 939 i puscic pamieci w dualu. Karte wolałbym zostawić bo nie mam za dużo kasy żeby wymieniać wszystko. Poza tym dość przywoicie sie kręci a mam zamiar tesh zrobić moda więc będzie wysoko podkręcona. Prosze o wszelkie sugestie którą podstawke mam wybrać i jakie konretnie modele mam kupić żeby pasowały do mojej karty i 1 GB RAMu. Zasilacz powinien dać rade z duzo lepszym zestawem także o to chyba sie nie musze martwić. Z góry dziękuje tym którzy zechcą mi pomóc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beka Opublikowano 31 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2007 a przesiadka na AM2/LGA775 ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ColoColo Opublikowano 31 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2007 Oczywiście też jest możliwa ale powtarzam że chce zostać przy obecnej karcie graficznej. Wolałbym jednak socket 939 żeby zostać też przy DDRach a nie kupować DDR2. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YogiCK Opublikowano 31 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2007 Może ASRock 939Dual-VSTA?? (ode mnie :P) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ColoColo Opublikowano 31 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2007 W sumie czemu nie. Ale musisz napisać jak sie na niej kręci procki ile lat była używana i ile byś za nią chciał. Ale najpierw poczytam o niej troszke na necie. :D Ktoś moża ma inne ciekawe propozycje ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xacti Opublikowano 31 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2007 A moze tak na okres przejsciowy AsRock 4dualcore ? :) Ma agp 8x, pcie x4 ;p DDR i DDR2 . Oc do okolo fsb 300MHz ;) Ja sobie kupilem, zobaczymy co z tego bedzie :P (Tylko na razie proca nie mam ;) ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Evil One Opublikowano 31 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2007 (edytowane) YogiCK Ty też sprzedajesz tego ASRocka? :? Mnie od mojego DualSATA2 nikt "koniem nie odciągnie" :) ColoColo bierz płytę od YogiCK'a dopóki nie zmieni zdania :wink: to naprawdę solidna i bardzo wydajna konstrukcja pod DDR, oczywiście zależy od ceny, ponieważ jest jeszcze fajna płytka MSI do dostania K8N Neo4 zdaje się. Edytowane 31 Sierpnia 2007 przez Evil One Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ColoColo Opublikowano 31 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2007 Nie no nie bardzo . . . mam karte na pcie więc nie będe specjalnie kupował nowej karty na okres przejściowy. Raczej odpada. Chciałbym coś żeby ani nie blokowało ani nie było za dobre dla mojej karty ( Palit gf 7300 gt 256 MB sporo podręcona ). Myślałem nad zakupem jakiejś dobrej płyty ale słabszego proca żeby w niedalekiej przyszłości wymienić grafe i kupić mocniejszy procesor. Interesuje mnie tylko i wyłącznie procesor jednordzeniowy bo dwurdzeniówki są drogie i nieadekwatne do moich wymagań (głównie gierki). Do tego co napisałem powyżej: może dobry to pomysł kupienia Dfi infinity lub lan party 939 i na przykład athlona 3700+ ?? Pomóżcie prosze bo ja po prostu nie mam zbyt dużego doświadczenia w tym wszystkim. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YogiCK Opublikowano 31 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2007 (edytowane) @Evil One: Niestety tak. Niecały rok u mnie posiedział, ale nowości bardziej ciągną. Ale i tak uważam że ten ASRock to cud miód i orzeszki :wink:. @ColoColo: Co do ceny, odezwij się na PW/GG. SanDiego też idzie pod młotek. Edytowane 31 Sierpnia 2007 przez YogiCK Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xacti Opublikowano 31 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2007 (edytowane) Nie no nie bardzo . . . mam karte na pcie więc nie będe specjalnie kupował nowej karty na okres przejściowy. Raczej odpada. Chciałbym coś żeby ani nie blokowało ani nie było za dobre dla mojej karty ( Palit gf 7300 gt 256 MB sporo podręcona ).Ten Asrock nie bedzie na pewno blokowal 7300gt. Przy 7900 moze bylo by widac jakies roznice, ale nie przy tak slabej grafie :) Jesli nei chcesz intela to bierz plyte od YogiCK i do tego jakiegos Athlona Venice / San Diego (Potanialy teraz bardzo) :) Edytowane 31 Sierpnia 2007 przez xacti Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ColoColo Opublikowano 31 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2007 YogiCK proponuje 460 za asrocka i Sandiegusa 4000+. Musze sie jeszcze nad tym wshystkim zastanowić. Poza tym czy byłaby możliwość późniejszej wymiany proca na mocniejszy pasującego np do geforca 7900gt?? Co sądzicie o cenie ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YogiCK Opublikowano 31 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2007 No zawsze możesz jeszcze tam władować A64 X2, który też daje rade. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xacti Opublikowano 31 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2007 ... A teraz jest dosc tani jak na s939 :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ColoColo Opublikowano 1 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2007 Czyli nikt już nie ma żadnych sugestii?? Ten asrock od YogiCK'a to dobry pomysł ale chciałbym mieć jakiś wybór. Może ktoś zna jakąś fajną płytkę pod 939 na której można troche pokręcić i wie jakiego do niej proca wsadzić żeby nie ograniczał geforca 7300GT 256 MB sporo podkręconego ale żeby też nie był przez nią ograniczany ?? Zamierzam za jakieś pół roku może rok zobacze jak z funduszami wymienić grafe(np. 7900GT) i wtedy kupić mocniejszy procesor. Dlatego między innymi procesor od YogiCK'a mi troche nie pasuje bo to athlon 4000+ więc wyższego modelu (jednordzeniowego) do Asrocka nie wsadze :| Może ktoś ma jeszcze jakiś pomysł?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xacti Opublikowano 1 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2007 Z plyt na s939.. Polece mojego Biostarka ;) Z biosu osiaga 300fsb, wiec przy procesorze z mnoznikiem x10 da to pelne 3GHz. Regulacja VCore na moim venice do max 1.525v. :) Powinno sie go dac znalezc do 150-170zl. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ColoColo Opublikowano 2 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2007 (edytowane) Ok kupuje asrocka i athlona 4000+ (może troche za dobry ale bedzie na przyszłość) od YogiCK'a za 450 zł. Wszystkim dziękuje za pomoc. :) TEMAT ZAMKNIĘTY Edytowane 2 Września 2007 przez ColoColo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...