kamilo23 Opublikowano 31 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2007 Nie mam pojęcia jak zrobić zapytanie z konsoli do bazy danych. Mam plik config ale coś sie poryło i nie mogę wejść do phpmyadmin :mur: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 1 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2007 W wersji 5 (którą posiadam) konsolę uruchamia się tak: X:\MySQL\bin\mysql.exe --defaults-file=X:\MySQL\my.ini -u root* -p(* - nazwa użytkownika podana przy instalcji) Wtedy pyta nas o hasło i jesteśmy w konsoli. Opis użycia jej znajdziemy w pomocy i w sieci. Połączenie jest automatyczne i zostaje wybór bazy: use nazwa_bazyNastępnie można wydawać polecenia - np.: select * from hasla where `haslo`='usb'; Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamilo23 Opublikowano 3 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2007 No i pupa. Daje komendę use (nazwa bazy danych) i pisze mi nieprawidłowa. :blink: To ja już nie wiem do jakiej się łączy. phpmyadmin mi nie dział tak samo złe login i hasło. :mur: <_< Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...