ŚwIeRsZcZ Opublikowano 31 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2007 Witam ! Mam takie pytanie. Zabrałem się za kręcenie swoich pamięci Patriot 2x1gb LLK . I tak ustawiłem póki co FSB 225 i timingi 2-3-2-5 i 2.6V . Zauważyłem jednak pewną zależność, w biosie mam bowiem opcje ustawienia częstotliwości z jaką pracują pamięci ram (Auto , 266mHz .... , 400mhz) Gdy ustawiam na sztywno wartość 400 i przy podanym wyżej FSB oraz timingach mam blackscreen. Dopiero zmiana ustawień na AUTO powoduje że system wstaje. W CPU-Z w zakładce Memory mam Frequency: 150mHz , FSB:DRAM: 3:2 i odpowiednio timingi. Moje pytanie brzmi czy to "Frequency" w CPU-Z pokazuje wartość obecnego taktowania kostek ?? :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marin0 Opublikowano 19 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2007 Witam ! Mam takie pytanie. Zabrałem się za kręcenie swoich pamięci Patriot 2x1gb LLK . I tak ustawiłem póki co FSB 225 i timingi 2-3-2-5 i 2.6V . Zauważyłem jednak pewną zależność, w biosie mam bowiem opcje ustawienia częstotliwości z jaką pracują pamięci ram (Auto , 266mHz .... , 400mhz) Gdy ustawiam na sztywno wartość 400 i przy podanym wyżej FSB oraz timingach mam blackscreen. Dopiero zmiana ustawień na AUTO powoduje że system wstaje. W CPU-Z w zakładce Memory mam Frequency: 150mHz , FSB:DRAM: 3:2 i odpowiednio timingi. Moje pytanie brzmi czy to "Frequency" w CPU-Z pokazuje wartość obecnego taktowania kostek ?? :/ Pokazuje połowę, a co do napięcia to raczej za wysokie... jakie to pamięci? Jakie mają taktowania deafultowe???? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...