Jhkill Opublikowano 31 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2007 Witam. Chcę zakupić laptopa. Głównym powodem jest to, że PC jest u siostry w pokoju. A ja lubię przesiadywać do późna, a jak siedzę do późnych godzin to jest nerwowa atmosfera w domu ;) Ma mi służyć do normalnej pracy [czytaj: office, internet, muzyka, programowanie]. A za rok do pisania pracy magisterskiej. Grać raczej nie zamierzam. Zamierzam mieć na nim Linuksa. Chciałbym się zmieścić w kwocie 1500 zł (oczywiście im mniej tym lepiej). Jak sie zorientowałem, to w tej kwocie lepiej kupić używany. Ok. Tylko co? Pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
g2tech Opublikowano 1 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2007 Dołóż 100zł i kup coś takiego http://www.afgcomputers.pl/acer-extensa-52...280-p-8954.html Zawsze najlepiej mieć nowy sprzęt, a do tego co ci trzeba spokojnie ci starczy, ewentualnie dokupisz sobie kiedyś ramu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jhkill Opublikowano 1 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2007 W sumie też bym wolał nówkę. Ale coś ludzie psioczę na Acery :| Ja tam nie wiem, nie znam się. ;) A jeszcze takie pytanie. Jak to jest z tym systemem. Np. kupuję laptopa z winxp. To już na zawsze muszę mieć XP ? Coś mi mignęło, że jakieś ukryte partycje są czy coś w te deseń... I czy wszystko można wymienić w laptopie?? Chodzi mi o RAM, procek, karta graf. (o ile nie jest zintegrowana). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mazzi Opublikowano 1 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2007 sam obecnie musze kupic jakiegos lapa, najlepiej tak samo do 1500zlotowek. u mnie wymagania sa takie: 1. procek - najlepiej jakis pentium, celinie podziekuje, 2. ram - 1gb 3. dysk - >=60gb 4. grafa - najlepiej cos niezintegrowanego od nvidii, jakis gf4 czy cos w tym stylu. glownie chodzi o to, zeby nie katowac sie przy instalce sterow pod linuksem. Dam rade cos poczciwego kupic w tej kwocie? jesli tak, to na jakie modele zwracac uwage. nie mam doswiadczenia w lapkach, stad pytam. potrzebuje go, bo rozpoczynam prace 250km od domu i nie zamierzam przewozic swojego bigtowerka i crtka 19" :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Twój Pan Opublikowano 1 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2007 Troche nizej macie tematy o lapkach do 1200zł. Przestudiujcie ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jhkill Opublikowano 1 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2007 Hmm. W takim razie przystaję przy opcji: HP nc6000 lub Dell d600 lub ?? No właśnie...jest jeszcze jakaś trzecia opcja? :) @Mazzi Jak coś wybierzesz to daj znać co wybrałeś :) Pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość trojan Opublikowano 2 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2007 Co sądzicie o tym laptopie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mazzi Opublikowano 3 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2007 @Mazzi Jak coś wybierzesz to daj znać co wybrałeś :) Pozdrawiam. myslalem nad nc7000 badz jakims dellem d600-d800. choc z drugiej strony mozna nabyc fujitsu siemens za okolo 2k nowke, tylko proc to celina, dysk 120gb, 1gb ramu, grafa zintegr... 2 lata gwarki. sam nie wiem :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mazzi Opublikowano 4 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2007 to jest tez dobra propozycja, grafa slaba ale proc w miare:) http://www.allegro.pl/item240829281_notebo...b_dos_nowy.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anx239 Opublikowano 4 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2007 Osobiście poszukałbym IBM ThinkPad T40 (lub wyżej T41). Laptop nie do zdarcia. Miałem w życiu wiele lapków i to jest jedyny model do którego mógłbym wrócić. Mimo pozornie niezbyt szybkich podzespołów działa zadziwiająco szybko i sprawnie. Na aukcji kupisz bez problemu w bardzo ładnym stanie sztukę za ok 1300 zł. Najczęsciej mają po 40 GB twardy i 512 RAM. Za pozostałą kasę dokup drugie 512 ramu i wymień dysk na większy jeśli koniecznie potrzebujesz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomek3232 Opublikowano 4 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2007 Witam zastanawiam się nad zakupem laptopa i jestem pomiędzy kupnem della d600 i chciałbym zeby mi koś przybliżył jakie gry pójdą na karcie Radeon 9000 (Simsy 2 to podstawa - bo to laptop dla niej ew> pójdzie jakiś NFS ?? ) Jaką ma wydajność ta grafika w swoich PC-towych odpowiednikach ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qbass Opublikowano 4 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2007 (edytowane) tomek poszukaj wszystko jest na googlach, ja jak kupowalem swojego wiedzialem w co moge pograc na moim x700/T2,o , sam kupilem fs za 2k z gwarancja , sprawuje sie wysmienicie Edytowane 4 Października 2007 przez qbass Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ridczak Opublikowano 4 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2007 Witam zastanawiam się nad zakupem laptopa i jestem pomiędzy kupnem della d600 i chciałbym zeby mi koś przybliżył jakie gry pójdą na karcie Radeon 9000 (Simsy 2 to podstawa - bo to laptop dla niej ew> pójdzie jakiś NFS ?? ) Jaką ma wydajność ta grafika w swoich PC-towych odpowiednikach ?? U mnie testowalem np. NWN, da sie pograc (kolo 20-25fps jak pamietam). BF1942 ladnie smiga, ale to troche stare. W FarCry da sie tez pomlucic - ogolnie nie ma co nawet porownywac do zintegrowanej Intela GMA ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...