bob_91 Opublikowano 1 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2007 Pytanie jak w temacie ile może spalić Skoda Fabia 1,4 MPI przez godzinę jazdy na placu manewrowym... Z góry dziękuję za odpowiedź. :lol2: Proszę nie pisać że mam w google poszukać, bo już sprawdzałem i nie bardzo :blink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 1 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2007 (edytowane) Zalezy od kierowcy (a po uczniach wiele sie spodziewac nie mozna) Podejrzewam, ze z 20l/100km spokojnie bo beda gazowac jak jasna cholera. Wiadomo chwilowe spalanie na 1 biegu osiaga wartosci 50l nawet w malutkich silnikach. A teraz policz sobie mniej wiecej ile przejedziesz na takim placu kilometrow w godzine i cos mniej wiecej sie dowiesz. Edytowane 1 Września 2007 przez Kaeres Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bob_91 Opublikowano 1 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2007 chodzi mi o spokojną jazdę, bez specjalnego gazowania na niskich obrotach Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 1 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2007 (edytowane) Wez byle jaki samochodzik z komputerem pokladowym pokazujacym spalanie. Rusz z jedynki i spojrz na wskazania to Ci sie bialko w oku zetnie :) Edytowane 1 Września 2007 przez Kaeres Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bob_91 Opublikowano 1 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2007 (edytowane) co do spalania na 100 to wiem, strasznie dużo ale chyba na godzinkę dużo być tego nie powinno, wskazania pokazują co to by było jak by się jechało cały czas tak przez 100 km. Na moje skromne oko to może być chyba ze 2l przez tą godzinę, ale pewnie się mylę... Proszę o potwierdzenie lub zaprzeczenie moim wyliczeniom Edytowane 1 Września 2007 przez bob_91 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fidel Opublikowano 1 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2007 gdzies czytalem ze na bigu jalowym wspolczesne samochodowe silniki pala ok 0,5 - 1 litra na godzine, ale czy to jest prawda to nie wiem najprosciej co bedzie zatankowac do pelna kolo placu, pojezdzic jak najdluzej po placu (im dluzej tym dokladniejszy pomiar) i zatankowac do pelna znowu najlepiej na tej samej stacji i z tego samego dystrybutora, trzymajac dozownik w takiej samej pozycji i dobijajac tle samo razu i se policzysz:P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 1 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2007 na jalowych calibra kumpla ma 1.1l/h silniczek ten slabszy sohc chyba Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fipa Opublikowano 1 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2007 I ja dodam, ze takie 3,0 z BMW (starsze) ma jakies 2,5 litra na godzine na jałowych ;) Takze wartosci od litra do dwóch/trzech to norma. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MacOSek Opublikowano 1 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2007 I ja dodam, ze takie 3,0 z BMW (starsze) ma jakies 2,5 litra na godzine na jałowych ;) Takze wartosci od litra do dwóch/trzech to norma.no to strasznie kiepskie te silniki BMW, bo moje 2.6L w omedze '92 pali 0.7-0.8L / h na jałowych :lol2: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cze_jen Opublikowano 1 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2007 (edytowane) wedlug wskazan komputera Ford Focus 1,6 ZETEC okolo 1litra na godzine, z wlaczona klima wiecej. oczywiscie wartosc dla biegu jalowego. Edytowane 1 Września 2007 przez cze_jen Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mlun Opublikowano 1 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2007 A ja powiem ze kolo 6 do 8 litrów.Jazda na placu polegac będzie pewnie na ruszaniu i częstym zapalaniu silnika(na samymy początku nauki silnik dosyc czesto potrafi zgasnąć:P). Nie gadajcie o biegach jałowych bo nie o to koledze chodziło. Podkreśle że ten silnik oszczedny napewno nie jest strasznie jak to u VW. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bob_91 Opublikowano 1 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2007 to w tej sytuacji jestem zmieszany, wiem ze na jałowym nie pali dużo, a chodzi mi o wolną jazdę na niskich obrotach na 1, 2 czasem 3 jeśli przy takiej jeździe pali jak to kolega mlun napisał to porażka :cry: ale szczęśliwi ci co w nieświadomości żyją B-) dziwne z tym bo z bardzo różnych źródeł czytam różne wartości i jestem bardzo zmieszany :? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hauti Opublikowano 1 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2007 ojca passat 1.9tdi na 1,2,3 bierze minimum 5l/h a jak chcesz się poruszać to 9 nie twoje =D na 1biegu bez gazu ok 7l /100 na 2 podobnie a na 3 koło 12 a mój poldolot 1.6 na wielopunkcie na 100 km bierze niecałe 7 litrów na trasie więc na placyku powinien się w 20 zmieścić :D:D:D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 1 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2007 moze nie motoryzacja, ale do troche pogladu :) motorowna z 30HP silnikiem przy spokojnym plynieciu na 30-45% gazu utylizuje ok 8-12l/h a wazy z 2 osobami niecale 500kg i od samochodu katowanego na placu wiele mniej bym sie nie spodziewal a wieksze wartosci wcale by mnie nie zdziwily. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fipa Opublikowano 2 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2007 no to strasznie kiepskie te silniki BMW, bo moje 2.6L w omedze '92 pali 0.7-0.8L / h na jałowych :lol2:Rzeczywiscie kiepskie, tylko że w swojej klasie omega nawet nie jest porównywana z bmw.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MacOSek Opublikowano 2 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2007 Rzeczywiscie kiepskie, tylko że w swojej klasie omega nawet nie jest porównywana z bmw....teraz moze nie, ale kiedys była ;) w '87 omega dostala nagrode European Car of the Year, czego zadne BMW jeszcze nie osiagnelo ~~ a co do sportowych odmian: Lotus Omega vs BMW M5 E34 i pozamiatane ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bob_91 Opublikowano 2 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2007 ok, czyli spodziewam się spalania na poziomie 5l/h (nie powinno być więcej bo spokojna jazda bez gazu, ew symbolicznie :-P ) jak to hauti napisał dzięki za pomoc :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mlun Opublikowano 2 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2007 Ja bym się spodziewał większego no ale to zobaczysz po jeździe. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin.mb Opublikowano 2 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2007 W komputerach pokładowych powinna być taka opcja że oprócz spalania na 100km pokazuje również ilość zużytego paliwa w litrach. Wtedy bez problemu widać ile się zużyło (np. moja Laguna ma takie wskazanie) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 2 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2007 W komputerach pokładowych powinna być taka opcja że oprócz spalania na 100km pokazuje również ilość zużytego paliwa w litrach. Wtedy bez problemu widać ile się zużyło (np. moja Laguna ma takie wskazanie)Fabia też coś takiego ma (o ile ma komputer). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bob_91 Opublikowano 2 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2007 Niestety ta Fabia takiego bajeru nie ma :? Dzięki za pomoc B-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...