Fresh Opublikowano 1 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2007 Witam. Szukałem ale nie mogłem znaleźć. Jakie są prawidłowe transfery przy ściąganiu plików w poszczególnych neostradach^? Najbrdziej mnie interesuje 512 i 1024. Z góry dzięki za odp i Pozdrawiam. :rolleyes: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nappy Opublikowano 1 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2007 (edytowane) 512 = ~64Kb/s 1024 = ~128Kb/s Po prostu podziel sobie przez 8 te wartości. Edytowane 1 Września 2007 przez nappy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KaTaTaFish Opublikowano 1 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2007 moja 512 dochodzi do 80kbps 1mb w pracy dochodzi do 140kbps Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndiX Opublikowano 1 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2007 moja 512 dochodzi do 80kbps 1mb w pracy dochodzi do 140kbps tak, chyba przy starcie transferu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzynek1 Opublikowano 1 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2007 8*Kb=1KB Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 1 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2007 co prawda mam Dialog ale 6Mb = 768kB/s ... przy pełnym transferze ponad godzinka i mam 3GB :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KaTaTaFish Opublikowano 1 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2007 tak, chyba przy starcie transferu przyspiesza przy starcie, jak i w trakcie sciagania. wszystko zalezy od serwera ftp, nie sa to niestety wartosci stale. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JROX Opublikowano 1 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2007 tak, chyba przy starcie transferu :lol2: Ale się uśmiałęm Mam neo 1mb i średnio idzie 135kb/s, a przy starcie ze strony MS lub z serwerów RS najwięcej zdarzyło się odpowiednio 1000kb/s i 2000kb/s, a 500kb/s przy starcie to norma z dobrych serwerów. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DonCapone Opublikowano 2 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2007 Ja mam srednio 60kb/s na 512 ale teraz cos jest strasznie lipnie od tyg, mam kolo 25kb i wszytko tak mulio ze az zal dupe sciska:D Jutro do nich dzwonie niech cos z tym robia. A jeszcze mam pytanko, jakby cos im sie nie spieszylo z przywroceniem predkosci to czy mozna zerwac umowe bez oplacania kar?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
S1Sweet Opublikowano 2 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2007 no ja mam max czyli 65-68kb/s na neo 512... zawsze tyle mam, przynajmniej nigdy nie mniej ;) jak mi sie sciaga cos wolniej to szukam innego zrodła ;) btw. neo 512 to niby 655 jest czy jakos tak ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fresh Opublikowano 3 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2007 (edytowane) a jaki modem lepszy pod neo 1mb/s ; SAGEM F@ST 800 SpeedTouch 330 (chyba thomson) i czym się różnia prócz wyglądu bo ceny identyczne. ? Edytowane 3 Września 2007 przez Fresh Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fresh Opublikowano 3 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2007 prosze o odp. różni sie tylko wyglądem? (słyszałem że z sagemem sa problemy i jest nie stabilny, a jak thomson) co wybrać? przepraszam że po2 post ale zalezy mi na odp... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KrzychuG Opublikowano 4 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2007 (edytowane) 6mbps - 760kB/s ;-) Wiecej nie wyciska... Edytowane 4 Września 2007 przez KrzychuG Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
S1Sweet Opublikowano 4 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2007 ja mam sagema... tylko ze u mnei wszystko smiga elegancko :) zastanawialem sie kiedys czy to ja jakis szczegolny jestem ze juz przez 4 rok neo mam i nigdy nic sie nie działo czy jak... ale doszedłem do wnisoku ze około 70% opini sa to powielane teksty osob ktore nigdy nie mialy z neo doczynienia... ale tez slyszalem ze "mogą" ale nie musza byc klopoty z sagemem, tyle ze za thomsona chyba trzeba placic wiecej... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 5 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2007 Mialem Thomsona, tez sie nic z nim nie dzialo przez ok. 3 lata. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamilo23 Opublikowano 5 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2007 Neo 1mb czasem dojdzie do 160Kb/s a zazwyczaj 128-132 Kb/s :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KAMILcom Opublikowano 5 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2007 ja mam czasami przez 30 minut trasfery po 500kb/s przy 1mb raz na tydzień mi sie tak zdarza Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PSYLO Opublikowano 5 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2007 Prędkości Neo (i każdej innej podobnej usługi) są maksymalnie takie jak wartość w kilobitach podzielona przez osiem (wynik w kilobajtach na sekundę). Nie będzie ani bajta więcej, bo jest to okrojone po stronie TP z dość dużą dokładnością. Wszelkie wartości ponad tą granicę to błędy pomiaru wynikające z wielu czynników. Amen. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 5 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2007 ja mam czasami przez 30 minut trasfery po 500kb/s przy 1mb raz na tydzień mi sie tak zdarza ehe .. a mi raz na tydzień palą się kable do modemu, bo tak szybko transfer (a nie trasfer) zapierdziela Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzynek1 Opublikowano 6 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2007 ja mam czasami przez 30 minut trasfery po 500kb/s przy 1mb raz na tydzień mi sie tak zdarza to nie ma sie czym chwalić zaledwie połowa :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość cwaniak0 Opublikowano 9 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2007 A ja mam do was pytani jaki macie transfr na Neostradzie 2048 ?? I czy jest jakaś neostrada bez limitów transferu danych ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KrzychuG Opublikowano 9 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2007 Na 2048 maks co da sie wyciagnac to 256 kB/s. Limit nie ma w zadnej opcji, juz od dluzszego czasu... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość cwaniak0 Opublikowano 10 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2007 Maks wiec mowisz a srednia predkosc tak mniejwiecej tto jaka jest ?? Aha i jeszcze jedno pytanko w ile minut sciagasz 100 mb z neta ??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oldskul Opublikowano 10 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2007 Maks wiec mowisz a srednia predkosc tak mniejwiecej tto jaka jest ?? Aha i jeszcze jedno pytanko w ile minut sciagasz 100 mb z neta ??? 256 kB/s, czyli w ciągu 4 sek 4x256 = 1024 KB (1 MB) 1 min = 15 MB ~6,67 min = 100 MB Wystarczy policzyć Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość cwaniak0 Opublikowano 12 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2007 Dzięki :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dszywala Opublikowano 13 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2007 :lol2: Ale się uśmiałęm Mam neo 1mb i średnio idzie 135kb/s, a przy starcie ze strony MS lub z serwerów RS najwięcej zdarzyło się odpowiednio 1000kb/s i 2000kb/s, a 500kb/s przy starcie to norma z dobrych serwerów. pokaż jakiś wykres że masz średnią prędkość 135kb/s Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzej Opublikowano 13 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2007 nie wiem jak przy neo, ale przy neo na bsa w gts idzie wszystkim ~135-137 kb/s non stop Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 13 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2007 pokaż jakiś wykres że masz średnią prędkość 135kb/sA czemu by miał nie miec tych 135kb/s? Przeciez to jest 1/10 szybkosci neo w tej opcji. :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzynek1 Opublikowano 14 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2007 wydawałoby się prosty przelicznik, a jednak ... haha Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DoctorPulse Opublikowano 23 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2007 moja 6mb dociąga max do 550kb/s, średnio mam 480kb/s ale zależy z czego się ściąga.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...