Skocz do zawartości
diefek

Co Ulepszyc By Nie Zacinalo

Rekomendowane odpowiedzi

witam

Chcialbym niedrogo ulepszyc swego kompa do gier, odczuwam lekkie zaciecia podczas gry, chcialbym zeby byl szybszy, czy wystarczylo by zmienic procek na wiekszy ?, do wydania mialbym z 450zl

o to moj sprzet

sempron 3.0 s.939

epox 9npa ultra

6600GE 128mb

2x512 Patroit

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

witam

Chcialbym niedrogo ulepszyc swego kompa do gier, odczuwam lekkie zaciecia podczas gry, chcialbym zeby byl szybszy, czy wystarczylo by zmienic procek na wiekszy ?, do wydania mialbym z 450zl

o to moj sprzet

sempron 3.0 s.939

epox 9npa ultra

6600GE 128mb

2x512 Patroit

Zmien grafe na GF 8600GT, powinienes odczuc roznice, 128MB na Twojej grafie to najwiekszy problem :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeśli masz 450 zł to proponuje Ci sprzedać to co masz czyli, płytę główną, procesor, pamięć ram i kartę graficzną i złożyć coś na AM2.

Bo pchanie się w Twój konfig jeszcze jak masz całkiem sporo kasy to nie jest dobry pomysł.

Za swojego kompa weźmiesz ok 350-400 zł. Więc na pewno coś złożysz.

Przykładowy zestaw zakładając że masz 800 zł.

Płyta 220 zł

Procesor 210 zł

Pamięć 140 zł

Karta graficzna 220 zł

I teraz nic Ci się nie zacina. Wiadomo że przy zmianie platformy to jest trochę zabawy ale naprawdę warto. Pozdrawiam

Edytowane przez AlienMks

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

witam

o to moj sprzet

sempron 3.0 s.939

epox 9npa ultra

6600GE 128mb

2x512 Patroit

Prawda jest taka z tym sprzętem to już nie pograsz w nowe tytuły, ja bym zrobił tak nowy AMD ATHLON 64 3500+ socket 939 za 150zł na alegro karta 7900GS 400zł masz 550, sprzedasz swój procesor i kartę i jeszcze styknie na 512 ram, z takim komputerem już coś zdziałasz.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

witam ponownie,

przemyslalem to tamto, i prosze was o rade co mam zrobic,

denerwuje mnie troche spowolnina praca kompa , lekkie ciecie w grach itp

mam 700zl,

i co teraz zrobic

chcem na poczatku wymienic procek i plyte, mysle ze po wymianie nie powinno mi spowalniac kompa,

mam do wydania 700zl na proc i mobo, mysle ze na ramach i grafie by smigalo narazie, pozniej gdy bym sprzedal plyte i proca bym kupil karte i ram, narazie zalezy mi na procu i plycie, chyba ze sie myle to piszcie .

wiec co wybrac ?

to:

MOBO DFI Infinity NF Ultra II-M2____________________289zł

CPU AMD Athlon X2 3600+ 65nm BOX ____________ 216zł

a moze to:

MOBO Abit IP35-E ____________________ 378zł

CPU Intel E2140 BOX__________232zł

a moze lepiej

CPU Intel Core 2 Duo E4400 BOX__________415zł

i tansza plyte ?

doradzcie co zrobic,

Czy poprostu kupic jakis proc pod moja plyte np

athlon_64_x2_3800_s939_1mb_cache_dwa_rdzenie_--270

i zbierac kase na cos lepszego,

doradzcie co zrobic bo juz sam nie wiem, chodzi mi glownie by komp szybciej reagowal na moje polecenia itp bo teraz czasami sie zastanawia , w grach troszke tnie choc mam 100fps np w counter-strike

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

bierz procka E2140 bo przy E4400 niepotrzebnie tylko dopłacisz szczędząc na płycie, która jest jedna z ważniejszych części. Sprawa prosta kupisz 2140 i lepszą płytę to masz jak w banku dobre o/c, kupisz 4400 i syfną płytę i możesz mieć zestaw gorszy niż na 2140 :)

Z chłodzenia w miarę taniego mogę polecić Arctic Freezer 7 Pro spokojnie daje radę z prockiem wykręconym na 3ghz przy napięciu 1,49v tak jak u mnie. W upalne dni pod pełnym opciążeniem nie przekraczałem 60st. C

Edytowane przez Marcinas83

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi