diefek Opublikowano 1 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2007 witam Chcialbym niedrogo ulepszyc swego kompa do gier, odczuwam lekkie zaciecia podczas gry, chcialbym zeby byl szybszy, czy wystarczylo by zmienic procek na wiekszy ?, do wydania mialbym z 450zl o to moj sprzet sempron 3.0 s.939 epox 9npa ultra 6600GE 128mb 2x512 Patroit Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
...fre0n... Opublikowano 1 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2007 witam Chcialbym niedrogo ulepszyc swego kompa do gier, odczuwam lekkie zaciecia podczas gry, chcialbym zeby byl szybszy, czy wystarczylo by zmienic procek na wiekszy ?, do wydania mialbym z 450zl o to moj sprzet sempron 3.0 s.939 epox 9npa ultra 6600GE 128mb 2x512 Patroit Zmien grafe na GF 8600GT, powinienes odczuc roznice, 128MB na Twojej grafie to najwiekszy problem :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AlienMks Opublikowano 1 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2007 (edytowane) Jeśli masz 450 zł to proponuje Ci sprzedać to co masz czyli, płytę główną, procesor, pamięć ram i kartę graficzną i złożyć coś na AM2. Bo pchanie się w Twój konfig jeszcze jak masz całkiem sporo kasy to nie jest dobry pomysł. Za swojego kompa weźmiesz ok 350-400 zł. Więc na pewno coś złożysz. Przykładowy zestaw zakładając że masz 800 zł. Płyta 220 zł Procesor 210 zł Pamięć 140 zł Karta graficzna 220 zł I teraz nic Ci się nie zacina. Wiadomo że przy zmianie platformy to jest trochę zabawy ale naprawdę warto. Pozdrawiam Edytowane 1 Września 2007 przez AlienMks Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krystian_gracz Opublikowano 2 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2007 witam Chcialbym niedrogo ulepszyc swego kompa do gier, odczuwam lekkie zaciecia podczas gry, chcialbym zeby byl szybszy, czy wystarczylo by zmienic procek na wiekszy ?, do wydania mialbym z 450zl o to moj sprzet sempron 3.0 s.939 epox 9npa ultra 6600GE 128mb 2x512 Patroit Prawda jest taka z tym sprzętem to już nie pograsz w nowe tytuły, ja bym zrobił tak nowy AMD ATHLON 64 3500+ socket 939 za 150zł na alegro karta 7900GS 400zł masz 550, sprzedasz swój procesor i kartę i jeszcze styknie na 512 ram, z takim komputerem już coś zdziałasz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AlienMks Opublikowano 2 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2007 Dzisiaj przy wymianie kompa na nowego nie opłaca się pakować w s939. Tylko w AM2 bądź w C2D jeśli masz więcej kasy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
q8ic Opublikowano 2 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2007 Albo wymienić wszytko ( patrz zestawy sysaka ) albo kupic 86gt i 512 ram - to już zależy od rzutkości założyciela tematu - inne wyjscia są bez sensu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
diefek Opublikowano 5 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2007 witam ponownie, przemyslalem to tamto, i prosze was o rade co mam zrobic, denerwuje mnie troche spowolnina praca kompa , lekkie ciecie w grach itp mam 700zl, i co teraz zrobic chcem na poczatku wymienic procek i plyte, mysle ze po wymianie nie powinno mi spowalniac kompa, mam do wydania 700zl na proc i mobo, mysle ze na ramach i grafie by smigalo narazie, pozniej gdy bym sprzedal plyte i proca bym kupil karte i ram, narazie zalezy mi na procu i plycie, chyba ze sie myle to piszcie . wiec co wybrac ? to: MOBO DFI Infinity NF Ultra II-M2____________________289zł CPU AMD Athlon X2 3600+ 65nm BOX ____________ 216zł a moze to: MOBO Abit IP35-E ____________________ 378zł CPU Intel E2140 BOX__________232zł a moze lepiej CPU Intel Core 2 Duo E4400 BOX__________415zł i tansza plyte ? doradzcie co zrobic, Czy poprostu kupic jakis proc pod moja plyte np athlon_64_x2_3800_s939_1mb_cache_dwa_rdzenie_--270 i zbierac kase na cos lepszego, doradzcie co zrobic bo juz sam nie wiem, chodzi mi glownie by komp szybciej reagowal na moje polecenia itp bo teraz czasami sie zastanawia , w grach troszke tnie choc mam 100fps np w counter-strike Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pajak28 Opublikowano 5 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2007 Ja wziąłbym na Twoim miejscu Abita IP35-E + E2140 + OC :). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
diefek Opublikowano 5 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2007 jakie chlodzenie w tedy brac ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pajak28 Opublikowano 5 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2007 Zależy do jakiej chciałbyś kwoty to chłodzenie, ale ja mogę polecić Pentagram Freezone HP-100 AlCu Lite . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beka Opublikowano 5 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2007 ewentualnie droższego Tacens Gelus PRO / Scythe Infinity Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcinas83 Opublikowano 5 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2007 (edytowane) bierz procka E2140 bo przy E4400 niepotrzebnie tylko dopłacisz szczędząc na płycie, która jest jedna z ważniejszych części. Sprawa prosta kupisz 2140 i lepszą płytę to masz jak w banku dobre o/c, kupisz 4400 i syfną płytę i możesz mieć zestaw gorszy niż na 2140 :) Z chłodzenia w miarę taniego mogę polecić Arctic Freezer 7 Pro spokojnie daje radę z prockiem wykręconym na 3ghz przy napięciu 1,49v tak jak u mnie. W upalne dni pod pełnym opciążeniem nie przekraczałem 60st. C Edytowane 5 Września 2007 przez Marcinas83 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beka Opublikowano 6 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2007 chłodzenie - Pentagram jest trochę lepszy od Freezera, a jak założy się drugi wiatrak to robi z nim co chce Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AlienMks Opublikowano 6 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2007 Kolego nie zapominaj że Twoja pamięć w obecnym komputerze to DDR a do nowego zestawu potrzeba DDR2. No chyba że już jakąś kupiłeś, ale nic o tym nie wspomniałeś więc uprzedzam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
diefek Opublikowano 6 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2007 dzieki kolego ze to zauwazyles :) jednak o tym pamietalem ;0 jeszcze raz dzieki !! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...