siwyqueen Opublikowano 2 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2007 Witam i z góry przepraszam za nowy temat ale nie znalazlem postu dotyczacego tego tematu. Utóż mam nastepujacy sprzet: Płyta : Acorp 694TA Proc. : Celeron Tul. 1.2Ghz RAM: 640 SD 133mhz K. G.: Radeon 9550 + (zegary pamieci podkrecone o 5%) K. M.: SB Live 5.1 Dysk: Maxtor 40Gb 7200 K. TV : AverMedia TV/FM K.S.: Realtek Familly (na PCI) CD-RW: LG GSA (nie pamietam oznaczen) Windows XP SP2 + Autopatcher (najnowszy) i problem tkwi w tym, ze nie moge podlaczyc urzadzen ktory opcjonalnie pracują na USB 2.0. nic nie wykrywa. Np. MP4 creative ZEN V PLUS - Nie Wykrywa. a o telefonach (motorola) wykrywanych jako dysk czy tez w trybie boot mogę tez pomarzyc. prosze o pomoc bo naprawde załamuje mnie to. :mur: :mur: :mur: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
obiboqs Opublikowano 2 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2007 Sprawdź, czy wtyki USB nie mają np. powyłamywanych/pozaginanych styków (rzecz jasna te w komputerze). Poza tym sprawdź też, czy wogóle urządzenie jest wykrywane jako cokolwiek (np. czy pojawia się w menedżerze urządzeń wykrzyknik). Kluczową sprawą byłaby też wymiana systemu + format - aby wykluczyć winę softu Pzdr. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
siwyqueen Opublikowano 2 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2007 Sprawdź, czy wtyki USB nie mają np. powyłamywanych/pozaginanych styków (rzecz jasna te w komputerze). Poza tym sprawdź też, czy wogóle urządzenie jest wykrywane jako cokolwiek (np. czy pojawia się w menedżerze urządzeń wykrzyknik). Kluczową sprawą byłaby też wymiana systemu + format - aby wykluczyć winę softu Pzdr. Wtyków nie sprawdzalem. w menedzeze nic nie znajduje, a system jest swiezutki. XP + SP2 + Autopatcher najnowszy Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
obiboqs Opublikowano 2 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2007 Wtyków nie sprawdzalem. w menedzeze nic nie znajduje, a system jest swiezutki. XP + SP2 + Autopatcher najnowszyW takim razie sprawdź. Sprawdź też, czy w menedżerze znajduje się Twój kontroler USB. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
siwyqueen Opublikowano 2 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2007 W takim razie sprawdź. Sprawdź też, czy w menedżerze znajduje się Twój kontroler USB. Kontroler jest cały czas. zeby nie było kable od tych sprzetów sa nowiutkie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Burning Opublikowano 20 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2008 Kontroler jest cały czas. zeby nie było kable od tych sprzetów sa nowiutkieOdgrzew, ale.. polecam kupić kartę PCI z kontrolerem USB 2.0 :) Via 694T miała tylko obsługę USB 1.1 Kontroler jest cały czas. zeby nie było kable od tych sprzetów sa nowiutkieOdgrzew, ale.. polecam kupić kartę PCI z kontrolerem USB 2.0 :) Via 694T miała tylko obsługę USB 1.1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
morron Opublikowano 21 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2008 Ja tam nie mialem zadnych problemow z usb 1.1 nawet 1.0 zawsze dzialaly urzadzenia na 2.0 tylko w windowsie(xp) wyskakiwalo ze urzadzenie hispeed podlaczone jest do usb 1.1. Via 4in1 pack zainstalowany?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Burning Opublikowano 21 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2008 Ja tam nie mialem zadnych problemow z usb 1.1 nawet 1.0 zawsze dzialaly urzadzenia na 2.0 tylko w windowsie(xp) wyskakiwalo ze urzadzenie hispeed podlaczone jest do usb 1.1. Via 4in1 pack zainstalowany?? Nie wszystkie urzadzenia USB 2.0 zadziałaja na 1.1 - przykładem mogą być niektóre drukarki. Ciekawostką jest za to ZipDrive USB (zupełnie dzis niepopularny) w swoim czasie działał no problem na mojej płycie pod Slot1, a na tym Acorpie nie ruszał :/ Acorp 694T niestety jest syfem - wiem bo mam :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...