Gość lucas234 Opublikowano 2 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2007 (edytowane) Plytka zapowiada sie ciekawie calkiem niezle OC, zworka do Clear CMOS-u na tylnym panelu, niezla dzwiekowka, cztero fazowe zasilanie, ICH9R i jak na DFI przystalo masa opcji do zmiany w biosie. Cena tego cuda tez jest calkiem przyzwoita i wynosi 140$ czyli u nas powinna byc dostepna za okolo 500zl. VCpu - +787,5mV VMem - 3,375V!!! A tu link do testu plyty: http://www.madshrimps.be/?action=getarticl...amp;articID=611 Zapraszam do dyskusji! Edytowane 2 Września 2007 przez lucas234 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Strongmen Opublikowano 14 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2007 cena jeszcze troche wysoka ok 430zl dzwiekowka nie jest najlepsza - zastosowana ta sama co LanParty jednak redakcja z Egieldy porownala go do AL655. (chociaz dla mnie to rybka bo uzywam audigy2zs) CO do o/c pasowalo by zeby wypowiedzial sie ktos kto posiada to mobo... ciekawe jak wyglada sprawa ze strapem - Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hulk Opublikowano 14 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2007 (edytowane) Aktualnie posiadam tą płytę. Zła nie jest, niestety proc mnie ogranicza FBS-wall już na 390Mhz. Może ktoś inny się pochwali ustawieniami biosa oraz wynikami o/c Ogólnie jest bardzo mało artykułów na teamt tej płyty raptem 3 testy w sieci. Przydała by się jakaś baza wiedzy na temat tej płyty jak np przy Asusa-ch. Na razie postów jest mało bo płyta od niedawna sprzedawana jest w Polsce dlatego niech pierwsi O/C poświęcą się trochę i napiszą nieco więcej tzn. 1. Rodzaj pamięci 2. Ustawienia pamięci x-x-x-xx ,napięcie na kostkach, dzielnik np 266/800 3. Max FBS x mnożnik procka 4. Rodzaja Proc Exxxx steping oraz Vcore 5. Opcję właczone bądz wyłączone poprawiające stabilność O/C Edytowane 15 Października 2007 przez Hulk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xtreme Addict Opublikowano 14 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2007 (edytowane) Wieczorkiem dam parę screenów :wink: btw volty na mem sa do 3v Edytowane 14 Października 2007 przez Xtreme Addict Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość zixpt Opublikowano 15 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2007 Wieczorkiem dam parę screenów :wink: btw volty na mem sa do 3v Czekamy, czekamy B-) Cena nie jest wygorowana wiec moze to byc ciekawa propozycja http://madshrimps.be/?action=getarticle&am...amp;articID=611 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paweł666 Opublikowano 15 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2007 http://www.pctuning.cz/index.php?option=co...mp;limitstart=0 - dla zainteresowanych test po pepikowemu (dla leniwych FSB 554 ;) ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xtreme Addict Opublikowano 15 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2007 Czekamy, czekamy B-) Cena nie jest wygorowana wiec moze to byc ciekawa propozycja http://madshrimps.be/?action=getarticle&am...amp;articID=611 Screeny jutro dam bo pewne okoliczności na to nie pozwoliły, ale Płyta robi 500+ FSB, źle kręci pamięci (mój egzemplarz ~ 560), świetnie prowadzi proca (świetnie!) i jest bardzo wydajna. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sysak Opublikowano 16 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2007 (edytowane) Ja juz sie zapowiadam, ze jak sie jakies tansze penryny pojawia na rynku to sie postaram o takie DFI. Zakochalem sie. :) Edytowane 16 Października 2007 przez Sysak Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meeron Opublikowano 16 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2007 @Xtreme Addict, co rozmiesz przez swietne prowadzenie proca, chodzi mi o porownanie najlepiej z MSI (: Czy przez te naklejke mam rozumiec brak mozliwosci wymiany chociazby pasty ? Taki prezent od DFI ? :blink: o fuujj, jakie brzydkie kondensatory (; Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mario2k Opublikowano 16 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2007 Mam sentyment do DFI , wiadomo to sa bardzo dobre plyty do OC Niestety juz zrobilem zakup i musi mi to wystarczyc na minimum 8 miechow . Ciekaw jestem sekcji zasilania ?? pewnie 4 Fazowa , bez radiatorow ??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xtreme Addict Opublikowano 16 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2007 (edytowane) Z MSI nie porównam ale mogę z P5K-E (ale nie dzisiaj). Ten sam proc na P5B Deluxe nie chciał zrobić 4 GHz screen nawet :D Na DFI LanParty ICF3200 (dwufazowa cyfrowa sekcja zasilania) robił 4050 MHz... ponad 50 MHz mniej (mowa o PI 16M) :wink: W weekend jakoś mogę porównać z Intela D975XBX/P5K-E/Foxconn P35A... @Xtreme Addict, co rozmiesz przez swietne prowadzenie proca, chodzi mi o porownanie najlepiej z MSI (: obrazek Czy przez te naklejke mam rozumiec brak mozliwosci wymiany chociazby pasty ? Taki prezent od DFI ? :blink: o fuujj, jakie brzydkie kondensatory (; Taaa... ale łatwo plomba schodzi :) sam mobas ładny nie jest :cry: Edytowane 16 Października 2007 przez Xtreme Addict Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mario2k Opublikowano 16 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2007 Xtreme Addict No porownanie tej DFI z P5K-E byloby mile widziane . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hulk Opublikowano 17 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2007 Płyta rzeczywiście najładniejsza nie jest brak bajerów chłodzących i parę tradycyjnych kondensatorów, ważne że robi swoje. U mnie tylko na biega proc 6x500 na std. napięciu 1.325V bo nie jestem pazerny na mhz-e Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
G00 Opublikowano 17 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2007 witam, ...jestem zdecydowany prawie na Fox-a P35-A ale ta płyta nie daje mi spokoju.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xtreme Addict Opublikowano 17 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2007 Foxconn to shit, mam i wiem co mówię, DFI dużo lepsza albo MSI P35 Neo2 series Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
epoxer Opublikowano 17 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2007 Foxconn to shit, mam i wiem co mówię, DFI dużo lepsza albo MSI P35 Neo2 series Mógłbyś rozwinąć myśl ? :-P Mam i nie narzekam :ph34r: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xtreme Addict Opublikowano 17 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2007 (edytowane) Mogę: Wady: jazdy z memkami i ustawieniami OC, raz się włącza raz nie niespecjalna wydajność (normalka powiedzmy) brak raidu Wyższe OC tylko na 1:1 Czasami nie działa ustawienia 3-3-3-X na memkach Zalety: Świetnie reaguje na zimno, umie pływać :wink: Edytowane 17 Października 2007 przez Xtreme Addict Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DEVILEK Opublikowano 17 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2007 Mógłbyś rozwinąć myśl ? :-P Mam i nie narzekam :ph34r:A ile miales plyt pod LGA, ze tak zadowolony jestes z lisa ? Ja mnostwo i rudej kity bym nie kupil za 200zl. @ XA - raz sie wlacza, raz nie :lol: Dobrze, ze chociaz dziala ponad 400FSB i dyski wykrywa. Fox na 965P smigal az 410FSB a po przekroczeniu 330FSB trzeba bylo za kazdym bootem zmieniac port sata bo dysku nie wykrywalo :blink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
epoxer Opublikowano 17 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2007 Mogę: Wady: jazdy z memkami i ustawieniami OC, raz się włącza raz nie niespecjalna wydajność (normalka powiedzmy) brak raidu Wyższe OC tylko na 1:1 Czasami nie działa ustawienia 3-3-3-X na memkach Nie przekonałeś mnie do swojej "tezy" :lol2: O jakiej wydajności mówimy ?? Przecież różnice w płytach opartych na tym samym chipsecie są minimalne, co więcej w niejednej recenzji Foxconn jest na topie lub w czołówce. Dodatkowo zauważ że przeważnie jest tak że to samo mobo jest the best w grach a gorsze np. podczas kodowania video itd. Jadę akurat 1:1 więc nie widzę problemu :wink: a na poważnie to musze sprawdzić, czy faktycznie wyższe OC jest tylko w tym trybie. Nie każdemu potrzebny RAID, Fire Wire itd ... Nie testowałem 3-3-3-X, więc nie wiem. Widzę, że zgłaszasz sporo zastrzeżeń do współpracy FOXa z memkami. Być może z niektórymi faktycznie jest problem. Testowałeś jedne czy różne ?? A ile miales plyt pod LGA, ze tak zadowolony jestes z lisa ? Ja mnostwo i rudej kity bym nie kupil za 200zl. @ XA - raz sie wlacza, raz nie :lol: Dobrze, ze chociaz dziala ponad 400FSB i dyski wykrywa. Fox na 965P smigal az 410FSB a po przekroczeniu 330FSB trzeba bylo za kazdym bootem zmieniac port sata bo dysku nie wykrywalo :blink: To moja pierwsza. Nie mogę pisać, że jest zła skoro z moim configiem nie mam kłopotów :) Piszesz o innych Foxach i mówisz, że są bee - piszemy o P35a - jadę FSB 500, nie ma problemów ... PS Załącza się za każdym razem. Problem o którym pisze XA odnosi się bodajże do całkowitego odcięcia zsilania do mobo (wyłączenie zasilacza). Ja nie wyłączam ... wstaje co rano :-P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
G00 Opublikowano 17 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2007 Halo Panowie , ...miało być od DFI BlodIron !!!! w każdej płycie jest cos na tak i nie, co użytkownik to opinia.. ...a tutaj chyba, w tym temacie szukamy kolejnych opinii na temat DFI a nie rozwijania kolejnej wojny co lepsze ( a może PS3 vs. Xbox) :) Niech ktos cos napisze o DFI, DFI, DFI...dobrego lub złego.. pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość zixpt Opublikowano 17 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2007 Nie przekonałeś mnie do swojej "tezy" :lol2: O jakiej wydajności mówimy ?? Przecież różnice w płytach opartych na tym samym chipsecie są minimalne, co więcej w niejednej recenzji Foxconn jest na topie lub w czołówce. Dodatkowo zauważ że przeważnie jest tak że to samo mobo jest the best w grach a gorsze np. podczas kodowania video itd. Jadę akurat 1:1 więc nie widzę problemu :wink: a na poważnie to musze sprawdzić, czy faktycznie wyższe OC jest tylko w tym trybie. Nie każdemu potrzebny RAID, Fire Wire itd ... Nie testowałem 3-3-3-X, więc nie wiem. Widzę, że zgłaszasz sporo zastrzeżeń do współpracy FOXa z memkami. Być może z niektórymi faktycznie jest problem. Testowałeś jedne czy różne ?? To moja pierwsza. Nie mogę pisać, że jest zła skoro z moim configiem nie mam kłopotów :) Piszesz o innych Foxach i mówisz, że są bee - piszemy o P35a - jadę FSB 500, nie ma problemów ... PS Załącza się za każdym razem. Problem o którym pisze XA odnosi się bodajże do całkowitego odcięcia zsilania do mobo (wyłączenie zasilacza). Ja nie wyłączam ... wstaje co rano :-P Mala dygrsja :wink: Tez sie zastanawiam nad plyta i raczej jestm za foxem i do tego patrioty llk, powinno smigac B-) Oczywicie odpowiedni proc tzn. wszystko oprocz 4xxx ale t\raczej szykuje sie na cos wyzszego. Wszyscy tak narzeaja tylko ale w zasadzie w azdej plycie znajda sie jakies wady... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hulk Opublikowano 17 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2007 (edytowane) Mala dygrsja :wink: Tez sie zastanawiam nad plyta i raczej jestm za foxem i do tego patrioty llk, powinno smigac B-) Oczywicie odpowiedni proc tzn. wszystko oprocz 4xxx ale t\raczej szykuje sie na cos wyzszego. Wszyscy tak narzeaja tylko ale w zasadzie w azdej plycie znajda sie jakies wady... zixpt gratuluję wyboru patriotów llk jak kupisz to będziesz na 2 dzień leciał do sklepu je wymieniać na coś innego. Patrioty llk 800Mhz to 1 wielka kupa za tą kasę (sam przez te memki przechodziłem). Co do DFI nie narzekam chodzi bez specjalnych ustawień tak jak w sygnaturce 6x500 na razie nie mam czasu bawić się w większe fbs. Edytowane 17 Października 2007 przez Hulk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Strongmen Opublikowano 18 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2007 Mogę: Wady: jazdy z memkami i ustawieniami OC, raz się włącza raz nie niespecjalna wydajność (normalka powiedzmy) brak raidu Wyższe OC tylko na 1:1 Czasami nie działa ustawienia 3-3-3-X na memkach Zaraz zaraz - Jak to nie ma RAIDa ?? ;-) przeciez jest na - Southbridge: Intel® ICH9R wiec jak moze nie miec RAIDA ?? :-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meeron Opublikowano 18 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2007 to byla rozmowa n/t foxconna ktora to konczymy z tym postem :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cYq Opublikowano 18 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2007 A czy ktoś może się wypowiedzieć co do tego czy na tej płycie występuje ten słynny podwójny start? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adassyc Opublikowano 18 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2007 Witam Podwójny start występuje tylko po zmianach w biosie (typu: fsb timingi). Płytę mam parę dni ale stwarza wrażenie bezproblemowej... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość zixpt Opublikowano 18 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2007 zixpt gratuluję wyboru patriotów llk jak kupisz to będziesz na 2 dzień leciał do sklepu je wymieniać na coś innego. Patrioty llk 800Mhz to 1 wielka kupa za tą kasę (sam przez te memki przechodziłem). Co do DFI nie narzekam chodzi bez specjalnych ustawień tak jak w sygnaturce 6x500 na razie nie mam czasu bawić się w większe fbs. A cos takiego tym razem juz na temat :wink: DFI blood + OCZ 800 cl4 rev.2 ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DDR2 Opublikowano 18 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2007 A cos takiego tym razem juz na temat :wink: DFI blood + OCZ 800 cl4 rev.2 ? Te ocz rev.2 lecą na DFI blood na 1040 cl 5 na 2,3V muszki sp+ cl 4 1065 cl 5 :lol2: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xtreme Addict Opublikowano 18 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2007 A czy ktoś może się wypowiedzieć co do tego czy na tej płycie występuje ten słynny podwójny start? Tak, występuje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemn2 Opublikowano 18 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2007 To ja już nie kumam z tym podwójnym startem.Na innym forum piszą też,że nie występuje podwojny start.Tu u innych jest a u innych nie ma. To P35 i jak dla mnie to powinien na tej płycie być-chyba,że ktoś nie wyłącza kompa z listwy/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...