kosa64 Opublikowano 16 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2008 510MHz było przy nawiewie na wszystko, co się da i wszystkich max napięciach (poza nb - 1.9V strach). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Verter Opublikowano 23 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2008 EDYTA: juz naprawilemI co było nie tak? Przymierzam sie do taniego przejścia na Intela i rozważam zakup tej płyty, wiec chce wiedzieć z czym ewentualnie mógłbym sie spotkać. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ThermalControl Opublikowano 23 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2008 Ja po przesiadce z MSI P35 Neo2-FR jestem zaskoczony, świetne O/C, dużo timingów w biosie ;] Przeskok o 0.05Vdimm aż do 3.3v, vnb do 1.9v, standardowa pasta bardzo dobrze oddaje cieplo, bo radiator na vnb 1.3v parzy bez nawiewu (przy nawiewie nawet na 1.5v chlodny). Sekcja zasilania pomimo ze brak chlodzenia to malo sie grzeje nawet na E4300 @ 3.4GHz 1.6V Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafiki20 Opublikowano 23 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2008 Potwierdzam płytka jest świetna i ma duże możliwości oc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Verter Opublikowano 24 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2008 a jakie polecicie pamięci aby cena była w granicach rozsądku (200zł MAX) i żeby chodziły tak jak sie należy na tym mobasie i zeby sie fajnie kręciły? Bo te co mam (w podpisie) to wydajnością nie rażą... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cih Opublikowano 24 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2008 a jakie polecicie pamięci aby cena była w granicach rozsądku (200zł MAX) i żeby chodziły tak jak sie należy na tym mobasie i zeby sie fajnie kręciły? Bo te co mam (w podpisie) to wydajnością nie rażą... Pamięć DDR2 2x1GB PC6400 800MHz OCZ Platinum rev.2 CL4 cena 141 zł lub Pamięć DDR2 2x1GB PC6400 800MHz Patriot LLK CL4 cena 142 zł Sam mam te drugie i śmigają bez problem na 1000 MHz przy cl 5 tak jak w sygnaturce Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Verter Opublikowano 24 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2008 jak by były takie co robią z 1200 przy CL5 to było by idealnie. a jak z crucialami (ballistix)- zółtkami? jak sie zachowują ma ktoś owe? rafiki20 widze ma coś takiego... wypowiesz sie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafiki20 Opublikowano 24 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2008 Verter@ Bez problemu zrobią 1200 cl5 przy 2.3v-2,35v Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IceMan75 Opublikowano 31 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2008 czy na tej plycie dziala jakis program windowsowy do zmiany fsb ? moze ktos ma tez porownanie tej plyty z foxconem p35a-s ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
99tomcat Opublikowano 31 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2008 (edytowane) miałem p5k teraz mam blooda i w każdym względzie lepsza mobo :wink: Do tego szybka jak skurczybykj i bios właściwie taki sam jak w najdroższych wersjach dfi- takei same zakresy napięc itp .Podkreśle zę asus byl full moded a dfi jest lepsze bez 1 dotknięcia lutlampy B) Tak na tej mobo działa setfsb i teoretycznei clockgen- ja akurat z tym 2 miałem problemy... Fox nei jest zły ale na pewnio nie ma tylu opcji w biosie zwłaaszcza mem i mneijsze zakresy napiec na cepa, mem, mostek itp... Nie wiem jak droop- w dfi jest znacznei mneijszy niż na asusach bez zbijania droopa Edytowane 31 Marca 2008 przez 99tomcat Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cih Opublikowano 31 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2008 czy na tej plycie dziala jakis program windowsowy do zmiany fsb ? moze ktos ma tez porownanie tej plyty z foxconem p35a-s ? SetFSB działa bez problemu :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IceMan75 Opublikowano 31 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2008 dziękować to teraz muszę znaleźć tylko testy foxcon vs dfi z tego co widze to dfi ma fajniejszy bios, taki normalniejszy jak dla mnie ;) to nie bedzie ekstremalny OC, lajtowo jakis e2160 bedzie krecony, bo ma byc tanio Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Strongmen Opublikowano 31 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2008 Clocgen powinien dzialac bo jest dostarczony oryginalnie na CD do BI tylko jaki PLL wybrac ? badal juz to ktos ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DeeJayWaski Opublikowano 31 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2008 Witam, ma ktos 4x1GB na tej plycie? Mi za $%@/* nie chce dzialac z 4 kostkami. Zjada pliki z windy, sypie blue screenami itd. wystarczy ze wyjme jedna kosc i problemy jak reka ujal:D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafiki20 Opublikowano 31 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2008 (edytowane) DeeJayWaski@ ja posiadam obecnie 4x1gb Crucial balistix(2x1gb) 667 i balistix tracer (2x1gb) 800 i nie mam problemu z windą itp :D Strongmen@ PLL--CY28551LFXC polecam sprawdzone Edytowane 31 Marca 2008 przez rafiki20 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
99tomcat Opublikowano 31 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2008 ja mam 4x1gb cruciali (2 gb lanfest 800 i 2gb tracer 1066 i też 0 problemów) tak więc nie zwalać mi tu na mobo B) Clocgen powinien dzialac bo jest dostarczony oryginalnie na CD do BI tylko jaki PLL wybrac ? badal juz to ktos ? ja sie bawiłem ale coś raz chodziło a raz nei i dałem sobie siana- setfsb działa lepiej :P CY28551LFXC działa oki - na clockgenie nazwyało sie to podobnie ale chyba nie identycznie.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafiki20 Opublikowano 2 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2008 Testował ktoś nowy bios I35RD311 ???? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gromitek Opublikowano 2 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2008 (edytowane) a jakie polecicie pamięci aby cena była w granicach rozsądku (200zł MAX) i żeby chodziły tak jak sie należy na tym mobasie i zeby sie fajnie kręciły? Bo te co mam (w podpisie) to wydajnością nie rażą... ja bym polecał takie pamięci: http://allegro.pl/item337706551_strefa_goo...gb_mega_oc.html na tej płytce powinny bez problemu zrobić 1200 mhz u mnie zrobiły: 1220 mhz przy napięciu ok. 2,4 v -> 5-5-5-15 performence lvl 5 ! 1200 mhz przy 2,3 v -> -----------------------||--------------- 1190 mhz przy 2,175 v -> ------------------------||------------------ a jak masz wolne środki to takie coś byłoby chyba lepsze: http://allegro.pl/item339529860_legenda_o_...z_1400mhz_.html co do nowego biosu : to główne zmiany to dodanie ostrzeżeń odnośnie zbyt dużego napięcia - chyba nie warto flashować (ale i tak zaraz zflasciach!e, a nuż poprawi się OC) :D ps: wie ktoś może co powoduje aktywowanie opcji S.M.A.R.T dla HD w biosie? Edytowane 2 Kwietnia 2008 przez Gromitek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Strongmen Opublikowano 3 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2008 Strongmen@ PLL--CY28551LFXC polecam sprawdzone Dzieki Wielkie !! :-) btw .. zauwaqzyliscie ze jak sie podnosi czestotliwosc szyny PCI-E to automatycznie rosnie rowniez wartosc Zwyklego PCI ?:-) dla mnie to ma akurat pozytywne znaczenie bo uzywam 2 Rdzeniowej grafiki na PCI Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
disaster3 Opublikowano 3 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2008 I co było nie tak? Przymierzam sie do taniego przejścia na Intela i rozważam zakup tej płyty, wiec chce wiedzieć z czym ewentualnie mógłbym sie spotkać. szczerze nie wiem rozlozylem, i zlozylem i zaczelo chodzic Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gromitek Opublikowano 26 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2008 Orientuje się ktoś gdzie są punkty pomiaru napięcia na tej płycie ?( w necie nic nie znalazłem) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hugo. Opublikowano 27 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2008 Ostatnio postanowiłem pobawić się trochę w oc, na krwistej płytce. Pojawia się jednak problem. Co drugi/trzeci raz w trakcie wchodzenia do biosu zawiesza się komp. Pojawia się jedna niebieska linia tła biosu i stop. Konieczny jest restart z guziczka, klawiatura nie reaguje. Nowy bios, rozłożenie i złożenie części nie pomaga. Czy innym się też to zdarza, czy tylko mój konfig tak działa? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafiki20 Opublikowano 28 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2008 (edytowane) hugo.@ Witaj pobaw się pamięciami miałem ten sam przypadek co ty Gromitek@ Kilka stron do tyłu kszonek podał fotki z punktami pomiarowymi :wink: Edytowane 28 Kwietnia 2008 przez rafiki20 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hugo. Opublikowano 28 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2008 Chlercia, rafik masz rację, znalazłem też to rozwiązanie na 15 stronie tematu DFI DK P35 Blood Iron i Dark są tak podobne, że niemalże identyczne i rozwiązań szukać tam też należy.... Blood i tak mi się bardziej podoba :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kądziel Opublikowano 28 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2008 Witajcie mam problem. Powie mi ktoś czemu karta graficzna na pci nie chce dzialac z mobo ? Laduje sie bios gpu i res pc , sprawdzalem wszystkie sloty. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jascha Opublikowano 11 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2008 Witam wszystkich! To mój pierwszy post na tym forum. Trafiłem tutaj bo nigdzie indziej nie znalazłem tylu informacji o płytce Blood Iron co tutaj - prawdziwa kopalnia informacji, jestem pod wrażeniem! Dlatego mam nadzieję że pomożecie mi rozwiązać mój problem dotyczący o/c sprzętu z sygnaturki. Otóż kręcę jak "Bóg przykazał" najpierw ustawiają dzielnik pamięci na niższy potem stopniowo FSB w górę i w razie czego napięcia też. Problem w tym że już powyżej 3,05 GHz muszę ostro dawać z napięciami i tak co krok FSB napięcia też idą, bo inaczej system jest niestabilny - testuję OCCP ustawionym na 15 min - max. temperatury osiągają 68-73 stopnie przy praktycznie 100% obciążeniu procka, więc chyba nie jest tak tragicznie. Niestety efekt takiego kręcenia jest taki że najwyższe stabilne ustawienie to 3,5 GHz przy prawie 1,55 V na procesor, 1,2 V na pamięci przy timmingach 4-4-4-12 i 1,45 na NB. Wyżej nic nie idzie - ma problem ze stabilnością, itd. A chciałbym więcej, dużo więcej... Chłodzenie procka - OK, na dniach zmienię też radiator z chipsetu na Thermaltake, więc nie ma co się martwić o napięcie - temperatury. Ustawiłem więc w BIOSie następująco: CLOCK VCO divider - AUTO CPU CLOCK Ratio - 10x CPU Clock - 266 Boot up clock - AUTO DRAM Speed - 333/800 PCIE Clock - 105 W CPU Feature wyłączyłem wszystkie opcje poza Core Multi-Procesing Timmingi ustawiłem na 4-4-4-11, Data transmitting na TURBO, a addressing na FAST. Napięcie pamięci zwiększym już do 2,1V Wszystkie napięcia poza pamięciami - fabrycznie ustawione, nic nie ruszałem. CPU CORE - 1,31V. Buda otwarta, chłodzenie jest, chcę kręcić - co robić. Liczę na Waszą pomoc! Pozdrawiam, Jacek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
j@kubof Opublikowano 12 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2008 Jaką wersje PCI ma ta płyta DFI, bo karta SkyStar 2 potrzebuje 5V napięcia! Dlatego w żadnym wypadku nie może być to PCI 3.0... Nigdzie nie można znaleźć informacji na ten temat, dlatego prosiłbym użytkowników tej płyty o sprawdzenie lub czy ta płyta działa z SkyStar 2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mostasz Opublikowano 12 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2008 skystary chyba tylko na starszych asusach nie chodziły - teraz to prawie na wszystkim latają Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drago88 Opublikowano 12 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2008 Mam płytę DFI Infinity Blood-Iron P35-T2RL i procka C2D E7200 (standardowo 9.5 x 266), problem w tym, że u mnie nie osiągał takich wartości..mnożnik cały czas stał na x6 co w efekcie dawało 1600 mhz (wiem o EIST itd ale nawet pod obciążeniem procek nie wracał do standardowych wartości)...w końcu w biosie zmieniłem mnożnik z 6 na 9 (oznaczone jako wartość max.), jednak jak podaje producent standardowy mnożnik dla tego procka to 9.5...a takiego nie mogę u siebie w żaden sposób ustawić.. w efekcie przy włączonym EIST bez obciążenia - 1600 mhz...z obciążeniem tylko - 2400 mhz (zamiast 2528 mhz które być powinno).. możecie mi pomóc rozwiązać ten problem? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hugo. Opublikowano 12 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2008 @drago88 Może pomoże aktualizacja biosu? Te 7xxx to dość nowe procki. Ewentualnie zawsze można fsb na 281 ustawić i będzie pożądane 2529 (nawet o 1 mhz więcej niż specyfikacja :) ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...