oliwer21 Opublikowano 13 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2008 Ustawiasz mnoznik 9x i potem dajesz N/2 na Enable. Powinien wskoczyć na 9.5x.to wprawdzie cytat z topicu o dfi p35 dark ale moze poszukaj takiej opcji u siebie lub podobnej i faktycznie może wgraj bios najnowszy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drago88 Opublikowano 13 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2008 oliwer21 dzięki za radę..pomogło i teraz wszystko pięknie działa.. w spoczynku EIST zmniejsza mnożnik do x6, w stresie przełącza się na x9.5 i wszystko działa jak należy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jascha Opublikowano 15 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2008 Nie wiecie jak spisuje się płytka z pamięciami OCZ Platinum Rev2 CL4 800MHz? Chciałbym zakupić 2x1GB i 2x512Mb - będą problemy, ktoś używał z Was tych pamiątek? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trueneo Opublikowano 21 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2008 czy wersja T2 od T2RL rozni sie tylko brakiem Raid?? czy są jeszcze inne roznice?? I drugie pytanie czy plyta "nie gryzie sie" z mushkinami hp 2x1gb 800mhz?? pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Strongmen Opublikowano 21 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2008 (edytowane) Tak rozni sie raidem, i o ile mnie pamiec nie myli mniejsza iloscia SATA Mushkiny beda smigac na tej mobo = smialo Edytowane 21 Maja 2008 przez Strongmen Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SETHH1 Opublikowano 26 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2008 Witam Panowie może pomożecie mi z wyborem pamięci do Blood Iron, bo jestem w kropce: -OCZ DDR2 PC2-6400 Platinum Edition Revision 2 Link -Crucial BALLISTIX 2x1GB 800MHz MICRON Link Czy może coś innego z oferty tego konkretnego sklepu? Będę bardzo wdzięczny za poradę :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafiki20 Opublikowano 27 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2008 (edytowane) @SETHH1 Cruciale bierz Mam do was pytanie czy macie problem na tej płycie z pamięciami 4x1gb bo u mnie objawia sie to w ten sposób ze jak sie laduje system pasek windowsa przeleci to robi reset. raz jest dobrze a raz cle i tak w kółko pozdrawiam :wink: Edytowane 28 Maja 2008 przez rafiki20 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cih Opublikowano 31 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2008 Witam, Koledzy mam problem chociaż do końca nie jestem pewien czy to problem płyty czy może urządzeń wejścia. Od pewnego momentu lewy przycisk myszki działa mi w trybie coś podobnego do autofire, cieżko co kolwiek zrobić podłączyłem inną mysz i dalej to samo, później myślałem że to kwestia systemu więc przeinatalowałem, ale dalej bez zmian zmiana biosu też nie pomogła, acha mysz i klawiatura jest podpięta pod usb. Może takie zachowanie myszki być spowodowane uszkodzenie mobo ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
awtk Opublikowano 2 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2008 Witam. Mam problem. Macierz RAID-0. Dwa dyski 250 gb. Wczoraj pracuję sobie na kompie i bach.... szybki blue screen i reset. Komp sie odpala i przy macierzy widzę status FAILED i wyszczególnienie 1 dysk members0 czyli macierzowy 2 dysk non-raid... Nic z tym nie robiłem nie usuwałem macierzy ani żadnych formatów... Co teraz zrobic? :( Miałem tam bardzo ważne dane. Jeśli ustawie w biosie nie raid a IDE to normalnie są widoczne dwa dyski więc raczej to nie awaria dysku... a jeśli tak, to czym i jak sprawdzić czy dysk jest uszkodzony? Prosiłbym o szybką odpowiedz... Wina dysków czy coś padło w płycie? :((( Czekam na odpowiedz. Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trueneo Opublikowano 2 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2008 Ktora opcja jest od zwiekszenia napiecia na procu?? Mam dwie opcje: NB Core Voltage Cpu VTT Voltage to chyba ta pierwsza opcja bo jak zwiekszylem ta druga to zmienilo sie napiecie jakiegos htt link sorry za noobowe pytanie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KonradGT Opublikowano 2 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2008 Żadna z wyżej wymienionych. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trueneo Opublikowano 2 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2008 W biosie w oknie Voltage Setting : CPU Vid Special ADD - "Auto" do wyboru : +12,5mV ,+25,0mV ,37,5mV itd. Dram Voltage Control SB 1,05V Voltage SB Core/CPU PLL Voltage NB Core Voltage CPU Vtt Voltage Clockgen Voltage Control CPU GTL 0/2 Ref volt CPU GTL 1/3 Ref volt North Bridge GTL Ref Volt to ktore z tych jest od proca?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psz3mo Opublikowano 2 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2008 pierwsze od góry czyli cpu vid Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DeeJayWaski Opublikowano 5 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2008 Witam, dawno nie bawilem sie w oc. Z A64 wyciagalem siodme poty z zamknietymi oczami ale to dawno i nie prawda:) Mam od jakiegos czasu C2D 8200 i mysle nad lekkim oc. Chodzi mi konkretnie o wartosc 3Ghz a najlepiej 3,25Ghz. Chcialbym aby obeszlo sie bez zmiany napiecia. Moje pytanie dotyczy zmian w biosie. Wystarczy ze pamieci ustawie na 667 i pojade szyna procka na np.375 (375x8=3000Mhz), a reszte zostawie na auto? Wiem ze tym postem powierdzam moje lenistwo, ale jest to niestety spowodowane brakiem czasu-praca, obowiazki... Pozdr, DeeJayWaski Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
awtk Opublikowano 7 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2008 Mam spory problem. A więc tak. Miałem RAID0 na dyskach barracuda 10 takich jak w podpisie. Proc kręcony, pamięci też. Pół roku wszystko chodziło dobrze. Aż tydzień temu blue screen i jeden dysk się wypiął z RAID. Zakupiłem dwa dyski samsung f1 320. postawiłem na nowo tym razem na nich RAID. Efekt? To samo... Po dwóch godzinach użytkowania blue screen i raid rozłączony... Co odpowiada za RAID? Jaki mostek? Może wina pamięci? Pogubiłem się... :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
omkosmok Opublikowano 27 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2008 Witam chciałbym zapytać Was o to, czy pamięci GoodRAM PRO 900MHz i Ballistix 800MHz nie krzaczą się na tej płycie? Będą śmigać 4*1GB? = ] Pozdro. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szaraczek Opublikowano 29 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2008 odpalal ktos na tej plycie grafe na PCI? nie ma zadnych problemow? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jawor121 Opublikowano 29 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2008 Dfi nie lubią kart na pci. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szaraczek Opublikowano 29 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2008 a odpali e7200 bez zmiany biosa? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jawor121 Opublikowano 29 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2008 Cieżko powiedzieć.Większość Dfi przy karcie na pci świruje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szaraczek Opublikowano 29 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2008 A co z tym procem? 45nm odpali bez wczesniejszej zmiany biosa? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Strongmen Opublikowano 29 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2008 odpalal ktos na tej plycie grafe na PCI? nie ma zadnych problemow? sa problemy - i to nie male ... u mnie jak mialem grafe PCI to juz Audigy2 - niechcial dzialac porpawnie ;/ poza tym grafa PCI dziala tylko we wybranych slotach paranoja Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xtreme Addict Opublikowano 29 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2008 a odpali e7200 bez zmiany biosa? jesli stara mobo to nie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szaraczek Opublikowano 29 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2008 A jest mozliwosc updeatowania biosu jakos na tym procku? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vmod Opublikowano 14 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2008 NIech ktos wytlumaczy klonkretnie co to jest i za co odpowiada, jak najlepiej ustawic SB 1,05V Voltage SB Core/CPU PLL Voltage NB Core Voltage CPU Vtt Voltage Clockgen Voltage Control Cpu PLL Voltage / SB core CPU GTL 0/2 Ref volt CPU GTL 1/3 Ref volt North Bridge GTL Ref Volt Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trueneo Opublikowano 17 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2008 jak na tej plycie moge uruchomic sieciowke bezprzewodowa?? chce pograc w sieci ale nie wiem jak sie polaczyc z wifi z laptopa mojego. Moze ktos jzu cos kombinowal?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cih Opublikowano 17 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2008 Mam tą płytę już od ponad roku i byłem z niej zadowolony mój procesor to poczciwy e6300 puszczony cały czas do tej pory na 7*500 MHz = 3500 MHz, ale od pewnego czasu przestał być w 100% stabilny ? Czy to może być kwestia zużycia się elementów płyty głównej czy może procesora aktualnie wszystko śmiga super na ustawieniach 7*450 MHz = 3150 Mhz zasilacz OK testowałem dwa pasta na procu as5 radiator Schite Mugen założony poprawnie ? Co może być przyczyną spadku możliwości OC Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomek130488 Opublikowano 17 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2008 Mam tą płytę już od ponad roku i byłem z niej zadowolony mój procesor to poczciwy e6300 puszczony cały czas do tej pory na 7*500 MHz = 3500 MHz, ale od pewnego czasu przestał być w 100% stabilny ? Czy to może być kwestia zużycia się elementów płyty głównej czy może procesora aktualnie wszystko śmiga super na ustawieniach 7*450 MHz = 3150 Mhz zasilacz OK testowałem dwa pasta na procu as5 radiator Schite Mugen założony poprawnie ? Co może być przyczyną spadku możliwości OC Może potraktowałeś go zbyt dużym napięciem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cih Opublikowano 17 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2008 Może potraktowałeś go zbyt dużym napięciem Tylko pytanie co nie wytrzymało procesor czy płyta ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boxer Opublikowano 17 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2008 Tylko pytanie co nie wytrzymało procesor czy płyta ? Przy jakim vCore chodził na 3.5 stabilnie, stawiam na wzrost temperatur, albo procek (zalezy jakim vcore go karmiłeś 24/7) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...