Skocz do zawartości
Gość lucas234

Dfi Infinity Blood-iron P35-t2rl

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Panowie może pomożecie mi z wyborem pamięci do Blood Iron, bo jestem w kropce:

-OCZ DDR2 PC2-6400 Platinum Edition Revision 2 Link

-Crucial BALLISTIX 2x1GB 800MHz MICRON Link

Czy może coś innego z oferty tego konkretnego sklepu?

Będę bardzo wdzięczny za poradę :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@SETHH1

Cruciale bierz

Mam do was pytanie czy macie problem na tej płycie z pamięciami 4x1gb bo u mnie objawia sie to w ten sposób ze jak sie laduje system pasek windowsa przeleci to robi reset. raz jest dobrze a raz cle i tak w kółko pozdrawiam :wink:

Edytowane przez rafiki20

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam,

Koledzy mam problem chociaż do końca nie jestem pewien czy to problem płyty czy może urządzeń wejścia. Od pewnego momentu lewy przycisk myszki działa mi w trybie coś podobnego do autofire, cieżko co kolwiek zrobić podłączyłem inną mysz i dalej to samo, później myślałem że to kwestia systemu więc przeinatalowałem, ale dalej bez zmian zmiana biosu też nie pomogła, acha mysz i klawiatura jest podpięta pod usb. Może takie zachowanie myszki być spowodowane uszkodzenie mobo ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam.

Mam problem.

Macierz RAID-0. Dwa dyski 250 gb. Wczoraj pracuję sobie na kompie i bach.... szybki blue screen i reset. Komp sie odpala i przy macierzy widzę status FAILED i wyszczególnienie

1 dysk members0 czyli macierzowy

2 dysk non-raid...

Nic z tym nie robiłem nie usuwałem macierzy ani żadnych formatów... Co teraz zrobic? :( Miałem tam bardzo ważne dane.

Jeśli ustawie w biosie nie raid a IDE to normalnie są widoczne dwa dyski więc raczej to nie awaria dysku... a jeśli tak, to czym i jak sprawdzić czy dysk jest uszkodzony?

Prosiłbym o szybką odpowiedz...

Wina dysków czy coś padło w płycie? :(((

Czekam na odpowiedz.

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ktora opcja jest od zwiekszenia napiecia na procu?? Mam dwie opcje:

NB Core Voltage

Cpu VTT Voltage

to chyba ta pierwsza opcja bo jak zwiekszylem ta druga to zmienilo sie napiecie jakiegos htt link

sorry za noobowe pytanie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W biosie w oknie Voltage Setting :

CPU Vid Special ADD - "Auto" do wyboru : +12,5mV ,+25,0mV ,37,5mV itd.

Dram Voltage Control

SB 1,05V Voltage

SB Core/CPU PLL Voltage

NB Core Voltage

CPU Vtt Voltage

Clockgen Voltage Control

CPU GTL 0/2 Ref volt

CPU GTL 1/3 Ref volt

North Bridge GTL Ref Volt

to ktore z tych jest od proca??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam,

dawno nie bawilem sie w oc. Z A64 wyciagalem siodme poty z zamknietymi oczami ale to dawno i nie prawda:) Mam od jakiegos czasu C2D 8200 i mysle nad lekkim oc. Chodzi mi konkretnie o wartosc 3Ghz a najlepiej 3,25Ghz. Chcialbym aby obeszlo sie bez zmiany napiecia. Moje pytanie dotyczy zmian w biosie. Wystarczy ze pamieci ustawie na 667 i pojade szyna procka na np.375 (375x8=3000Mhz), a reszte zostawie na auto? Wiem ze tym postem powierdzam moje lenistwo, ale jest to niestety spowodowane brakiem czasu-praca, obowiazki...

Pozdr, DeeJayWaski

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam spory problem.

A więc tak. Miałem RAID0 na dyskach barracuda 10 takich jak w podpisie. Proc kręcony, pamięci też. Pół roku wszystko chodziło dobrze. Aż tydzień temu blue screen i jeden dysk się wypiął z RAID. Zakupiłem dwa dyski samsung f1 320. postawiłem na nowo tym razem na nich RAID. Efekt? To samo... Po dwóch godzinach użytkowania blue screen i raid rozłączony... Co odpowiada za RAID? Jaki mostek? Może wina pamięci? Pogubiłem się... :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

odpalal ktos na tej plycie grafe na PCI? nie ma zadnych problemow?

sa problemy - i to nie male ...

u mnie jak mialem grafe PCI

to juz Audigy2 - niechcial dzialac porpawnie ;/

poza tym grafa PCI dziala tylko we wybranych slotach paranoja

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

NIech ktos wytlumaczy klonkretnie co to jest i za co odpowiada, jak najlepiej ustawic

SB 1,05V Voltage

SB Core/CPU PLL Voltage

NB Core Voltage

CPU Vtt Voltage

Clockgen Voltage Control

Cpu PLL Voltage / SB core

CPU GTL 0/2 Ref volt

CPU GTL 1/3 Ref volt

North Bridge GTL Ref Volt

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam tą płytę już od ponad roku i byłem z niej zadowolony mój procesor to poczciwy e6300 puszczony cały czas do tej pory na 7*500 MHz = 3500 MHz, ale od pewnego czasu przestał być w 100% stabilny ? Czy to może być kwestia zużycia się elementów płyty głównej czy może procesora aktualnie wszystko śmiga super na ustawieniach 7*450 MHz = 3150 Mhz zasilacz OK testowałem dwa pasta na procu as5 radiator Schite Mugen założony poprawnie ? Co może być przyczyną spadku możliwości OC

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam tą płytę już od ponad roku i byłem z niej zadowolony mój procesor to poczciwy e6300 puszczony cały czas do tej pory na 7*500 MHz = 3500 MHz, ale od pewnego czasu przestał być w 100% stabilny ? Czy to może być kwestia zużycia się elementów płyty głównej czy może procesora aktualnie wszystko śmiga super na ustawieniach 7*450 MHz = 3150 Mhz zasilacz OK testowałem dwa pasta na procu as5 radiator Schite Mugen założony poprawnie ? Co może być przyczyną spadku możliwości OC

Może potraktowałeś go zbyt dużym napięciem

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi